Algemeen

De beste Marvel-film volgens Kevin Feige...

Een niet heel verrassend antwoord.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:18 in Algemeen
Sinds 2008 heeft Marvel Studios flink wat behoorlijk verschillende films uitgebracht. Maar welke is het favoriet van Kevin Feige, de man achter het succes? Volgens hem is daar maar één antwoord op, en dat ligt in Black Panther, de film die in februari dit jaar uitkwam onder regie van Ryan Coogler.

"De ervaring van het maken van Black Panther, nog voordat het uitkwam, was een transformerende," begon Feige. "We keken de film terug - op het moment dat je het eindproduct ziet en wat last minute veranderingen kan maken - en toen hij klaar was, leunde ik instinctief naar Ryan en zei ik hem dat ik dacht dat dit de beste film tot nu toe was van ons."

Waarom is duidelijk: "Kijk, we moesten een film maken die zou demonstreren dat zwarte films wel kunnen slagen in de wereld. Onbewuste vooroordelen zijn echt een ding." Daar bracht Marvel met deze film in elk geval verandering in.

Wat vind jij de beste MCU-film tot nu toe? En waarom?

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik vind Winter Soldier de beste. Erg gave actie (al had de finale wat minder gemogen) en een sterk verhaal. Heel vet vooral dat Hydra al die jaren tot het hoogste niveau in Shield is doorgedrongen.
Daarna komt vooral door de ontknoping en actie voor mij Infinity War.

Black Panther vind ik erg matig.

Rutherford

Avatar

Iron Man blijft de beste. Winter Soldier een sterke tweede, gevolgd door Infinity War, Avengers, Guardians of the Galaxy en Doctor Strange. Black Panther vind ik zeker na een herkijk aan de matige kant. Wel goeie villains, mooie vormgeving maar wat een houten klaas als Black Panther.

Frietgezicht

Avatar

Infinity War en die verdiend een oscar. Zoveel karakters, een mix van goede actie, geslaagde humor, de grootste badguy ooit laten slagen en er nog wat emoties enz ingooien.
Veel lastiger te maken dan zo’n Moonlight.

Brein8998

Avatar

Most Epic: Avengers Infinity War
Funniest: Thor Ragnarok
Best: Winter soldier

Brein8998

Avatar

Mijn persoonlijke ranking:

1. Captain America: the winter soldier
2. Avengers: infinity war
3. Guardians of the galaxy
4. The Avengers
5. Thor: Ragnarok
6. Captain America: Civil War
7. Iron Man
8. Spider-Man: Homecoming
9. Black Panther
10. Doctor Strange
11. Ant-man
12. Guardians of the galaxy vol. 2
13. Avengers: age of ultron
14. Thor
15. Iron man 3
16. Thor: the dark world
17. Captain America: the first avenger
18. Iron man 2
19. The Incredible Hulk

Jan231

Avatar

Black Panther vind ik echt overschat. De beste is wat mij betreft Iron Man, of Cap Winter Soldier. Al wordt ik ook erg blij van de Guardians.

Mav Damian

Avatar

Plack Phanter zeker geen slechte film, maar voor mij niet de beste in de MCU reeks. Ik ben nog steeds aan het twijfelen wat mijn favoriete is. Infinity War of The Winter Soldier. Lastige keuze!

benjamin

Avatar

Mijn favoriet blijft de tweede Guardians, maar Black Panther hoort zeker ook wel bij de beste uit de reeks in mijn ogen.

SuPa

Avatar

Op nummer 1 toch echt Winter Soldier. Daarna Infinity War.
Vervolgens delen een aantal films positie 3: Iron Man, CA: The First Avenger en Black Panther.

horizon

Avatar

Die had ik niet verwacht van meneer Feige.

Persoonlijk

1. Infinity War
2. GotG. 2
3. Ragnarok

En dan op willekeurige volgorde Dr Strange, Homecoming, Winter Soldier, Ant-man, GotG.

Decepticon

Avatar

Grappig idd, zo zie en lees je zowat overal dat de meeste fans Black Panther één van de mindere films vinden.
Ik vind het ook een mindere in de MCU.

