Passieproject 'The Man Who Killed Don Quixote' illegaal gemaakt

Passieproject 'The Man Who Killed Don Quixote' illegaal gemaakt

De rechten lagen helemaal niet bij Terry Gilliam.

Regisseur Terry Gilliam werkte meer dan twee decennia aan The Man Who Killed Don Quixote en kon hem eindelijk gemaakt krijgen. Maar ondanks alle liefde energie, tijd en al het andere dat Gilliam erin gestoken heeft, is hij nu de rechten kwijt. Dat heeft een rechtbank in Parijs besloten.

Voormalig producent Paulo Branco klaagde Gilliam aan en kreeg nu gelijk. Hij bleek de rechten te hebben volgens een contract uit 2016. Gilliam had zijn passieproject dus helemaal niet mogen maken. In een reactie aan Screen Daily laat hij weten geschokt te zijn.

"De film behoort in zijn geheel toe aan [het productiebedrijf Alfama Films]. De film is dus illegaal gemaakt. Het is voor het eerst dat ik zoveel mensen heb zien samenwerken om een film te produceren en exploiteren, zonder dat ze de rechten hebben. Dit is een unieke zaak."

Als gevolg hiervan moet Gilliam een boete van tienduizend euro betalen aan Alfama Films. Branco wil verder soortgelijke schadevergoedingen van iedereen die bezig was met de productie, waaronder de producenten, distributeurs, geldschieters en anderen. De problemen zijn dus nog lang niet voorbij.



NieuwsFilm

meest populair