'Iron Man'-schrijver ziet Tony Stark doodgaan in 'Avengers 4'

'Iron Man'-schrijver ziet Tony Stark doodgaan in 'Avengers 4'

En hoe denkt hij over de vervanging?

Toen we Robert Downey Jr. als Tony Stark a.k.a. de titelheld in Iron Man uit 2008 zagen, wisten we nog niet wat voor een impact zijn aandeel zou hebben op het superheldengenre. We zijn nu 10 jaar verder en we zagen de acteur al in acht van de twintig MCU-films. Het einde lijkt echter nabij, zo voorspelt in ieder geval wel Bob Layton, een belangrijke schrijver van de Marvel Comics met Iron Man.

In gesprek met Tampa Bay Times zei Layton dat hij verwacht dat het tijd wordt dat Downey Jr. zijn carrière na Avengers 4 vervolgt zonder het personage: "Ik speculeer enkel, maar ik vermoed dat (Robert Downey Jr.) klaar is. Hij speelt nu al meer dan 10 jaar dezelfde rol en ik denk dat het, zoals met elke acteur, tijd is om verder te gaan."

Layton geeft ook aan hoe hij naar het mogelijke vertrek van Downey Jr. kijkt: "Dit is een manier om het te doen, maar ik gis enkel. Ik zou Tony Stark niet willen hercasten. Wie wil het proberen om Downey te overtreffen? Maar, als Tony niet terugkomt, kunnen ze iemand anders het harnas geven en een nieuwe generatie Iron Man beginnen."

Net als met Chris Evans' Captain America wordt er al lange tijd verwacht dat Downey Jr. met Avengers 4 afscheid neemt van de franchise. In het vierde deel keert Iron Man 3-acteur Ty Simpkins terug als Harley Keener. Het is niet ondenkbaar dat hij op den duur het harnas van Iron Man overneemt.



NieuwsFilm

meest populair