Dwayne Johnson-vehikel 'Skyscraper' kent wankele start

Dwayne Johnson-vehikel 'Skyscraper' kent wankele start

Maar floppen... nee hoor.

Acteur Dwayne Johnson staat in de top als het aankomt op waarde die studio's voor hun geld krijgen. Vrijwel elke film met Johnson erin weet genoeg op te leveren om winstgevend te zijn. De volgende lijkt Skyscraper te worden. Maar: de vraag is nu of de film van Rawson Marshall Thurber een vloek of een zegen zal blijken te zijn voor de ster.

Verwacht wordt dat de Johnson-film een openingsweekend van 35 tot 40 miljoen dollar beleeft. Niet slecht, maar ook niet bijster goed. De film kostte namelijk 120 miljoen dollar om te produceren en nog eens naar schatting enkele tientallen miljoenen dollars om te marketen. Gewoonlijk moet een film om quitte te kunnen spelen minimaal tweemaal het budget verdienen.

Liefst zien studio's dat in de Verenigde Staten gebeuren. Daar krijgen ze namelijk het meeste geld per bioscoopkaartje. De vraag of Johnson nu zijn eerste flop in tijden gaat beleven, kunnen we uiteindelijk met redelijke stelligheid negatief beantwoorden. Als de film net zoveel oplevert als Rampage, de vorige film met Johnson erin, dan zit het vermoedelijk wel snor.

Rampage bracht in de Verenigde Staten honderd miljoen dollar op, daarbuiten nog eens driehonderd miljoen dollar. De kans dat Skyscraper flopt lijkt, in het licht daarvan, vrij klein.



NieuwsFilm

meest populair