Algemeen

Elisabeth Moss en Michael Stuhlbarg griezelen met thriller 'Shirley'

Over schrijfster Shirley Jackson en wat haar inspireerde om 'The Haunting of Hill House' te schrijven.

door Rik Timmer om 12:44 in Algemeen
In plaats van dat een studio het werk van de Amerikaanse schrijfster Shirley Jackson in een adaptatie transformeert, gaan Los Angeles Media Fund en Killer Films de handen ineenslaan om een periode uit Jackson's leven naar het witte doek te brengen. De auteur is o.a. bekend van het verhaal The Haunting of Hill House, waarop de twee Haunting-films uit 1963 en 1999 gebaseerd zijn. In Shirley zullen we zien hoe ze op het idee komt. De schrijfster zal gespeeld worden door Elisabeth Moss.

De thriller wordt daarentegen wel een adaptatie van Susan Scarf's gelijknamige boek. Deze draait om een jonge, afgestudeerde student en zijn zwangere vrouw, Fred en Rose Nemser. In de herfst van 1964 gaan ze bij Shirley en haar man Stanley Edgar Hyman wonen. Al snel raken ze betoverd door de briljante en ongewone geesten van hun gastheer en gastvrouw. Terwijl Fred het druk krijgt met zijn lesrooster, sluit Rose vriendschap met de onvoorspelbare Shirley. Ze krijgt het gevoel dat er iets mis is, iets dat mogelijk te maken heeft met het negeren van luidde telefoons en een vermiste student.

Moss zal te zien zijn naast A Serious Man-acteur Michael Stuhlbarg, die optreedt als haar man. De regie van Shirley wordt verzorgd door Josephine Decker. Zij zal filmen naar een script van Sarah Gubbins. De eerdergenoemde productiebedrijven willen dat de camera's voor de zomer aangaan.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair