Hereditary (2018)

Every family tree hides a secret.

Een welhaast perfecte combinatie van gedegen drama en psychologische horror. Toni Collette draagt haar rol met verve.
play

7,7 details

  • 127 Min
  • Horror
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

De film draait om een familie, de Grahams genaamd, en wat er met hen gebeurt als de matriarch overlijdt. De dochter begint dan langzaamaan cryptische en steeds engere geheimen over hun oorsprong te ontrafelen. Des te meer ze ontdekken, des te meer ze proberen te ontsnappen aan het sinistere lot dat ze geërfd hebben.

Regie
Ari Aster
Cast
Toni Collette, Gabriel Byrne, Ann Dowd, Alex Wolff, Christy Summerhays, Jarrod Phillips, Morgan Lund, Milly Shapiro, Zachary Arthur, Austin R. Grant, Rachelle Hardy, Mark Blockovich, John Forker, Shane Morrisun, Gabriel Monroe Eckert, Marilyn Miller, Heidi Méndez, Brock McKinney, Mallory Bechtel, Jake Brown, Gerry Garcia, BriAnn Rachele, Moises L. Tovar, Harrison Nell.
Release
21.01.2018
Release NL
14.06.2018
Release DVD
25.10.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ari Aster | Cast: Toni Collette (Annie), Gabriel Byrne (Steve), Milly Shapiro (Charlie), Alex Wolff (Peter), Ann Dowd (Joan), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2018

De horrorfilms die het meest onder je huid kruipen zijn veelal voorzien van een verhaal waarbij het drama net zo belangrijk is als de schrikeffecten of de gorigheid. Op de keper beschouwd is bij The Exorcist het drama prominenter aanwezig dan het ronddraaiende hoofd of de erwtensoep die Regan MacNeil de kamer inslingerde. Juist de dramatiek rondom haar personage maakte haar zo kwetsbaar voor duivelse invloeden.

Recente geslaagde 'arthouse'-horrorprojecten - we mogen inmiddels wel spreken van een trend - hadden ook alle een hoog dramatisch gehalte. Of het nou draait om ontluikende seksualiteit en repressie in It Follows of de overlevingsstrategie van een gezin in A Quiet Place. Als het in de onderlinge relaties of met de persoonlijke psyche niet zo lekker loopt dan komen angst en schrik nog net wat heftiger binnen.

alle artikelen (2)

Hereditary Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hereditary

acties