De beste vind ik Infinity War, om de redenen die Frietgezicht al aanhaalt een dat allemaal in zo'n goed verhaal te vertellen.

Als tweede The Winter Soldier.

benjamin

Avatar

Decepticon "zo zie en lees je zowat overal dat de meeste fans Black Panther één van de mindere films vinden."
Als je zeer selectief leest en kijkt wellicht wel.

ThomasOMalley

Avatar

frietgezicht "Infinity War en die verdiend een oscar."
Voor Beste Film? Nee joh, er komen nog zoveel contenders voor de volgende Oscars.
Overigens had Infinity War een budget van ongeveer 200x van dat van Moonlight, dus da's misschien niet zo'n eerlijke vergelijking. Blade Runner 2049 deed het daarentegen met de helft van het budget van Infinity War en in vergelijking daarmee ziet Infinity War eruit alsof het in paint is gemaakt.

Master Of Films

Avatar

Ik vind Black Panther niet de beste MCU film, niet dat ik wil beweren dat het een slechte MCU film is.

Prince John

Avatar

Ik vond Black Panther juist een van de mindere, zag er mooi uit maar qua verhaal vond ik het eigenlijk maar bijzonder weinig. Beste is zonder twijfel Infinity War voor mij, wat 'n film.

Ereptile

Avatar

Black Panther was vernieuwend, maar niet de beste MCU film. Ik vind Iron Man nog altijd de beste, met op de voet Infinity War, The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy 1 en Civil War!

chefry1983

Avatar

The russo's hebben voor mij de beste mcu films gemaakt

Colruiter

Avatar

Black Panther is absoluut niet de beste, dat laatste half uur is en blijft slecht en een voorbeeld van 'lazy writing'... er zit niets maar dan ook niets in dat niet voorspelbaar is in dat laatste half uur en je hebt totaal niet het gevoel dat er ook maar iets op het spel staat... en dat begint bij het gevecht tussen Killmonger en Black Panther. Black Panther doet voor dat gevecht zijn routine waarbij hij zijn Black-Panther-krachten afstaat zodat het een eerlijk gevecht wordt. Black Panther is op dat moment dus een normale man zonder enige superkracht, ook wanneer hij bij zijn verlies tientallen meters naar beneden valt, maar de volgende keer dat we hem zien ligt hij totaal onbeschadigd bij het bergvolk, en vanaf dan is het allemaal zo voorspelbaar als het maar enigszins kan, je kan zo voorspellen wat er allemaal zal gebeuren (was er nu echt iemand verrast toen het bergvolk toch plots opdook bij de eindstrijd?), en dat is niet erg, want ze doen dat bij zoveel films, maar de vraag is en blijft waarom Black Panther dan zo speciaal is volgens Kevin Feige? Infinity War is een ongelofelijke prestatie, maar Winter Soldier en Iron Man blijven de beste Marvels, en Guardians 1 en Ragnarok de meest verrassende qua sfeer.

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas, ik kijk niet naar centen. En dan juist zou ik voor IW kiezen. Ik ben geen regisseur maar mocht ik een film moeten maken vanaf morgen lijkt een film a la Moonlight mij makkelijker dan een film met zo’n groot budget,zoveel druk(wat er bij Moonlight niet was) en zoveel karakters.
Niet alleen wat drama zoals bij Moonlight maar ook enorme actie scenes en humor wat beter werkt en grappiger is dan in de meeste pure comedy’s.

Rutherford

Avatar

Ik ben wel eens benieuwd welke film hij de slechtste vindt. Thor: The Dark World, Hulk en Iron Man 3 zijn grote kanshebbers wat dat betreft. Zelfs Robert D Jr kon Iron Man 3 niet redden, wat een k*tfilm.

Artificialis

Avatar

Blijkbaar is het ''blanke schuldgevoel'' bij sommige mensen nog zo groot dat een superheldenfilm gemaakt door/voor/met zwarte personen schijnbaar meteen als de beste film uit de franchise wordt gezien.

