Algemeen

MCU voorbij de grens van 17 miljard dollar

Bijna dubbel zoveel als de volgende franchise op de wereldwijde toplijst.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:57 in Algemeen
Het MCU heeft nu als geheel meer dan 17 miljard dollar opgebracht wereldwijd. Daarmee is het verreweg de meest succesvolle franchise ooit. Box Office Mojo meldt dat Ant-Man and the Wasp er met zijn openingsweekend in de Verenigde Staten voor heeft gezorgd dat dit niveau bereikt kon worden.

Op moment van schrijven heeft het hele filmuniversum, dat uit twintig films bestaat, 17.060.000.000 dollar opgebracht. Kortom: het MCU is voorlopig onverslaanbaar. Gemiddeld werd er per film op dit moment 852,9 miljoen dollar opgebracht, waarmee de reeks het ook uiterst goed doet.

De eerstvolgende franchise op de lijst is overigens die rond Star Wars, dat momenteel op 9,2 miljard dollar staat met elf films. Daarna volgt de Wizarding World rond Harry Potter, met 8,5 miljard dollar. Nummer vier is James Bond, met 7 miljard dollar en nummer vijf de Midden-Aarde franchise met een opbrengst van 5,8 miljard dollar.

Overigens publiceerden we een mooi artikel waarin je het hele succes van het MCU uiteengezet ziet. Dat artikel kan je hier lezen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

heel goed hoor als je ziet hoe men 10 jaar geleden begon. gemiddeld 1.7 miljard per jaar omzet. niet slecht hoor

Robbepost

Avatar

Gemiddeld ca. 850.000.00 per film bij een gemiddeld budget van ca. 200.000.000.
Mooie cijfers! Geweldige cijfers!

justmikemovies

Avatar

Het gemiddelde per film zou Marvel op de derde plaats zetten als je naar de hier genoemde franchises kijkt. Indrukwekkend.
MCU: 17 miljard over 20 films.. 850 miljoen per film
Star Wars: 9.2 miljard over 11 films, 836 miljoen per film
Harry Potter: 8.5 miljard over 9 films, 944 miljoen per film
James Bond: 7 miljard over 24 films, 291 miljoen per film
Middle Earth: 5.8 miljard over 6 films, 967 miljoen per film

* Bedragen zijn afgerond.

nieuwslaatste nieuws

meest populair