Blu-ray

Blu-ray review 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' - Sam Rockwell in bloedvorm!

Martin McDonagh levert opnieuw een topper op!

door Bram de Groot om 09:19 in Blu-ray
Regie: Martin McDonagh | Cast: Frances McDormand (Mildred), Woody Harrelson (Willoughby), Sam Rockwell (Dixon), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Bioscooprelease: 11.01.2018 | FilmTotaal recensie: vijf sterren

Van regisseur Martin McDonagh zagen we eerder titels als In Bruges (2008) en Seven Psychopaths (2012). Zeker geen verkeerde titels, maar met het verleden jaar verschenen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri wist de Britse regisseur pas echt hoge ogen te gooien. Hij wist acteurs als Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell te plaatsen in een bijzonder Amerikaanse setting. McDormand en Rockwell verzilverde twee van de zeven Oscarnominaties en de film scoorde riant aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

In het $12 miljoen kostende drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri gaan er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter. Mildred Hayes neemt daarom een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.

20th Century Fox Home Entertainment bracht Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - goed voor een kleine $160 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de inhoud.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712626062356 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri zit verpakt in een groene Blu-ray keepcase. Op de voorkant de drie hoofdpersonages en de vermelding van de gewonnen Oscars. De achterkant onthult dat de schijf ook wat extra's bevat. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Het beeld van deze Blu-ray uitgave van Fox is vanaf de start eentje om je vingers bij af te likken. In alles lijkt de uitgave van de bovenste plank, waarbij de prachtige scherpte en de voorstreffelijke kleuren van het beeld van cameraman Ben Davis (Guardians of the Galaxy, Stardust) echt subliem zijn. Een lichte ruis lijkt aanwezig om net dat extra filmische mee te geven. Werkelijk een top schijf!

Geluid

De muziek van componist Carter Burwell, die vaak samenwerkte met de Coens maar ook McDonagh, werd genomineerd voor een Oscar. En dat is logisch ook, aangezien de muzikale begeleiding in de film nagenoeg perfect. Ook zijn er passende nummers van onder meer ABBA, Joan Baez, Monsters of Folk, Townes Van Zandt en Four Tops. Via de standaard DTS-HD 5.1 track pakt het geluid ook prima uit.

Bonusmateriaal

Hieronder een snel overzicht van de extra's die op de schijf zijn gezet om een beeld te geven op de realisatie van deze topper.

Deleted Scenes: Met de titels Willoughby Meets News Crews, Mildred Versus the Town, Dixon Interrogates Denise, Dixon Drunk at Bar en Dixon and Momma zijn er zes verwijderde scènes te bekijken.

Crucify 'Em: The Making of Three Billboards: Een uitgebreide en mooie making of vol met interviews met cast en crew en de nodige beelden van achter de schermen.

Six Shooter: Dit is de korte live-action film uit 2004 van regisseur Martin McDonagh, die een Oscar won.

Gallery en Trailers: Ook is er een galerij met foto's en trailers van de hoofdfilm te bekijken.

Vermakelijk drama, met prachtige rollen van een mooie cast!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is echt zo'n film waar eigenlijk iedereen wel iets in kan zien. Het heeft een goed, origineel verhaal, er zitten spannende en vermakelijke scènes in en het spel van de mooie cast is indrukwekkend. Zeker de rol van Sam Rockwell is geweldig. Check hieronder de trailer!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Niet wat ik allemaal verwacht had, maar zeker een sterke film.

benjamin

Avatar

Nog altijd de beste (nieuwe) film die ik dit jaar gezien heb.

Master Of Films

Avatar

Sterke film, maar vind ik In Brugge/In Bruges nog steeds de beste film van McDonagh.

Jim

Avatar

Hoezo Sam Rockwell, vooral Frances McDormand schittert in deze film

Tycho Nestoris

Avatar

Topfilm, maar In Bruges is ook nog steeds mijn favoriete film van hem. Seven Psychopaths is trouwens ook erg goed.

Civilian Supreme

Avatar

Ik vond het een verschrikkelijke film, die nominaties hadden een goede waarschuwing moeten zijn maar was toch benieuwd.
Acteerwerk was idd goed en ik hou best van een trage, niet zo vrolijke film maar deze film valt toch wel in het rijtje van uitermate onbevredigende films.
Dit komt natuurlijk met name door de afloop. Voor mij persoonlijk verspilling van tijd.

John Wayne

Avatar

Hele goede film, met überhaupt een ijzersterke cast. Maar om nu alleen Rockwell te noemen doe je McDormand, die terecht de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol won, tekort.

Mav Damian

Avatar

+1 Master of Films en Tycho Nestoris
In Bruges is ook voor mij zijn beste film.

Goku32

Avatar

Kan er niks anders van maken dan een 10 out off 10. Geweldige film is dit

nieuwslaatste nieuws

meest populair