YouTube wil trailer Nederlandse blockbuster 'Redbad' bannen

YouTube wil trailer Nederlandse blockbuster 'Redbad' bannen

Nieuwe film Roel Reiné onder vuur.

YouTube wil dat de trailer van de nog te verschijnen Nederlandse film Redbad van YouTube af hebben. De trailer kan ook niet betaald gepromoot worden. Dit heeft producent Klaas de Jong onthuld. YouTube vindt de trailer "beledigend voor grote bevolkingsgroepen" is, zo schreef de social media-reus in een brief aan de makers.


Note. Eerder werd er melding van gemaakt dat Facebook de trailer weg wil hebben. Het lijkt om YouTube te gaan.

"Vanuit ons Nederlandse perspectief is het verzet tegen het christendom geen groot issue", stelt De Jong. "Maar in de rest van de wereld is dat blijkbaar nog wel een enorm ding. Ik viel echt van mijn stoel: het is bizar dat Amerikanen nu willen gaan bepalen wat voor Nederlanders aanstootgevend moet zijn."

Redbad van de Nederlandse regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter, Dead in Tombstone), vertelt het verhaal van de Friese held Radboud, gespeeld door Gijs Naber. Met hulp van de Vikingen voert hij een strijd tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen.

"Maar we hebben blijkbaar toch een gevoelige snaar geraakt," zegt De Jong die aangeeft dat er veel onderzoek heeft plaatsgevonden. "Nog voordat iemand ook maar één scene heeft gezien, hebben we al honderden boze mails en brieven gehad dat we de geschiedenis geweld hebben aangedaan."

De Jong laat weten de trailer van Redbad niet aan te passen of te verwijderen. Hieronder een reactie, via Omroep Brabant:


Check de beelden hieronder, en vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair