Alex Garland wil geen vervolg op 'Annihilation' maken

Alex Garland wil geen vervolg op 'Annihilation' maken

Iemand anders mag best van hem.

Schrijver en regisseur Alex Garland heeft geen interesse in het maken van een vervolg op Annihilation. De film, die in Nederland op Netflix verscheen, werd enorm goed ontvangen en is een verfilming van het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. Het is het eerste deel van een trilogie, dus ruimte voor een vervolg is er.

Maar wat Garland betreft, hoeft dat er niet te komen. Tegenover IndieWire vertelde hij er geen probleem mee te hebben als iemand anders een vervolg maakt. Maar: "als iets af is, ben ik er ook klaar mee. Ik ga meteen verder, dus ik heb niet eens een mening over een vervolg. Ik ben de hele tijd volledig open geweest naar de studio, cast en iedereen: ik zag dit niet als deel van een franchise. Mijn doel was het maken van de best mogelijke film. Ik heb het niet eens gezien als het begin van een trilogie. Vervolgen zijn niet iets waar ik interesse in heb. Het is een beetje zoals wanneer je steak niet lekker vindt. Je maakt niet de beslissing om steak niet lekker te vinden. Je vindt het gewoon niks. En dat geldt voor mij en vervolgfilms."

Annihilation draait om een groep vrouwelijke soldaten / wetenschappers, die een verboden zone betreden en daar te maken krijgen met dodelijke buitenaardse dreigingen.



NieuwsFilm

meest populair