Blu-ray review 'The Jurassic Games' - Hunger Games omarmt Jurassic Park

Blu-ray review 'The Jurassic Games' - Hunger Games omarmt Jurassic Park

Met ja, denkelijke visuele effecten die je eerder doen lachen.

Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Ryan Merriman (The Host), Perrey Reeves (Savannah), Adam Hampton (Tucker), Katie Burgess (Joy), Cate Jones (Stephanie), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: geen

Beter slecht gejat dan goed gedaan lijkt het motto te zijn geweest bij High Octane Pictures. Deze bedenkelijke prent met virtuele dino's en namen als Ryan Merriman en Perrey Reeves is namelijk een vette B mash-up tussen de films The Hunger Games en Jurassic Park. Opvallend is dat de film op Rotten Tomatoes nog een score noteert van 80 procent. Maar vijf recensies zijn uiteraard niet representatief te noemen. Voor de fans van dit soort pulp is The Jurassic Games waarschijnlijk wel voldoende vermakelijk.

In The Jurassic Games worden de nabije toekomst tien personen, die ter dood veroordeeld zijn, uitgekozen deel te nemen aan ''The Jurassic Games''. In deze virtuele reality game moeten de deelnemers het niet alleen opnemen tegen elkaar, maar ook tegen angstaanjagende dinosaurussen. Als de deelnemers in het spel sterven, sterven zij ook in het echte leven. Anthony Tucker is ten onrechte ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Voor hem is winnen de enige kans herenigd te worden met zijn kinderen. Anthony zet daarom alles op alles om te winnen, maar er kan slechts één winnaar zijn.

Dutch FilmWorks bracht The Jurassic Games onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8719372007365 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Jurassic Games zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant dino's en op de achterkant... dino's! De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

DFW levert een zeer aardige schijf af als het gaat om de High Definition-weergave. Het beeld vertoont geen enkele ruis of andere storende zaken. We blijft het geheel wat plat en te televisie-achtig, dus niet filmisch genoeg. De kleuren zijn daarbij natuurlijk, soms iets te natuurlijk / alledaags. Dit verandert overigens wel als de film zich binnen een locatie afspeelt. De visuele en praktische effecten zijn doorgaans - 99 van de 100 keer - echt low budget. Desondanks een prima beeldweergave via deze Blu-ray uitgave.

Geluid

De DTS-HD 5.1 geluidstrack laat de dialoog prima horen via de centerspeaker, maar verwacht verder weinig van het geheel. Net als de visuele effecten (en eigenlijk al het andere aan de film) is er weinig budget geweest voor goede surround effects en muzikale ondersteuning. Het blijft allemaal erg basic.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft een kale schijf opgeleverd. Er is geen hoofdmenu en naast wat promotionele trailers voor andere DFW-uitgaven zijn er ook geen extra's. In dit geval geen verrassing.

Pulp van een bedenkelijk niveau

The Jurassic Games is er eentje die je vooral moet kijken om flink te lachen. Alles is eigenlijk slecht aan de film. Alleen het gegeven is nog best grappig; een VR-overlevingsspel met dino's. Waarom ook niet. Check hieronder de trailer!



NieuwsFilm

meest populair