Algemeen

Regisseur 'Hereditary' werkt aan nieuwe horrorfilm 'Midsommer'

Een koppel gaat een afschuwelijke vakantie tegemoet in Zweden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 09:55 in Algemeen
Deze week verschijnt het langverwachte Hereditary in de Nederlandse bioscopen. De horrorfilm van Ari Aster is al sinds vorige week voor het Amerikaanse publiek geopend en de recensies van bioscoopgangers en critici zijn merendeels zeer positief. Inmiddels heeft Aster zich alweer op een ander project gestort. Midsommer luidt de naam en wordt net als Aster's speelfilm regiedebuut een horrorfilm.

Het verhaal volgt een jong stel dat een afgezonderd dorp in Zweden bezoekt. Ze zijn daar om vakantie te vieren en tijdens hun visite ontdekken ze dat de lokale bewoners meedoen aan een aantal excentrieke, seizoensgebonden tradities. Doordat beide ouders van één personage pas geleden zijn omgekomen, krijgt deze een gevoel van angst door de gewoontes van de dorpelingen.

Hoewel de karakters naar Zweden reizen, vinden de opnames plaats in Hongarije. Binnenkort zullen de crewleden daar van de grond af een dorp bouwen dat uit vijftien gebouwen bestaat. Aster zal Midsommer opnieuw maken met A24, die ook verantwoordelijk is voor het eerdergenoemde Hereditary. De regisseur gaat aan het eind van de zomer en het begin van de herfst filmen naar een scenario dat hijzelf geschreven heeft. Aster heeft laten weten niet enkel horrors te willen maken. Zo heeft hij ook al het schrijfwerk klaar liggen voor een musical en een sciencefictionfilm.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

venny

Avatar

Kijk alleen op deze site >>>

nieuwslaatste nieuws

meest populair