Oorspronkelijke 'Solo: A Star Wars Story' was ruw en duister

Oorspronkelijke 'Solo: A Star Wars Story' was ruw en duister

Maar nadat Ron Howard het roer overnam, was er een flinke koerscorrectie.

Solo: A Star Wars Story is nu een vrij komische film. Maar het had niet veel gescheeld, of de film was een stuk duisterder en ruwer geworden. Regisseurs Phil Lord en Chris Miller werden in de zomer ontslagen bij de productie en twee dagen later al vervangen door Ron Howard.

Howard nam ongeveer zeventig procent van de film opnieuw op, waardoor het budget ook meteen verdubbeld werd. Variety schreef een special over het proces van Lord en Miller achter de schermen. Het blijkt dat zij vrij experimenteel te werk gingen, waardoor de film wat toon betreft een stuk duisterder werd dan voorzien.

Dat viel niet goed bij Kathleen Kennedy, die het duo ontsloeg. Volgens Lawrence Kasdan, die het script samen met zijn zoon Jonathan schreef, lag dat echt aan de toon.

"Het was een erg complexe situatie," begon Kasdan. "Als je in de ochtend aan een Star Wars-film gaat mensen, staan er duizenden mensen op je te wachten en moet je snel beslissingen maken. En als je die snelle keuzes maakt - en daarvan maak je er een miljoen op een dag - dan teken je voor een bepaalde toon. Als de producenten denken dat die toon niet bij de film hoort, dan kom je in de problemen."

Daarmee lijkt het erop dat de film een stuk anders was geworden dan we hadden verwacht van Lord en Miller, die juist komedies hebben gemaakt tot nu toe. De versie van Lord en Miller zullen we nooit zien; wel hoorden we recent dat er een trailer bestaat die volledig is gesneden met materiaal dat het duo opnam.

Heb jij Solo al in de bioscoop gezien?

NieuwsFilm

meest populair