Algemeen

'Iron Man'-schrijver ziet Tony Stark doodgaan in 'Avengers 4'

En hoe denkt hij over de vervanging?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Toen we Robert Downey Jr. als Tony Stark a.k.a. de titelheld in Iron Man uit 2008 zagen, wisten we nog niet wat voor een impact zijn aandeel zou hebben op het superheldengenre. We zijn nu 10 jaar verder en we zagen de acteur al in acht van de twintig MCU-films. Het einde lijkt echter nabij, zo voorspelt in ieder geval wel Bob Layton, een belangrijke schrijver van de Marvel Comics met Iron Man.

In gesprek met Tampa Bay Times zei Layton dat hij verwacht dat het tijd wordt dat Downey Jr. zijn carrière na Avengers 4 vervolgt zonder het personage: "Ik speculeer enkel, maar ik vermoed dat (Robert Downey Jr.) klaar is. Hij speelt nu al meer dan 10 jaar dezelfde rol en ik denk dat het, zoals met elke acteur, tijd is om verder te gaan."

Layton geeft ook aan hoe hij naar het mogelijke vertrek van Downey Jr. kijkt: "Dit is een manier om het te doen, maar ik gis enkel. Ik zou Tony Stark niet willen hercasten. Wie wil het proberen om Downey te overtreffen? Maar, als Tony niet terugkomt, kunnen ze iemand anders het harnas geven en een nieuwe generatie Iron Man beginnen."

Net als met Chris Evans' Captain America wordt er al lange tijd verwacht dat Downey Jr. met Avengers 4 afscheid neemt van de franchise. In het vierde deel keert Iron Man 3-acteur Ty Simpkins terug als Harley Keener. Het is niet ondenkbaar dat hij op den duur het harnas van Iron Man overneemt.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Of misschien gaat Tony Stark zelf met pensioen en maakt hij allen cameo's in andere films, maar geen grotere rollen meer voor het personage.

filmbijtje

Avatar

Jammer van het einde van een tijdperk. Maar wel mooi dat er wellicht een ander personage het pak overneemt! Dat zou voor mij de perfecte afsluiting zijn van Tony Stark als Iron Man.

Guyon2002

Avatar

Bucky als Captain America of Miles Morales als Spidey vindt ik prima, maar Iron-Man moeten ze maar bij Stark laten.

Artificialis

Avatar

Prima om Tony Stark de komende jaren geen hoofdrol meer te geven, maar ik hoop toch dat ze hem in leven houden zodat ze hem voor speciale gelegenheden nog eens zouden kunnen laten terugkeren.

GreenHornet

Avatar

zou mooi zijn als Riri Williams aka IronHeart een cameo heeft in de nieuwe Avengers.

Sunspot

Avatar

Zie liever dat hij overleeft, maar dan echt met veel minder screentime, af en toe.

Maar dat wilt Downey Jr. toch ook wel eigenlijk, vooral nu het verhaal met Thanos is begonnen.

En NEE, niet Spiderman die hem gaat opvolgen!

Coole gast die Iron Man, maar is gewoon te veel in beeld, overpowered ook.

Sup met dat pak, , extreem, maar dan ook extreem futuristisch, veel te ver. Wie maakt dat allemaal, zie nooit teams om hem heen, zoals ik het zie in de films, maakt hij alles in zijn eentje haha.

En dan ook nog voor zichzelf alleen zowat, maar begrijp het wel, er moeten niet teveel zijn met dat soort Iron Man pakken natuurlijk.

Hij is wel de perfecte cast sowieso voor Iron Man, alles klopt gewoon.

Losse Flodder

Avatar

Ik zou graag willen zien dat Tony een rustig leven kan leiden na het verslaan van Thanos.
Als het aan mij ligt zou het het perfecte moment zijn dat Pepper( Tony's vrouw) in verwachting is.

Wat is jullie mening erover?

Sunspot

Avatar

^

Ja, waarom ook niet :).

Joslyn

Avatar

Tony Stark kan niet dood gaan. Wie anders moet dan de Avengers financieren?

Goku32

Avatar

Dan gaat de grappigste advenger dood. Zou jammer zijn

nieuwslaatste nieuws