Events & Festivals

Eindelijk de eerste trailer van 'Aquaman'!

Na Wonder Woman de nieuwe redding van het DCEU?

door Jim Pedd om 22:49 in Events & Festivals
Eindelijk is er dan een trailer voor DC-film Aquaman. Het zeldzaam ambitieuze project van regisseur James Wan draait om de zeven onderwaterkoninkrijken, die de vervuiling van de oceanen beu zijn en zich opmaken voor oorlog. Dat brengt een boel innovatieve strijdkrachten met zich mee; zo zien we mannen op haaien en op grote zeepaarden zitten. Maar de nadruk in deze trailer ligt uiteraard vooral op Arthur Curry, wederom gespeeld door Jason Momoa, die de keuze moet gaan maken tussen de mensen en de onderwaterwereld.


Aquaman is tot nu toe regelmatig omschreven als een onderwaterversie van Star Wars en dat lijkt, gezien bovenstaande trailer, niet eens zo'n vreemde omschrijving. Duidelijk is dat er behoorlijk epische zaken gaan gebeuren in de comicfilm, die net als Wonder Woman dat eind 2017 deed, weer wat extra leven in het DCEU moet blazen.

Net als bij Wonder Woman, krijgen we ook nu meerdere versies van de titelheld te zien. Arthur Curry wordt door de negenjarige Kaan Guldur gespeeld, de dertienjarige Otis Dhanji en natuurlijk door de volwassen Momoa. Verder wordt Momoa vergezeld door Amber Heard als Mera (de dochter van de koning van de natie Xebel), Patrick Wilson als Orm / Ocean master (de halfbroer van Arthur en de man die de zeven koninkrijken wil verenigen met de oorlog tegen de mensheid) en Yahya Abdul-Mateen II als David Kane / Black Mantha, een meedogenloze huurling en schatjager. Andere rollen zijn er nog voor Nicole Kidman als Queen Atlanna, Willem Dafoe als Nuidis Vulko, Temuera Morrison als Thomas Curry en Dolph Lundgren als King Nereus.

Vanaf 20 december in de bioscoop!

Lees hier al ons aan de SDCC2018 gerelateerde nieuws.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

Dat ziet er niet eens verdomd slecht uit. achh dc, was nou maar begonnen met solo films, dan had je nu 2 ( 3 als aquaman goed blijkt te zijn uiteraard ) goede films gehad met een goede vooruitgang naar een eigen universum.

Invern

Avatar

Wat een mooi oceaan geweld, die James Wan mogen ze van mij houden.
Naar deze film ga ik sowieso.
Hype!

benjamin

Avatar

Ziet er helemaal niet zo verkeerd uit.

Sunspot

Avatar

Yep, heb vertrouwen, hij is lekker badass ook, onderwaterwereld, ben daar zeer benieuwd naar. CGI zag er redelijk uit, maar is afwachten, is wel zaak dat de CGI in deze film goed genoeg is natuurlijk.

Sunspot

Avatar

@chazillionaire

yep, jammer dat ze PER SE zo snel een teamfilm moesten uitbrengen, had even geduld man.

Aquan straks, dan nog Flash sowieso en Cyborg zou ook vet zijn.

En dan pas JL!

Ereptile

Avatar

Ze hebben een Mosasaurus... HOLY SHIT! Ik ben gehyped door deze trailer, voor een film die ik nooit van plan was ook maar te bekijken. De trailer belooft veel goeds... Hopelijk maakt het de belofte waar!

En ik ben het ook eens met Chazillionair; ze hadden Aquaman veel eerder uit moeten brengen! Nog voor BvS en Justice League. DC had met de solo films moeten starten net als Marvel.

benjamin

Avatar

chazillionair28 "achh dc, was nou maar begonnen met solo films, dan had je nu 2 ( 3 als aquaman goed blijkt te zijn uiteraard ) goede films gehad met een goede vooruitgang naar een eigen universum."
Als ze begonnen waren met in plaats van de films die we kregen betere films te maken, hadden we ook een aantal goede films gehad. Het ligt heus niet aan die volgorde en ik snap echt niet waarom dat altijd als zo'n belangrijke reden wordt aangehaald.

Chris23

Avatar

Valt tegen.

Sunspot

Avatar

@Benjamion

Ten eerste de opbouw, wat er dus nauwelijikks was, maar was vanaf MOS ook niet echt gepland, maar hadden ze makkelijk alsnog kunnen doen, maar dan hadden ze Justice League even uit hun hoofd moeten zetten, een ding voor veel later.

JL was veel te gehaast, dat was ook duidelijk te zien. Had eerst de karakters, de belangrijkste dan een solo (of 2 in 1 als het nodig moest). Dan had je dus opbouw, mensen leren de karakters kennen.

Nu kwam er uit het niet opeens Cyborg, Aquaman en The Flash (die scene in Suicide Squad telt niet mee).

Boem! uit het niets, weinig screentime om echt over de karakters te vertellen en dan ook nog fokking 2 uur moest het zijn, bad CGI in veel scenes.

