Wie het verrassende 'Star Wars'-personage speelde in 'Solo: A Star Wars Story'

Wie het verrassende 'Star Wars'-personage speelde in 'Solo: A Star Wars Story'

En zomaar was daar de terugkeer van een bekende Sith.

Ondertussen draait het veelbesproken Solo: A Star Wars Story in de wereldwijde bioscoopzalen. Met hier en daar een verwijzing is deze tweede spin-off van de Skywalker-saga vooral een leuke rit zonder al teveel echte verrassingen. Maar er was er één die waarschijnlijk niemand zag aankomen. Hieronder de details, en let op: het is een vette spoiler!!




LET OP!!! NU VOLGEN DE SPOILERS!!!

Met vooral Paul Bettany's Dryden Vos als de voornaamste slechterik kwam ook regelmatig naar voren dat hij ook iemand bedient, namelijk de leider van de Crimson Dawn. Dit personage komt één keer in beeld en dit blijkt niemand minder dan Darth Maul te zijn.

En dit is opvallend aangezien hij in de prequelfilm Star Wars: The Phantom Menace nog overlijdt. De liefhebbers van andere Star Wars-materiaal (The Clone Wars en Rebels) weten dat hij die film heeft overleefd. Hij heeft nu robotbenen. Maar dit is niet iets dat wordt getoond in Solo. We zien alleen zijn gezicht, als hij praat met Emilia Clarke's personage Qi'Ra.

Mocht Ron Howards Solo een succes worden, dan zou Darth Maul kunnen terugkeren in het vervolg, aangezien er wordt gesproken over een Solo-trilogie[/i]. Maar hij kan ook terugkeren in een andere spin-off, bijvoorbeeld de verwachte film rond Obi-Wan Kenobi - de Jedi die hem versloeg in The Phantom Menace.

In Episode I werd de rol ingevuld door Ray Park en ook nu was hij te zien als Darth Maul. De stem was dit keer niet van Peter Serafinowicz, maar van Sam Witwer die het personage invulde in de games en animatieseries.

NieuwsFilm

meest populair