Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Drie billboards maken een boel los in deze prachtige film met acteurs op de top van hun kunnen.
play

8,3 details

  • 115 Min
  • Misdaad
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
115 Min Verenigde Staten

Three Billboards vertelt het verhaal van een 50-jarige vrouw wier dochter vermoord is. Omdat de politie niet opschiet met de zaak gaat ze stampei veroorzaken, want de autoriteiten lijken het interessanter te vinden om zwarte mensen te teisteren.

Regie
Martin McDonagh
Cast
Woody Harrelson, Frances McDormand, Sam Rockwell, John Hawkes, Zeljko Ivanek, Nick Searcy, Clarke Peters, Sandy Martin, Kerry Condon, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Caleb Landry Jones, Kathryn Newton, Lucas Hedges, Samara Weaving, Brendan Sexton III, Amanda Warren, Darrell Britt-Gibson, Riya May Atwood, Selah Atwood, Jason Redford, Malaya Rivera Drew, Alejandro Barrios, Jason Ledford.
Release
04.09.2017
Release NL
11.01.2018
Release DVD
11.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin McDonagh | Cast: Frances McDormand (Mildred), Woody Harrelson (Willoughby), Sam Rockwell (Dixon), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2018

Een van de grote winnaars van de Golden Globes was afgelopen weekend Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. De film wist vier nominaties te verzilveren waaronder die voor Beste Film; een goede indicator dat deze film ook op een aantal Oscarnominaties zal mogen rekenen. Dus hebben we het hier over de beste film van het jaar?

De opmerkelijke titel van de film lijkt in eerste instantie veel te lang en moeilijk te onthouden te zijn. Hij verwijst echter precies naar waar de film over gaat. Moeder Mildred huurt drie billboards net buiten Ebbing in Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog niet is gevonden. Deze Angela werd zeven maanden eerder verkracht en vermoord. Chief Willoughby leidde het onderzoek naar haar dood maar tot op heden is er nog geen dader gepakt. Op een van de billboards noemt Midred de chief bij naam. Dit leidt tot enorme commotie in het plaatsje. De politie wil het liefst dat de billboards worden weggehaald, maar Mildred heeft legaal gezien het recht om deze teksten erop te zetten. En zij houdt voet bij stuk.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Nieuwsberichten