MCU voorbij de grens van 17 miljard dollar

MCU voorbij de grens van 17 miljard dollar

Bijna dubbel zoveel als de volgende franchise op de wereldwijde toplijst.

Het MCU heeft nu als geheel meer dan 17 miljard dollar opgebracht wereldwijd. Daarmee is het verreweg de meest succesvolle franchise ooit. Box Office Mojo meldt dat Ant-Man and the Wasp er met zijn openingsweekend in de Verenigde Staten voor heeft gezorgd dat dit niveau bereikt kon worden.

Op moment van schrijven heeft het hele filmuniversum, dat uit twintig films bestaat, 17.060.000.000 dollar opgebracht. Kortom: het MCU is voorlopig onverslaanbaar. Gemiddeld werd er per film op dit moment 852,9 miljoen dollar opgebracht, waarmee de reeks het ook uiterst goed doet.

De eerstvolgende franchise op de lijst is overigens die rond Star Wars, dat momenteel op 9,2 miljard dollar staat met elf films. Daarna volgt de Wizarding World rond Harry Potter, met 8,5 miljard dollar. Nummer vier is James Bond, met 7 miljard dollar en nummer vijf de Midden-Aarde franchise met een opbrengst van 5,8 miljard dollar.

Overigens publiceerden we een mooi artikel waarin je het hele succes van het MCU uiteengezet ziet. Dat artikel kan je hier lezen.



NieuwsFilm

meest populair