Algemeen

Fox kiest toch voor Disney na fors hoger bod

Geen Comcast dus.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 09:30 in Algemeen
Even leek het erop dat er een biedingsoorlog zou volgen tussen Disney en Comcast. Doelwit: Fox. Maar dat verhaal kunnen we afronden. Nadat Comcast ineens met een bod van 65 miljard dollar kwam, besloot Disney dat niet over zich heen te laten gaan. En dus bood The Mouse House maar liefst 71,3 miljard dollar, veel meer dan de 53 miljard die het eerder bood.

Met dat bod is het bestuur van Fox akkoord gegaan, meldt Bloomberg. Het is een bod dat bestaat uit aandelen en cash, waarmee aandeelhouders vermoedelijk tevreden zullen zijn. Ze kunnen ofwel kiezen om aandelen te krijgen van Disney, of krijgen geld. Het bestuur van Fox vond dat een flexibeler idee en besloot daarom voor het bod te gaan.

Tegelijk lijkt het nog altijd mogelijk dat Comcast weer een extra bod doet, maar de kans is groot dat Disney dan weer met een extra bod komt. Daar wijst in elk geval de verhoging van 18 miljard dollar ten opzichte van het eerste bod op. Disney wil de boel dan ook graag hebben: het gaat om eigendommen als de X-Men, Fantastic Four, Avatar-franchise, Alien en veel meer.

Dat soort eigendommen zijn cruciaal voor Disney, dat straks een streamingdienst wil lanceren waarmee het met Netflix en Amazon wil concurreren. Dat kan alleen met een breed aanbod en daarom wilde het Fox kopen. Nu lijkt dat feest, mits mededingingsautoriteiten toestemming geven, doorgang te vinden.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Ik ben zeer blij dat alle Marvel franchises weer onder een dak zijn, maar ben totaal niet blij met weer een streamingdienst.

chazillionair28

Avatar

@shellghost

Alleen de spider-man universum ontbreekt nog. Sony heeft wat dat betreft nu wel goud in handen Smiley face

Ang3l

Avatar

Ze zien hoeveel hun MCU oplevert, dus die rechten van X-MEN zijn super belangrijk. Daarmee kunnen ze dat hele universum gigantisch uitbreiden met (in mijn ogen) de leukste karakters.

ThEnd

Avatar

@chazillionair28: niet helemaal waar, voor Hulk solo films liggen de distributierechten bij Universal (Comcast).

Ereptile

Avatar

Wat moet Comcast überhaupt met al die rechten?

nicolaas1982

Avatar

@ereptile comcast heeft aangegeven het vooral te doen om de tv rechten die fox bezit en de film divisie is dan een bijkomstigheid! Wat ik ook had gehoord is dat fox onder geen beding wil dat film en tv gescheiden worden en dat komt dan ook in het contract te staan!
Anders was het heel makkelijk, maar nu kan dinsey ook alle series die erbij horen streamen op de eigen dienst!

snowkrash

Avatar

Alien voortaan PG13? ... de wereld wordt een groot rubber tegelterrein.

Luizelgespuizel

Avatar

Gaat natuurlijk vooral om de sportrechten + Sky. Disney koopt het echt niet over voor X-Men on maar iets te noemen.

Sunspot

Avatar

Jammer dat ze een eigen streamingdienst opzetten, alles begint alweer te versplinteren.

Ik ga er in ieder geval echt geen abbo voor nemen, wat ik echt wil, koop ik wel op schijf.

Sunspot

Avatar

Hahah, jammer ook voor de acteurs die nu de Xmen zijn, Disney gaat ze bijna zeker hercasten, ook wel logisch, nu al zo rommelig qua continuiteit alleen al.

Ze zullen meer comic getrouwe versies maken ook van de Xmen, dus is het volgens mij zeker bye bye voor de huidige cast.

Zit er niet mee, de nieuwe cast nooit wat aangevonden, behalve dan natuurlijk Fassbender en Mcavoy. En Hault als Beast ook wel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair