Colin Trevorrow voor het eerst over vertrek 'Star Wars: Episode IX'

Waarom moest hij weg?

Voor het eerst spreekt regisseur Colin Trevorrow over zijn vertrek bij Star Wars: Episode IX. De regisseur debuteerde in 2012 met Safety Not Guaranteed, kreeg toen de opdracht Jurassic World (2015) te maken en ging vervolgens aan de slag met Episode IX.

De plannen werden ingewikkeld toen The Book of Henry van Trevorrow flopte en het verhaal omgegooid moest worden na het overlijden van Carrie Fisher. Daarop besloot de regisseur te vertrekken, volgens Lucasfilm toen in goed overleg. In de tussentijd sprak hij er nooit over, tot nu tijdens een interview met Empire Online.

"Ik wil er niet teveel over praten, omdat ik de manier waarop fans deze films te zien krijgen niet wil beïnvloeden," begon Trevorrow. "Toen we kinderen waren, kwamen deze films van heel ver tot ons. Ze waren een cadeau. Hoe meer we vertellen over hoe ze gemaakt worden, hoe meer we onthouden dat het slechts films zijn. Maar dat zijn het niet: ze zijn veel meer. Daarnaast kreeg ik de kans om een verhaal te vertellen dat alles viert waar ik in geloof, ik mocht dat aan George Lucas vertellen en aan Luke Skywalker en dat zijn ervaringen die ik de rest van mijn leven zal koesteren."

Episode IX wordt geregisseerd door J.J. Abrams en komt in december 2019 uit in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair