Algemeen

Eerste recensies 'Solo: A Star Wars Story': weinig opwindend

Toch een beetje een tegenvaller?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:05 in Algemeen
Gisteren beleefde Solo: A Star Wars Story zijn première tijdens het Cannes Film Festival. De eerste recensies staan om die reden nu al online, en schetsen een... gemengd beeld. Het lijkt er vooral op dat de film iets te veilig is en te weinig vernieuwends doet. Tegelijk lezen we wel dat het gewoon een amusante toevoeging aan de live-action Star Wars-reeks is.


Screen Rant
"Uiteindelijk doet Solo: A Star Wars Story wat beloofd is: vertelt een onderhoudend genoeg oorsprongsverhaal voor Han Solo, dat uitlegt hoe hij de smokkelaar werd die we ontmoetten in A New Hope. Maar afgezien daarvan neemt de film weinig risico's en bidet hij weinig verrassingen. (Hoewel, je zou kunnen zeggen dat iemand nieuw casten in een iconische rol als die van Han Solo en proberen daar een film over te maken die zowel nieuwe als oude fans zal vermaken, risicovol genoeg is.)"


Collider
"Solo is technisch gezien een Star Wars-film, maar een die spektakelstukken heeft, in plaats van een persoonlijkheid. Het is een film die in principe prima is. Ondanks wat unieke cinematografie van Bradford Young, is de regie van Ron Howard compleet zonder persoonlijkheid, wat een probleem vormt als je film het verhaal van een jonge bandiet als Han Solo vertelt. Solo doet niets echt verkeerd, maar doet ook weinig echt helemaal goed."


The Wrap
"Als intergalactisch avontuur, is het bovenal adequaat, met wat erg succesvolle onderdelen, maar als je de Star Wars-namen en -plaatsen weg zou nemen en het als op zichzelf staande sci-fi actiefilm uitgebracht zou worden, is het onwaarschijnlijk dat er veel spanning rond zou ontstaan, laat staan dat er vervolgen op zouden komen. "


Variety
"Het belangrijkste over Solo: A Star Wars Story is, dat - ondanks de breed uitgemeten problemen achter de schermen - de film geen ramp is, hoewel de productiegeschiedenis daar wel op zou wijzen. Nee, het komt niet eens in de buurt van een ramp. Ondanks dat de film een langzame start kent, is het in de kern een hippe, kinetische heistfilm en zijn de actiescènes spektakels van de hoogste rangorde."


The Hollywood Reporter
"De productie bewijst, ondanks problemen tussendoor, meer dan een reddingsoperatie te zijn, vooral dankzij de meeslepende gechoreografeerde performances, aangevoerd door een onweerstaanbaar charismatische Alden Ehrenreich, die ons overtuigt Solo te zijn, al weet hij niet te overtuigen als Harrison Ford. Ondanks dat het eindresultaat waarschijnlijk niet in de bovenste regionen van het Star Wars pantheon komt te staan, zit er genoeg in de film om de fans te entertainen en Disney geld op te leveren."


Washington Post
"Bedacht als een space-western en geschreven door Empire's Lawrence Kasdan en diens zoon Jonathan, en zit vol met de veel te complexe (maar ook kinderlijk eenvoudige) overvallen en het verraad dat bij het genre hoort. Maar we voelen nooit een echte spanning, risico, nieuwheid of opwinding. Met uitzondering van een of twee zinnen die de toekomstige avonturen van de titelheld opzetten, heeft het geheel een wat smakeloos, luchtig gevoel."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Agent-P

Avatar

Bidet, dat is toch zo'n voetenbadje?

eltorro

Avatar

73% op RT, lager dan ik had verwacht.

Wilskracht

Avatar

@Agent-P
Ehm, misschien een beetje ongebruikelijk. Zo zou je het wel kunnen gebruiken

Agent-P

Avatar

^Of natuurlijk om de anus te wassen, maar dacht doe het eerst een soort van netjes.