Black Panther als de beste MCU-film beschouwen is hetzelfde als zeggen dat Avatar de beste sciencefictionfilm zou zijn. Beide films zijn goed vermaak, maar overhyped tot belachelijke proporties. Niemand die ik ken heeft Black Panther in z'n top 5 superheldenfilms staan.

Rafael11

Avatar

Mijn persoonlijke ranking:

1.Avengers: Infinity War
Captain America: Civil War
Captain America: The Winter Soldier
T

Frietgezicht

Avatar

Feige gooit het eigenlijk puur op de kleur. Meer argumenten zijn het niet. Hij gaat niet dieper in op dialogen, karakters, actiescenes, humor enz enz en als iemand die zo dicht betrokken is bij films al lang voordat zo'n film op het grote scherm terecht komt kijkt hij natuurlijk heel anders ertegen aan dan dat wij doen.

Net als een artiest hele andere favoriete nummers kan hebben dan zijn fans door de moeite en gedachtes enz die eraan vooraf gingen.

Ik vind BP een prima film maar grotendeels dankzij de badguy( eigenlijk 2 die prima zijn maar Killmonger steelt de show) want het karakter Black Panther zelf is een teleurstelling.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Feige gooit het eigenlijk puur op de kleur. Meer argumenten zijn het niet. Hij gaat niet dieper in op dialogen, karakters, actiescenes, humor enz enz en als iemand die zo dicht betrokken is bij films al lang voordat zo'n film op het grote scherm terecht komt kijkt hij natuurlijk heel anders ertegen aan dan dat wij doen."
Ik heb ook idee dat zijn antwoord een pure PC marketing praatje is.

Artificialis

Avatar

Frietgezicht "Ik vind BP een prima film maar grotendeels dankzij de badguy( eigenlijk 2 die prima zijn maar Killmonger steelt de show) want het karakter Black Panther zelf is een teleurstelling."

Dat T'Challa in zijn eigen film wordt overschaduwd door andere personages ben ik met je eens. Dat Killmonger een goede villain zou zijn vind ik onbegrijpelijk. Hij komt Wakanda binnenbanjeren, neemt de boel over, heeft een eindgevecht met T'Challa en dat is het.. Serieus, wat maakt hem zo bijzonder?

Mav Damian

Avatar

^zijn motivatie. Het is niet zomaar een schurk die wereld wil veroveren/vernietigen of van dat hij een koninkrijk wil overnemen en heersen. Jordan speelde zijn rol ook nog eens prima als Killmonger.

Decepticon

Avatar

Benjamin, dat is niet selectief, dat maak jij ervan.

Frietgezicht

Avatar

@ Arti, ik zeg niet dat ik hem in een top 25 lijst van beste badguys zou zetten ofzo(op 1 scene na komt hij ook pas opdagen op/na ong de helft van de film) maar de momenten die hij wel heeft steelt hij de show.
Hij heeft niet de looks van bijv een Thanos(die ik ook een betere badguy vindt,beide een goede motivatie maar Thanos krijgt veel meer kans te schijnen enz) maar is toch dreigend en hij heeft dus een goed motivatie.
Eigenlijk doen ze aan het einde in de end credits gewoon wat zijn plan was.

Iemand kan een sterke cameo hebben of een sterke bijrol en dat vind ik zeker in dit geval.
Ik moet zeggen dat ik het eindgevecht ook niet bijzonder vind(ook omdat je dan al weet wie er gaat winnen en het is vooral special effects wat we te zien krijgen)

Mothercopper

Avatar

Black Panther no way. Gewoon een matige film. Soundtrack was goed. Acteerwerk slecht op een enkele acteur na. Effecten goed.

benjamin

Avatar

Decepticon "Benjamin, dat is niet selectief, dat maak jij ervan."
Mij komt het toch behoorlijk selectief over aangezien ik zowel mensen hoor die de film bij de betere helft zouden rekenen als mensen die dat niet doen. Genoeg toch om (zeker in combinatie met CinemaScore en box office) niet direct te verklaren dat een conclusie zou kunnen zijn dat hij door een meerderheid bij de mindere titels zou gerekend kunnen worden.

benjamin

Avatar

Artificialis "Blijkbaar is het ''blanke schuldgevoel'' bij sommige mensen nog zo groot dat een superheldenfilm gemaakt door/voor/met zwarte personen schijnbaar meteen als de beste film uit de franchise wordt gezien."
Blijkbaar is de angst voor de andere mening bij sommige mensen nog zo groot dat bij afwijkende opinies er weer wat smoesjes bovengehaald moeten worden.

