Algemeen

Dwayne Johnson-vehikel 'Skyscraper' kent wankele start

Maar floppen... nee hoor.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 08:00 in Algemeen
Acteur Dwayne Johnson staat in de top als het aankomt op waarde die studio's voor hun geld krijgen. Vrijwel elke film met Johnson erin weet genoeg op te leveren om winstgevend te zijn. De volgende lijkt Skyscraper te worden. Maar: de vraag is nu of de film van Rawson Marshall Thurber een vloek of een zegen zal blijken te zijn voor de ster.

Verwacht wordt dat de Johnson-film een openingsweekend van 35 tot 40 miljoen dollar beleeft. Niet slecht, maar ook niet bijster goed. De film kostte namelijk 120 miljoen dollar om te produceren en nog eens naar schatting enkele tientallen miljoenen dollars om te marketen. Gewoonlijk moet een film om quitte te kunnen spelen minimaal tweemaal het budget verdienen.

Liefst zien studio's dat in de Verenigde Staten gebeuren. Daar krijgen ze namelijk het meeste geld per bioscoopkaartje. De vraag of Johnson nu zijn eerste flop in tijden gaat beleven, kunnen we uiteindelijk met redelijke stelligheid negatief beantwoorden. Als de film net zoveel oplevert als Rampage, de vorige film met Johnson erin, dan zit het vermoedelijk wel snor.

Rampage bracht in de Verenigde Staten honderd miljoen dollar op, daarbuiten nog eens driehonderd miljoen dollar. De kans dat Skyscraper flopt lijkt, in het licht daarvan, vrij klein.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De film heeft nog een troef in zijn handen. Namelijk China.
Onderstaande verhaal laat ook duidelijk merken dat de makers min of meer ook hun ogen hebben gericht op de Chinese publiek.

Legendary Entertainment and Universal's upcoming Dwayne Johnson action thriller Skyscraper has locked down a July 20 release date in China, securing a rare slot right in the midst of Beijing's usual summer blackout on imported Hollywood fare.

The involvement of Legendary, which is owned by Chinese conglomerate Dalian Wanda Group, and the film's setting in Hong Kong, may have played a hand in Skyscraper getting permission to screen during the lucrative summer window, which is usually reserved for domestic Chinese releases.


bron: Hollywood Reporter

Colruiter

Avatar

En nog maar eens stel ik mij de vraag waarom Solo al na één weekend tot flop getorpedeerd werd? Maar eigenlijk is het nu vrij duidelijk: Solo is het slachtoffer geworden van al het negatieve gevoel dat er is tegenover Star Wars sinds Last Jedi, terwijl Skyscraper dus waarschijnlijk gered zal worden door het positieve gevoel dat er is tegenover Dwayne Johnson.

nieuwslaatste nieuws