Avengers: Endgame (2019)

Avenge the fallen.

Marvels grootse finalefilm is een wankelend, maar actierijk en hartverscheurend eerbetoon aan alle trouwe fans.
play

7,9 details

  • 181 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
181 Min Verenigde Staten

Na de verwoestende gebeurtenissen veroorzaakt door Thanos in Avengers: Infinity War, moeten de overgebleven leden van de machtigste heldengroep van de Aarde al hun krachten verzamelen om de titaan te verslaan. Met rollen voor Scarlett Johansson, Josh Brolin, Robert Downey Jr., Chris Evans en Chris Hemsworth, is Avengers: Endgame al een decennium in de maak en absoluut de moeite van het wachten waard. De zaken zien er somber uit op Aarde. Nadat de macht van de Infinity Stones de helft van de bevolking van het universum uitgeroeid heeft, is Thanos (Josh Brolin) de heerser van het universum geworden en verkeren de Avengers in een staat van chaos. De titaan zal zijn tirannieke heerschappij alleen maar uitbreiden, tenzij iemand erin slaagt hem een halt toe te roepen. Zonder tijd om hun verliezen te betreuren, moeten Black Widow, Thor, Captain America en Bruce Banner veerkrachtig blijven en de overgebleven leden van de machtigste heldengroep op Aarde verzamelen - en de hulp van Captain Marvel inroepen. Samen moeten ze een manier vinden om hun verslagen bondgenoten terug te vinden en de gestoorde titaan te verslaan, want anders moeten ze een hopeloos bestaan leiden.

Regie
Anthony Russo
Joe Russo
Cast
Scarlett Johansson, Brie Larson, Bradley Cooper, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Gwyneth Paltrow, Tom Holland, Chris Evans, Josh Brolin, Jeremy Renner, Michelle Pfeiffer, Elizabeth Olsen, Evangeline Lilly, Karen Gillan, Tessa Thompson, Paul Rudd, Jon Favreau, Sebastian Stan, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Linda Cardellini, Terry Notary.
Release
02.05.2019
Release NL
24.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony & Joe Russo | Cast: Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (The Hulk), Jeremy Renner (Hawkeye), Brie Larson (Captain Marvel), Josh Brolin (Thanos), e.a. | Speelduur: 181 minuten | Jaar: 2019

Avengers: Endgame is niet alleen het slotdeel van het tweeluik dat vorig jaar met Infinity War werd ingezet, maar ook het einde van een reis die filmstudio Marvel elf jaar geleden samen met zijn vele fans begon. Endgame moet een eerbetoon zijn aan alle ervaringen en herinneringen die tijdens die rit zijn opgedaan, een viering van de ongekende prestatie van Kevin Feige, de schepper van dit filmuniversum. Toch bestaat na eenentwintig films het risico dat deze finalestrijd aanvoelt als een herhaling van zetten, want is er na jarenlang zaaien nog wel genoeg nieuws te oogsten?

Thanos heeft een dystopisch heelal achtergelaten na zijn vingerknip. De titaan heeft zijn missie volbracht, al het leven perfect gebalanceerd, en de Avengers zijn voor het eerst verslagen. Dat falen heeft zijn tol geëist, want de overgebleven helden zijn zichtbaar gebroken, beschadigd. Desalniettemin is het team na een nieuw teken van hoop vastberaden om hun ultieme nemesis voor eens en voor altijd te verslaan en zijn destructieve daden ongedaan te maken. In een bijzondere reis door de Marvel-annalen verzamelen de Avengers het benodigde geschut. Het zal geen verrassing zijn dat dit tot een ongekend groots avontuur leidt.

alle artikelen (828)

Avengers: Endgame Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Avengers: Endgame

acties