Celebrity

Regisseur Luc Besson aangeklaagd voor verkrachting

Volgens een anoniem gebleven actrice verkrachtte de regisseur haar nog geen twee weken geleden...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 12:50 in Celebrity
Sinds de MeToo en Time's Up bewegingen tot stand kwamen, zijn de nodige acteurs en regisseurs aangeklaagd voor seksuele intimidatie, aanranding en zelfs verkrachting. Nu wordt weer een ander beroemd iemand aan dat rijtje toegevoegd en wel niemand dan Luc Besson. De Franse regisseur, bekend van klassiekers als The Fifth Element, Léon of zijn recente Valerian and the City of a Thousand Planets, is door een actrice die al meerdere keren in een film van hem heeft gespeeld aangeklaagd voor verkrachting.

De Franse actrice, die niet bij naam genoemd wil worden, liet zich erover uit tijdens een interview met een journalist van Variety. De actrice beweert dat zij vorige week, donderdag 10 mei, verkracht werd door de regisseur tijdens een treffen in het Bristol Hotel in Parijs. Veel details zijn er verder nog niet, maar Variety contacteerde wel direct hierna Luc Besson, die echter weigerde zich hierover uit te laten. Wel liet zijn advocaat weten dat het een leugen is en Besson nooit iets fout heeft gedaan. De politie is desalniettemin met een onderzoek gestart.

Hoe dan ook, we zullen er binnenkort hoogstwaarschijnlijk wel meer over te horen krijgen, zeker gezien het feit dat het een van de eerste keren is dat het vermeende slachtoffer zo gauw met de aanklacht naar buiten komt. Luc Besson is op dit moment druk bezig met zijn nieuwste film, Anna, waar o.a. Helen Mirren, Cillian Murphy en Luke Evans in te zien zullen zijn. De film zal normaalgesproken dit jaar nog in de nodige landen verschijnen, dus de kans is groot dat Besson tijdens de promotie-campagne van de film hiernaar ook wel gevraagd zal worden...

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

met het maken van Leon was hij al een viezerik.


Ouders van Portman hebben toen ingegrepen in het script.

Omdat Leon gebaseerd is op Besson's eigen leven, niet vies was voor jonge meisjes.

Raoulm

Avatar

Another one

Moviemagic

Avatar

Hij was al niet al te zuiver op de graat. Hij ging op 32-jarige leeftijd met de toen 15-jarige Maïwenn Besco. Op haar 16-jarige leeftijd beviel ze van Shanna Besson. Hij is nooit veroordeeld voor "statutory rape" aangezien in Frankrijk een 15-jarige toestemming mag geven voor seks. Nu heeft hij 5 kinderen met 3 vrouwen.
Het is natuurlijk gokken of het echt gebeurt is of dat er iemand een slaatje uit probeert te slaan. Naast deze zaken en wat GreenHornet aangeeft zal zijn verleden niet echt meewerken.

Frietgezicht

Avatar

Ook opvallend dat hij het doet na de metoo beweging. Als het waar is dan zullen dr vast meer dingen naar boven komen.

Ik las ergens dat ze 27 is, met die info en met meerdere films(2 las ik) en het feit dat ze een Franse actrice is moet het toch wel te achterhalen zijn wie ze is. Neemt FT alleen dingen over of komt er ook weleens een beetje graven. ;)

Ereptile

Avatar

Een zien hoe snel Helen Mirren en de mannelijke acteurs zich van deze film distantiëren...

Colruiter

Avatar

Een beetje raar om de man te veroordelen voor Leon, dan kun je wel nog een aantal regisseurs veroordelen omdat ze een film over een 'ongepaste' relatie hebben gemaakt, De film Leon en de controversiële relatie in deze film staat compleet los van waar hij nu van beschuldigd wordt... als het al waar is, want dit is ook weer zo'n vreemd verhaal... waarom was die actrice met hem in die hotelkamer?

Moviemagic

Avatar

Colruiter "Een beetje raar om de man te veroordelen voor Leon, dan kun je wel nog een aantal regisseurs veroordelen omdat ze een film over een 'ongepaste' relatie hebben gemaakt"


Klopt. Zeker als je het door FT-geliefde onderwerp IT neemt waarin een bepaalde scene niet gedaan werd dat wel in het boek voorkwam over wat seksuele handelingen en kinderen.

SunChaser

Avatar

Die scène in It was uit het boek en met tieners onderling. Metafoor voor ouder worden. Maar in Leon was Mathilda wel gebaseerd op een jonge actrice. De directors cut heeft meer seksuele lading..Maar als hij t wel heeft gedaan wat een eikel dan

Artificialis

Avatar

De man liet inderdaad zijn ware aard al zien tijdens het maken van Pédo: The Professional. Een 8.6. op imdb is een sterke indicatie dat pedofiele gevoelens bij een veel breder publiek aanwezig zijn.

Heel goed dat deze Franse actrice direct juridische stappen onderneemt. Geen twitterberichten en andere aandachttrekkerij. Geen wit voetje proberen te halen bij het publiek. Gewoon direct een rechtszaak zodat getoetst kan worden welke misdaden Luc Besson wel of niet heeft begaan.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis " Een 8.6. op imdb is een sterke indicatie dat pedofiele gevoelens bij een veel breder publiek aanwezig"
Domste man op FilmTotaal dames en heren.

benjamin

Avatar

Artificialis "Een 8.6. op imdb is een sterke indicatie dat pedofiele gevoelens bij een veel breder publiek aanwezig zijn."
Want dat is natuurlijk veel erger dan het effectief aanranden van minderjarigen wat uiteraard slechts een beetje onhandig is.

Artificialis "Heel goed dat deze Franse actrice direct juridische stappen onderneemt. Geen twitterberichten en andere aandachttrekkerij. Geen wit voetje proberen te halen bij het publiek. Gewoon direct een rechtszaak zodat getoetst kan worden welke misdaden Luc Besson wel of niet heeft begaan."
Het staat inderdaad nogal in contrast met de manier waarop bepaalde mensen hier maar gewoon online wat mensen staan te beschuldigen om pedofiele gevoelens te hebben.

Sunspot

Avatar

Leon, goeie film en tja, wat boeit het nou met die jonge Portman, hoewel die scene in dat bed blijkbaar te ver ging, kan dat nog begrijpen, staat op youtube overigens, deleted scene.

jimb

Avatar

"De aantijgingen werden gedaan door actrice Sand van Roy, die meermaals met Besson samenwerkte. De vrouw zou afgelopen donderdagavond haar bewustzijn zijn verloren na het drinken van een kop thee met de regisseur. Daarna zou hij toegeslagen hebben. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Besson ontkent de verdachtmakingen in alle toonaarden. "Luc Besson viel van zijn stoel toen hij deze beweringen vernam", laat zijn advocaat weten in een reactie. "De verhalen over drogeren en verkrachten zijn volledig uit de lucht gegrepen." De filmmaker zou nooit "enige vorm van ongepast gedrag" hebben vertoond in het bijzijn van de vrouw."

via loopings.nl, onze "pretpark regiseur". We zullen wel zien of het waar is. Als het waar is, is het wel ontzettend dom van hem.

nieuwslaatste nieuws

meest populair