Hereditary (2018)

Every family tree hides a secret.

Een welhaast perfecte combinatie van gedegen drama en psychologische horror. Toni Collette draagt haar rol met verve.
play

7,7 details

  • 127 Min
  • Horror
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

De film draait om een familie, de Grahams genaamd, en wat er met hen gebeurt als de matriarch overlijdt. De dochter begint dan langzaamaan cryptische en steeds engere geheimen over hun oorsprong te ontrafelen. Des te meer ze ontdekken, des te meer ze proberen te ontsnappen aan het sinistere lot dat ze geërfd hebben.

Regie
Ari Aster
Cast
Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Ann Dowd, Gerry Garcia, Christy Summerhays, Milly Shapiro, Morgan Lund, Jarrod Phillips, John Forker, Austin R. Grant, Mallory Bechtel, Zachary Arthur, Mark Blockovich, Gabriel Monroe Eckert, Brock McKinney, Rachelle Hardy, Marilyn Miller, Heidi Méndez, Shane Morrisun, Jake Brown, Moises L. Tovar, BriAnn Rachele, Harrison Nell.
Release
21.01.2018
Release NL
14.06.2018
Release DVD
25.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ari Aster | Cast: Toni Collette (Annie), Gabriel Byrne (Steve), Milly Shapiro (Charlie), Alex Wolff (Peter), Ann Dowd (Joan), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2018

De horrorfilms die het meest onder je huid kruipen zijn veelal voorzien van een verhaal waarbij het drama net zo belangrijk is als de schrikeffecten of de gorigheid. Op de keper beschouwd is bij The Exorcist het drama prominenter aanwezig dan het ronddraaiende hoofd of de erwtensoep die Regan MacNeil de kamer inslingerde. Juist de dramatiek rondom haar personage maakte haar zo kwetsbaar voor duivelse invloeden.

Recente geslaagde 'arthouse'-horrorprojecten - we mogen inmiddels wel spreken van een trend - hadden ook alle een hoog dramatisch gehalte. Of het nou draait om ontluikende seksualiteit en repressie in It Follows of de overlevingsstrategie van een gezin in A Quiet Place. Als het in de onderlinge relaties of met de persoonlijke psyche niet zo lekker loopt dan komen angst en schrik nog net wat heftiger binnen.

alle artikelen (4)

Hereditary Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Na drie kwartier afgehaakt. Kon me echt niet boeien... en wat een nare mensen om naar te moeten kijk......"

Frietgezicht

"...Ik vond dit zelf een goede film. Engste ooit? Belachelijke uitspraak maar eentje die elk jaar wel vo......"