Eerste door een vrouw geregisseerde Pixar-short 'Bao' blijkt ware tranentrekker

De korte film van Pixar weet een gevoelige snaar te raken bij veel bezoekers...

Filmstudio's worden steeds diverser. Op dit moment vertoont Pixar de film Bao in de bioscoop voor aanvang van Incredibles 2. Bao is Pixar's eerste korte film die door een vrouw werd geregisseerd. De film van de Chinese regisseuse Domee Shi (28) blijkt een gevoelige snaar te raken bij veel bioscoopbezoekers.

Bao gaat over een Chinese moeder die last heeft van het lege nest syndroom, omdat haar zoon het ouderlijk huis heeft verlaten. Op een dag maakt ze een knoedel die wonder boven boven tot leven komt, waardoor ze opnieuw de rol van moeder op zich mag nemen. De knoedel groeit als een mens en leert de vrouw een belangrijke, maar moeilijke levensles.

Shi kwam met dit idee toen ze dacht aan haar eigen moeder. Aanvankelijk had ze het gevoel dat haar verhaal te duister of te cultuur-gerelateerd zou zijn voor de studio, maar Pixar besloot haar inzending toch te kiezen uit de twintig gepresenteerde pitches. "Dit verhaal is zo universeel. Iedereen heeft wel een herinnering aan een kookmoment met zijn of haar ouders", vertelt producent Becky Neiman.

Volgens Neiman koos Pixar er bewust voor om eens een minder traditioneel verhaal te vertellen. Dat Shi uiteindelijk de beste keus was, blijkt ook wel uit de mooie en positieve reacties. Uit de reacties op social media valt namelijk op te maken dat Shi's filmpje een echte tranentrekker is. "Ik moest al na vijf seconden huilen", schrijft iemand. "Deze korte film heeft me ontzettend ontroerd", zegt iemand anders.

Bao kun je vanaf deze woensdag ook in de Nederlandse bioscoopzalen bewonderen, want dan gaat Incredibles 2 namelijk in première. Maar wel zakdoekjes meenemen dus!



NieuwsFilm

meest populair