Skyscraper

Skyscraper (2018)

The sky is the limit.

Slordig uitgevoerd jatwerk met een dikke laag CGI, onder het mom van een ode.
play

5,4 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Johnson speelt in Skyscraper een voormalig FBI Hostage Rescue Team leider en oorlogsveteraan die nu de veiligheid van wolkenkrabbers bekijkt. Tijdens een opdracht in China, ontdekt hij een brand in het hoogste en veiligste gebouw van de wereld en krijgt hij daar de schuld van. Vervolgens is hij een gezocht man, en moet hij de verantwoordelijken vinden, zijn naam zuiveren en zijn familie zien te redden die bovenin het gebouw, boven de brand, zit.

Regie
Rawson Marshall Thurber
Cast
Neve Campbell, Dwayne Johnson, Venus Terzo, Tzi Ma, Byron Mann, Noah Taylor, Adrian Holmes, Kevin Rankin, Matt O'Leary, Paul McGillion, Pablo Schreiber, Elfina Luk, Chin Han, Roland Møller, Vivian Full, Beatrice King, Hannah Quinlivan, McKenna Roberts, Kathy Wu, Gretal Montgomery, Jett Klyne, Noah Cottrell.
Release
13.07.2018
Release NL
12.07.2018
Release DVD
14.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Rawson Marshall Thurber | Cast: Dwayne Johnson (Will Sawyer), Neve Campbell (Sarah Sawyer), Chin Han (Zhao Long Ji), Roland Møller (Kores Botha), Noah Taylor (Mr. Pierce), Byron Mann (Inspector Wu), Pablo Schreiber (Ben), McKenna Roberts (Georgia Sawyer), Noah Cottrell (Henry Sawyer), Hannah Quinlivan (Xia) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2018

Rawson Marshall Thurber (Dodgeball, Central Intelligence) is trots op het feit dat Skyscraper geen reboot of remake is, maar een origineel werk. Het zou een ode zijn aan actiefilms uit de jaren tachtig en negentig, om precies te zijn: Die Hard, Towering Inferno en The Fugitive. In realiteit is het een doorzichtig excuus om de aantijging van 'rip-off' te ontwijken. Skyscraper is zeker geen adembenemend eerbetoon, maar eerder een middelmatige poging tot een pastichefilm.

Het is vrij ambitieus om af te kijken bij Die Hard, een rauwe en sublieme actiefilm die bij menig filmfan in het geheugen gegrift staat. Thurber neemt veel oppervlakkige elementen over: een Aziatische magnaat, een wolkenkrabber en Europese terroristen die zich naar binnen hacken. Maar dit heeft niets te maken met de kracht van Die Hard, oftewel de bloederige actie, de ongecensureerde oneliners, de charismatische antagonist en de sarcastische held. Al deze elementen sluiten prima aan op Dwayne Johnsons oeuvre ... maar Thurber laat dit inkoppertje van een 'ode' liggen.

alle artikelen (14)

Skyscraper Nieuwsberichten