Zou jij je kind vernoemen naar een Marvel-held? Veel mensen doen het!

Zou jij je kind vernoemen naar een Marvel-held? Veel mensen doen het!

Dit zijn de geliefdste Marvel-namen voor baby's.

Het blijkt dat in 2017 heel wat Amerikaanse baby's zijn vernoemd naar de superhelden uit de films van Marvel Studios en 20th Century Fox. Metro ontdekte dit nadat zij data doornamen die is vrijgegeven door de US Social Security Administration. Namen als Thanos en Shuri kwamen nog niet voor, maar er zijn wel een aantal opvallende vernoemingen gevonden.

De drie meest veelvoorkomende namen kunnen op zich ook ergens anders vandaan komen, maar hebben wel een link met de Marvel-films. Parker (Peter Parker/Spider-Man) met 1.487 keer voor meisjes en 4.346 keer voor jongetjes is het meest in trek. Op de tweede plaats staat Wade (Wade Wilson/Deadpool) voor 899 jongetjes en op de derde stek staat Natasha (Natasha Romanoff/Black Widow).

Maar nu wordt het leuker. Er zijn ook kinderen geboren die de namen Pepper (Pepper Potts; 121 meisjes, 7 jongetjes), Loki (5 meisjes , 91 jongetjes), Valkyrie (63 meisjes), Banner (Bruce Banner/Hulk; 39 jongetjes), Rocket (Rocket Raccoon; 9 meisjes, 28 jongetjes), Quill (Peter Quill/Star-Lord; 5 meisjes, 15 jongetjes) en zelfs Hawkeye (6 jongetjes) kregen.

Ook krijgen nog redelijk wat kinderen de naam Marvel, met 21 meisjes en 29 jongetjes. Met de film Captain Marvel onderweg zal deze waarschijnlijk in aantal gaan toenemen, mogelijk ook met de naam Carol (als in Carol Denvers).

In het verleden is dit vaker voorgenomen. Tijdens de release van de Harry Potter-films waren er ook opvallende namen, met onder meer Luna en Draco.



NieuwsFilm

meest populair