Algemeen

Passieproject 'The Man Who Killed Don Quixote' illegaal gemaakt

De rechten lagen helemaal niet bij Terry Gilliam.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 06:37 in Algemeen
Regisseur Terry Gilliam werkte meer dan twee decennia aan The Man Who Killed Don Quixote en kon hem eindelijk gemaakt krijgen. Maar ondanks alle liefde energie, tijd en al het andere dat Gilliam erin gestoken heeft, is hij nu de rechten kwijt. Dat heeft een rechtbank in Parijs besloten.

Voormalig producent Paulo Branco klaagde Gilliam aan en kreeg nu gelijk. Hij bleek de rechten te hebben volgens een contract uit 2016. Gilliam had zijn passieproject dus helemaal niet mogen maken. In een reactie aan Screen Daily laat hij weten geschokt te zijn.

"De film behoort in zijn geheel toe aan [het productiebedrijf Alfama Films]. De film is dus illegaal gemaakt. Het is voor het eerst dat ik zoveel mensen heb zien samenwerken om een film te produceren en exploiteren, zonder dat ze de rechten hebben. Dit is een unieke zaak."

Als gevolg hiervan moet Gilliam een boete van tienduizend euro betalen aan Alfama Films. Branco wil verder soortgelijke schadevergoedingen van iedereen die bezig was met de productie, waaronder de producenten, distributeurs, geldschieters en anderen. De problemen zijn dus nog lang niet voorbij.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Hoe kan een film die al 20 jaar in de maak is, niet gemaakt mogen worden volgens een contract van 2 jaar oud? Hier snap ik helemaal niks van.

Goov25

Avatar

Ow wacht, laat maar. De bron maakt het duidelijk. FT's samenvatting is te kort om duidelijk te zijn.

jimb

Avatar

Het zit ook niet mee voor Terry..
De 10.000 Euro is ook alleen voor de rechts kosten, daar zit de schadevergoeding nog niet bij volgens mij.

GreenHornet

Avatar

als ze film uitbrengen dan kunnen ze makkelijk de boete betalen.

Spider-fan

Avatar

En ze wachten met aanklagen tot de film klaar is en uitgebracht gaat worden? Alfama en Branco hadden dat toch veel eerder kunnen aangeven?

nieuwslaatste nieuws

meest populair