Gerucht: Obi-Wan terug in 'Star Wars: Episode IX'

Gerucht: Obi-Wan terug in 'Star Wars: Episode IX'

Obi-Wan moet helpen het verhaal van de Skywalkers af te ronden.

Het gerucht gaat niet alleen dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi in een solofilm, maar nu ook dat de acteur nogmaals in de huid van het iconische personage kruipt in Star Wars: Episode IX. Dat nadat hij al een stemcameo had in The Force Awakens, waarin Obi-Wan tegen Rey (Daisy Ridley) sprak in haar Force vision in het kasteel van Maz Kanata (Lupita Nyong'o).

Volgens roddelkrant The Sun zal McGregor enkele scènes voor de film van J.J. Abrams opnemen. Hoe groot diens rol moet worden is niet zeker, maar het zou een vrij kleine rol als Force Ghost zijn. Dat zou dan gelijkenissen vertonen met de rol van Kenobi in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Het zou mooi zijn als Obi-Wan op de een of andere manier terugkeert in de franchise. Het personage is immers van groot belang in de Skywalker-saga en speelde zowel een rol in de training van Anakin als van Luke Skywalker. Tegelijk zou een terugkeer van het personage niet helemaal passend zijn; Obi-Wan heeft vrijwel geen verbinding met protagonist Rey.

Een logischere terugkeer zou die van Luke (Mark Hamill) zijn, die Rey nog een les moet leren, waar hij het in The Last Jedi over had.



NieuwsFilm

meest populair