Trailer 'Yardie' toont Jamaicaanse drugskoerier in Idris Elba's regiedebuut

Trailer 'Yardie' toont Jamaicaanse drugskoerier in Idris Elba's regiedebuut

Naar het gelijknamige boek van Victor Headley uit 1993.

Een volledige trailer van misdaaddrama Yardie is uitgebracht door StudioCanal. De film is het regiedebuut van acteur Idris Elba, bekend van rollen in titels als Beast of No Nation en Star Trek: Beyond. Het project adapteert het gelijknamige schrijfwerk van auteur Victor Headley uit 1993. Het verhaal volgt een man uit Jamaica (gespeeld door Aml Ameen) die herrie schopt in Londen. Bekijk hieronder waarom.

Dennis 'D' Campbell ziet op jonge leeftijd hoe zijn broer vermoord wordt in Jaimaca. Kort daarna neemt een maffiabaas annex muziekproducent hem onder zijn hoede. Deze King Fox stuurt D naar Londen, waar hij een kilo cocaïne aan een straatbende moet afgeven. In Engeland maakt D ook opnieuw contact met zijn jeugdliefde en zijn dochter, die inmiddels geen baby meer is. De Jamaicaanse jongeman besluit echter voor zichzelf te beginnen en keert zijn bazen de rug toe. Al snel krijgt hij het ook aan de stok met een crimineel uit Londen en komt hij oog in oog te staan met de man die tien jaar geleden zijn broer doodschoot.


Elba's regiedebuut ging eerder dit jaar in première tijdens het Internationaal filmfestival van Cannes. Naast Ameen zullen we acteurs zien als Fraser James, Naomi Ackie en Stephen Graham. Momenteel is er alleen een releasedatum voor de Engelse bioscopen. Zie hieronder ook de poster van Yardie.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair