'Solo'-schrijver wil film over Lando Calrissian maken

Nog een spin-off?

Voor Donald Glover was het een droom om in Solo: A Star Wars Story in de huid van Lando Calrissian te mogen kruipen. Nu horen we van scenarist Jon Kasdan, die het script samen met vader Lawrence schreef, dat hij dolgraag een film rond dat personage van Glover wil schrijven.

"Op de eerste plaats kijk ik enorm uit naar een Lando-film," aldus Kasdan. "Ik zou daar op elke mogelijke manier aan mee willen helpen. Ik geloof dat daar een geweldige film in zit. Weet je wat het is, een van de dingen is dat ik denk ik net zo opgewonden raak van een Lando-film, net als [Lawrence] dat raakte van een Hjan-film. In deze film mag Lando de rol innemen van Han in de eerdere films. Hij draagt dus niet de last van de protagonist. Hij mag alle grappen maken, meedoen. Dus een van de moeilijke kanten van een Lando-film, is die om hem te laten draaien. "

Natuurlijk denkt Kasdan niet dat Lando alleen moet zijn in de hypothetische film. Hij vindt ook dat Lobot, de sidekick van Lando in Empire Strikes Back, te zien moet zijn. "Nou ja, als je een Lando-film maakt, kan je dat bijna niet zonder Lobot doen, toch?"

Momenteel bestaat de Lando-film enkel in het hoofd van Jonathan Kasdan. Maar aangezien elk van de hoofdrolspelers voor meerdere films getekend heeft en acteur Donald Glover populairder dan ooit is, zou dit zomaar een optie kunnen zijn!



NieuwsFilm

meest populair