Artificialis

Avatar

Mav Damian "^zijn motivatie. Het is niet zomaar een schurk die wereld wil veroveren/vernietigen of van dat hij een koninkrijk wil overnemen en heersen. Jordan speelde zijn rol ook nog eens prima als Killmonger."

Michael B. Jordan speelt een personage met één chagrijnige gezichtsexpressie en een onuitstaanbare ''ghetto'' houding. Wat is daar goed aan? Frietgezicht en jij hebben het over motivatie.. maar het enige wat ik zie is een kortzichtige jongen die zichzelf heeft aangepraat dat alle blanke mensen in de 21e eeuw verantwoordelijk zijn voor het slavernijverleden. Een periode die niemand uit deze tijd heeft meegemaakt, waar hij zelf nooit slachtoffer van is geweest.

Mav Damian

Avatar

Artificialis "een personage met één chagrijnige gezichtsexpressie en een onuitstaanbare ''ghetto'' houding"
hmmmmm Malekith?

Mas7

Avatar

Top 5

1. Captain America: the winter soldier
2. Avengers: infinity war
3. The Avengers
4. Guardians of the Galaxy
5. Iron Man

Mindere 5

1. Iron Man 3
2. Iron Man 2
3. Thor The Dark World
4. Guardians of the Galaxy vol. 2
5. Avengers Age of Ultron

Sunspot

Avatar

Haha, juist 1 van de mindere Marvel films, vond het echt matig.

Was wel verfrissend dat het een bijna volledige zwarte cast had en de kleuren waren leuk, Wakanda zelf ook.

Was een oke film, maar verder niks.

Maar ook BP zelf, had echt meer verwacht na Civil War. Totaal geen coole scenes, aktiescenes waren ook echt matig, CGI was overigens vaak ook echt heel matig, had ik van een Marvel/Disney film ech tniet verwacht.

BP was zo cool in Civil War, denk dat BP beter werkt solo, zonder koning te zijn.

Denk ook dat het was omdat hij zo mysterieus was in BP, veel coolere actiescenes, betere cgi.

Wat ook te ver gaat is opeens al die tech in Wakanda, ze kunnen zowat alles man, dat nieuwe pak van BP vind ik ook niks, te geavanceerd, zelfde als bij Spiderman!

Sunspot

Avatar

@Artificialis

Stoorde me er ook wel aan en was ook niet nodig. Al die opmerkingen over 'kolonisten, 'slavernij'.

WAarom, dat is allang voorbij, er is al zoveel goeds gedaan terug, wordt tijd om het niet meer aan te halen.

Kap er gewoon mee, is geweest, vooruit!

Artificialis

Avatar

Sunspot "Stoorde me er ook wel aan en was ook niet nodig. Al die opmerkingen over 'kolonisten, 'slavernij'."

De anti-blanke sentimenten van de film waren zwaar beledigend. Blanke mensen in de 21e eeuw hebben niets met kolonisatie te maken. Op basis van de witte huidskleur mensen uitmaken voor kolonisten is puur racisme. Omdat het om blanke mensen gaat wordt dat door iedereen weggelachen, maar dit is iets wat helemaal niet geaccepteerd zou moeten worden.

De suggestie dat Wakanda zich technologisch beter heeft ontwikkeld omdat er geen kolonisatie heeft plaatsgevonden is de zoveelste anti-blanke boodschap van de film. En één die bovendien feitelijk gezien onjuist is. Zonder kolonisatie zouden ze in Afrika nog in de jungle leven.

Sunspot

Avatar

^

Yep, dan kan het opeens wel allemaal, terwijl het net zo fout is.

Irriteerde me er echt aan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair