Fox kiest toch voor Disney na fors hoger bod

Fox kiest toch voor Disney na fors hoger bod

Geen Comcast dus.

Even leek het erop dat er een biedingsoorlog zou volgen tussen Disney en Comcast. Doelwit: Fox. Maar dat verhaal kunnen we afronden. Nadat Comcast ineens met een bod van 65 miljard dollar kwam, besloot Disney dat niet over zich heen te laten gaan. En dus bood The Mouse House maar liefst 71,3 miljard dollar, veel meer dan de 53 miljard die het eerder bood.

Met dat bod is het bestuur van Fox akkoord gegaan, meldt Bloomberg. Het is een bod dat bestaat uit aandelen en cash, waarmee aandeelhouders vermoedelijk tevreden zullen zijn. Ze kunnen ofwel kiezen om aandelen te krijgen van Disney, of krijgen geld. Het bestuur van Fox vond dat een flexibeler idee en besloot daarom voor het bod te gaan.

Tegelijk lijkt het nog altijd mogelijk dat Comcast weer een extra bod doet, maar de kans is groot dat Disney dan weer met een extra bod komt. Daar wijst in elk geval de verhoging van 18 miljard dollar ten opzichte van het eerste bod op. Disney wil de boel dan ook graag hebben: het gaat om eigendommen als de X-Men, Fantastic Four, Avatar-franchise, Alien en veel meer.

Dat soort eigendommen zijn cruciaal voor Disney, dat straks een streamingdienst wil lanceren waarmee het met Netflix en Amazon wil concurreren. Dat kan alleen met een breed aanbod en daarom wilde het Fox kopen. Nu lijkt dat feest, mits mededingingsautoriteiten toestemming geven, doorgang te vinden.



NieuwsFilm

meest populair