Blu-ray

Blu-ray review 'Maze Runner: The Death Cure' - Trilogie eindelijk klaar!

Na forse uitstel werd er eerder dit jaar afgerond.

door Bram de Groot om 20:02 in Blu-ray
Regie: Wes Ball | Cast: Dylan O'Brien (Thomas), Rosa Salazar (Brenda), Thomas Brodie-Sangster (Newt), Kaya Scodelario (Teresa), Aidan Gillen (Janson), Giancarlo Esposito (Jorge), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Bioscooprelease: 25.01.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

In 2014 trapte The Maze Runner de financieel succesvolle trilogie af die eerder dit jaar werd afgerond met Maze Runner: The Death Cure. Met Dylan O'Brien als het gezicht van de YA-franchise verscheen het laatste deel eigenlijk iets te laat. Dit kwam door een stevig ongeval van O'Brien op de set. Toch wist de wisselend ontvangen afsluiter een kleine $300 miljoen te noteren aan de bioscoopkassa's.

In het $62 miljoen kostende Maze Runner: The Death Cure moeten de jonge helden inbreken in de legendarische Laatste Stad om zo hun vrienden te redden. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de jongeren hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

20th Century Fox Home Entertainment bracht The Death Cure - goed voor $287,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712626052364 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Maze Runner: The Death Cure zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant de rennende jonge helden. De achterkant onthult de reeks extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Visueel zit Maze Runner: The Death Cure doorgaans netjes in elkaar en met de zo nu en dan Mad Max-achtige uitstraling is de film op momenten grauw en zanderig. Verplaatst de film zich naar de stad, dan wordt het geheel weer moderner in uitstraling. In High Definition pakt dit via deze schijf, met een 2.39 : 1 verhouding, uitstekend uit. Kleuren zijn krachtig, maar zeker niet te contrastrijk, en de scherpte is nagenoeg optimaal. Hierdoor gaat de filmische uitstraling overigens niet verloren. Fox levert dus een prima schijf af!

Geluid

De geluidstrack is DTS-HD 7.1 en dat is uiteraard bovengemiddeld. Naast de nodige dialoog bevat de film ook flink wat actie en deze wordt prima ondersteund met stevige, redelijk bombastische muziek en geluidseffecten via de surround speakers en de subwoofer. De muziek van de nog niet zo enorm bekende John Paesano (All Eyez on Me, Brain on Fire) sluit hier prima op aan, maar is soms toch iets te fors aangezet. Al blijft dit uiteraard een keuze van de filmmakers. De geluidstrack weet het geheel uitstekend over te brengen.

Bonusmateriaal

20th Century Fox heeft een aantal extra's op de schijf gezet. Hieronder het overzicht van de gevarieerde extra's, naast overigens een Gag Reel, een track met audiocommentaar met de regisseur, schrijver en producent, een fotogalerij en wat trailers.

Deleted & Extended Scenes: Een flinke reeks verwijderde en verlengde scènes met optioneel commentaar van regisseur, schrijver en producent. In totaal duurt de reeks bijna een half uur. Niet alle scènes zijn afgerond. Smullen voor de fans!

Unlocking the Cure: In ruim 20 minuten zie je vier featurettes die inzoomen op de realisatie van dit laatste deel in de Maze Runner-trilogie. Zeker even kijken, aangezien er gave beelden van achter de schermen zijn.

Going Out on Top: Dit is een snelle blik achter de schermen bij de realisatie van de openingsscène met de trein.

Visual Effects: Met optioneel commentaar van regisseur Wes Bell twee uitgebreidere featurettes over de visuele effecten. Altijd leuk!

Wisselende Maze Runner-afronding na een prima start!

Maze Runner: The Death Cure weet soms het niveau van het eerste deel te vinden, maar raakt ook de mindere elementen uit het tweede deel. De film is voor het goede een half uurtje te lang, al is het voor de fans vast een prima einde van het avontuur. Deze Blu-ray uitgave is voor hen een prima aanvulling! Check hieronder (nogmaals) de trailer:7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik vind dit een topfilm en een goede afsluiter van de trilogie, gelukkig gewoon 1 film, waarmee hij dat beter doet dan The Hunger Games, waarmee ik The Maze Runner trilogie eigenlijk bijna beter vind dan The Hunger Games.

Ik blijf de Nederlandse rating vreemd vinden, de Engelse en Ierse zijn gewoon vanaf 12 jaar en de eerste The Maze Runner is in Nederland ook gewoon 12.
Dat The Sorch Trials en The Death Cure 16 hebben, midden ze toch een grote doelgroep.

Sunspot

Avatar

Deel 1 was wel leuk, voornamelijk door de setting, maar kon beter.

Deel 2 uitgezet na 1 uur, later nog afgekeken met moeite.

Deel 3 zal ik wel een keer zien toevallig, ga het niet opzoeken in ieder geval zelf Smiley face.

Marklar

Avatar

Deel 1 was prima. 2 slecht en met 3 kostelijk vermaakt

Sunspot

Avatar

Hmmm, deel 3 toch goed misschien, ook gezien reacties.

Misschien toch maar eens opzoeken dan Smiley face.

Daanminator

Avatar

Prima mee vermaakt in de bios met deel 3.

Warhasbegun

Avatar

Ik vond deel 1 prima, deel 2 lekker tempo en deel 3 ronduit matig, veel te voorspelbaar

Robbepost

Avatar

Deel 1: 7
Deel 2: 5
Deel 3: 5,5

nieuwslaatste nieuws

meest populair