GreenHornet

Avatar

ben toch aan het twijfelen of ik naar de film ga.

ThomasOMalley

Avatar

FT "Toch een beetje een tegenvaller?"
Niet met mijn verwachtingen.

Robbepost

Avatar

Toch nog 73%, meevaller!

Akke Moeka Hara

Avatar

Dus mijn verwachting dat Han in zijn jongere jaren chemisch afval dumpte vanuit de Falcon op zwakkere inheemse bevolkingen zal telleurgesteld worden?

23VDV23

Avatar

'Solo doet niets echt verkeerd, maar doet ook weinig echt helemaal goed.' Dit geldt wat mij betreft eigenlijk gewoon voor het gros van de moderne blockbusters. Het verschil is dat de recensies en reacties mij tot nu toe niet doen verwachten dat ik ook maar ergens wél iets bijzonders te zien krijg. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Marvel films, die daardoor voor mij structureel tegenvallen. Nu is het een kwestie van een paar biertjes, een bak popcorn, verstand op 0 en een leuke avond hebben.

benjamin

Avatar

Was eigenlijk wel een beetje wat (zeker na alle drama) in de verwachtingen lag.

aintiastinker

Avatar

Was te verwachten. Wil je regie zonder persoonlijkheid, dan huur je Ron Howard in

Frietgezicht

Avatar

Klinkt als een hap slik weg filmpie waarvoor je niet naar de bios hoeft. Tijdens het kijken prima vermaak maar daarna al snel vergeten.

The Last Jedi was een tegenvaller,dit kan vooral meevallen.

draganta

Avatar

Zolang hij meer beter dan Last Jedi is.

Colruiter

Avatar

Een Star Wars-film... het is voor sommige critici een motivatie om eens een goeie negatieve review te schrijven, gewoon om te laten zien dat ze durven negatieve reviews schrijven over het fenomeen Star Wars... en na alle produktieproblemen die deze film had en het aanstellen van Ron-kent-iemand-nog-zijn-laatste-topfilm-Howard als vervanger van de regisseurs die de meest revolutionaire Star-Wars-film ooit zouden maken, heeft deze Star Wars-film gewoon een bulls-eye waar veel critici hun pijltje willen op richten...

GreenHornet

Avatar

slechter als TLJ kan die niet worden

centr1no

Avatar

Dus, omdat het een makkelijke titel is om de franchise nog wat meer te melken en dit voor fans toch wel een must is krijgen we een generieke film met de verplichte elementen waar kwalitatief weinig op aan te merken valt maar het 'gevoel' mist dat dit deel uit maakt van een groter geheel.
Klinkt goed.

benjamin

Avatar

Colruiter "Een Star Wars-film... het is voor sommige critici een motivatie om eens een goeie negatieve review te schrijven, gewoon om te laten zien dat ze durven negatieve reviews schrijven over het fenomeen Star Wars."
Daarom dat op RT er eerder een 85% voor Rogue One, een 91% voor The Last Jedi of een 93% voor The Force Awakens was. Schandalig hoe de critici deze films massaal afgekraakt hebben om gewoon te laten zien dat ze negatieve reviews durven schrijven over het fenomeen Star Wars.

Colruiter "n na alle produktieproblemen die deze film had en het aanstellen van Ron-kent-iemand-nog-zijn-laatste-topfilm-Howard"
Zijn er duidelijk factoren die een minder goede film zouden kunnen verklaren. Maar het zal wel allemaal een groot complot zijn zeker?

Daanminator

Avatar

Ik zie het zelf wel in de bios. Ik heb zo'n broertje dood aan recensies.

chefry1983

Avatar

ik vond de laatste 3 films zeer matig. De trailers hebben mij niet weten te overtuigen en de bovenstaande reacties doen mijn vermoedens bevestigen. Leuk om misschien op Netflix te kijken of als het op tv langskomt.

Ik ga liever voor de 3e keer naar infinity war

nieuwslaatste nieuws