Algemeen

George Lucas onthult oorspronkelijke plannen 'Star Wars'-vervolgen

Misschien is het maar goed dat 'ie Lucasfilm verkocht aan Disney...

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Voor het eerst geeft George Lucas enige openheid van zaken voor zijn plannen voor de vervolgtrilogie van Star Wars. Hij verkocht Lucasfilm aan Disney, compleet met plannen voor minstens drie vervolgen. Maar Lucasfilm besloot de films geheel anders in te steken, en nu lijkt wel een beetje duidelijk te zijn waarom.

"Mijn vervolgfilms zouden in de microbiotische wereld gedoken zijn," aldus Lucas. "Er is een wereld vol wezens die anders werken dan wij dat doen. Ik noem ze de Whills. En de Whills beheersen het universum. Zij voeden zich met de Force." Waar de huidige vervolgfilms concepten als de midichlorians compleet negeren, zou Lucas er dus meer ingedoken zijn.

Lucas lijkt ook niet veel vertrouwen gehad te hebben in zijn eigen plannen; "Als ik het bedrijf gehouden had, dan zou het afgerond zijn. Natuurlijk zouden veel fans er een pesthekel aan gehad hebben, net als met Phantom Menace en al het andere, maar dan was het verhaal tenminste van begin tot eind verteld."

Wat vinden jullie van de plannen van Lucas?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Wel bronvermelding!

The commentary comes from Insight Editions’ tie-in book for the AMC series James Cameron’s Story of Science Fiction—which has seen the director interview a multitude of scifi legends (including Lucas) about the evolution of the genre. Lucas’ remarks were brought to wider attention thanks to a tweet from illustrator Livio Ramondelli

https://twitter.com/LivioRamondelli/status/1006384885668253696/photo/1

Mav Damian

Avatar

Bwahahaha en dan zeggen dat Disney slechte Star Wars films maken. Als ik dit nu zo lees had dit nog erger gekund.

23VDV23

Avatar

Zucht...en dan is er onder de opportunisten de laatste jaren hernieuwde waardering voor zijn werk als maker. Als ik dit lees krijg ik weer nachtmerries over de prequels.

RoberPaulsen

Avatar

Ik had nog zo gezegd dat ie van de paddos af moest blijven

omniesbonsai

Avatar

Ik vond de prequels geweldig !

aspers

Avatar

En dit bewijst maar weer eens dat het helemaal niet zo verkeerd is dat Lucas van Star Wars is gehaald.

Gigan72

Avatar

De prequels zijn een stuk minder als de OT
Maar ze zijn leuker dan die troep ep 7 en ep 8 die Disney gemaakt heeft.

benjamin

Avatar

We zijn dus nog aan het een en ander ontsnapt.

horizon

Avatar

Hoewel dit natuurlijk niet allemaal letterlijk in TFA en TLJ zijn terugtevinden is er wel wat gedachtengoed te herkennen in thematiek.

Daar waar de Whills dus alles zouden moeten sturen volgens George zie je nu dat de verhalen omtrendt Kylo en Rey vooral gaan over losmaken van het verleden (Kylo: Let the past die) en de force anders moeten gaan zien (Rey/Luke: vernietigingen van Jedi geschriften).
Dus het bepalen van je eigen "destiny" en niet laten bepalen door de force, jedi, whills, whatever.

Akke Moeka Hara

Avatar

Maar dan zou het geen STAR WARS meer moeten heten, maar bacterie soep.
Star Wars draaide om oorlogen in de sterren niet om sperma van jedi’s.

Sunspot

Avatar

Ja, een soort spin-off dan, gewoon een film om uit te leggen, hoeft dan niet eens in de bios te verschijnen.

Hoe zit het met midichlorians in de huidige trilogie dan, is gewoon canon de prequels.

Maar het is volgens mij nooit genoemd toch, niet bij die naam dan.

Gigan72

Avatar

Midichlorians dat bestaat al vanaf het begin .

Midi-chlorians were first conceived by George Lucas as early as 1977. However, they were not featured in the original trilogy, as Lucas felt there was insufficient time to introduce the concept of midi-chlorians to Star Wars.[11] As a result, midi-chlorians were not mentioned in any Star Wars product until the 1999 film Star Wars: Episode I The Phantom Menace. The first installment of the prequel trilogy revealed why some characters possessed an inherent sensitivity to the Force that others lacked, an issue which Lucas had left unresolved since the original film, Star Wars: Episode IV A New Hope.[12]

Artificialis

Avatar

Als hij dit daadwerkelijk heeft gezegd is dat ongetwijfeld alleen gedaan om de oude Star Wars fans te provoceren. Hij geeft ook regelmatig aan dat Jar Jar Binks zijn meest favoriete personage is. Onzin natuurlijk, maar hij is duidelijk klaar met al het commentaar van iedereen. En terecht.

NieuwsFilm

meest populair