Ereptile

Avatar

Benjamin "Waarom wordt er toch zo veel aandacht besteed aan het feit of het nu eerst solofilms of eerst een film met een team? Alsof het daaraan ligt en niet aan de kwaliteit."


Omdat een solo film naar mijn mening veel beter werkt om een personage uit te diepen. Je leert een personage kennen, hebt tijd genoeg om geïntroduceerd te worden in zijn/haar wereld en de mensen met wie het personage omgaat. Dat is allemaal niet in een team-up film als Justice League te brengen, omdat je met meerdere personages te maken hebt die allemaal een andere achtergrond hebben. Het is fijn om te leren wat een personage allemaal heeft meegemaakt voordat hij in de arena met andere wordt gegooid.

Dat draagt naar mijn idee ook bij aan de kwaliteit van een film(reeks). Een team-up film wordt veels te vol, langdradig of verwarrend als je meerdere personages zijn/haar hele achtergrondverhaal moet uitleggen.

Dat is mijn mening over waarom een solo film het liefst voor een team-up film zou moeten worden uitgebracht.

benjamin

Avatar

Ereptile "Omdat een solo film naar mijn mening veel beter werkt om een personage uit te diepen. Je leert een personage kennen, hebt tijd genoeg om geïntroduceerd te worden in zijn/haar wereld en de mensen met wie het personage omgaat. "
Dat is allemaal waar, maar ik weet niet of dat per se altijd eerst moet komen. Volgens mij is er nog altijd op papier niks mis met een scenario waarbij we eerst Superman, Batman en Wonder Woman wat meer leren kennen (zoals nu) en dan een Justice League-film komt waarbij Aquaman, Cyborg en The Flash zich laten zien en al een heel goede indruk maken om dan vervolgens over te gaan naar solofilms rond die personages die dan iedereen wil zien na dat eerste geslaagde optreden (zoals Black Panther en Spider-Man in Civil War). Dat is nu niet helemaal goed gelopen op die manier, maar dat kan wel eens meer aan de uitwerking liggen dan aan het concept.

ridjieddo

Avatar

Hoe meer ik zie hoe minder ik er naar uit kijk.. hopelijk maakt Wan er een groot succes van!

Lord Bono

Avatar

Op welke console komt deze game uit? Man man man, wat een CGI..

Sunspot

Avatar

@Benjamin

Zou ook kunnen, maar denk dat het probleem gewoon hard bij de studio ligt, denken gewoon niet goed na erover.

Ereptile

Avatar

@Benjamin, goed punt dat je aansnijdt. Denk ook dat de uitwerking een groot deel is waarom het DCEU tot op heden weinig succes heeft geboekt.

Wat ze met Black Panther en Spider-Man in Civil War hebben gedaan; ze hebben twee nieuwe personages kort geïntroduceerd in een filmuniversum waarvan 80% al was neergezet. Ze waren op zich niet heel erg aanwezig in Civil War en ze zijn met Black Panther en Spider-Man wel de diepte ingegaan in de solo-films die later volgde.

Dat is waar je op doelt volgens mij. Na een team-up film de personages individueel aandacht geven. Het zou op papier moeten werken.

pmw84

Avatar

Ligt het aan mij of is de special effect gewoon slecht? Dat stukje van ocean gevecht en gepraat onder water zonder bubbels ..?? For real? Mmm weet ik niet .. Shazam’s trailer was veeeeeeeel beter

Effie

Avatar

Het verhaal: er is een superheld, en die kan niet dood. En dan komt er een slechterik, toevallig ook een superheld, en die kan nog veel minder dood. Er gebeurt ook niets als je er op schiet. Dan gaat die eerste superheld bijna toch dood, maar net niet helemaal. En dan verslaat hij toch nog die slechterik die toch wel dood bleek te kunnen gaan. Einde. En oja, er wordt ook nog een stad vernietigt. Dat was het.

GreenHornet

Avatar

Benieuwd of publiek dit pikt, het hang ervan of DC de hype waar kan maken.

Akke Moeka Hara

Avatar

Was dat james wan in het begin bij de vuurtoren? Wie was die vrouw dan daar aangespoelt was? Was dat nicole klidman? Wie was dat kleine mannetje dan? Is dat aqua man dan? Wie speelt die haai dan achter hem? En was dat echt glas of cgi glas? Wie was die vrouw met dat rode haar dan? Was dat poison ivy? Was dat denzel washington en gene hackman in die onderzeeër? En wat doet django fett daar dan? Is dit een hint naar de prequels? Waarom gaan ze dan in dat onderwater bootje weer in de naboo onderwater wereld? Wie was die blonde man dan? Was hij die blonde man uit lord of the rings? En wie was die roodharige vrouw dan? Was dat Ariël?
Wie was die man in die onderzeeër? Was dat aquaman? Hoe kunnen ze dan onderwater praten zonder bellen te blazen? Was dat dat vliegdekschip uit de film 2012 dat ook op z’n zij naar de camera toe kwam zwemmen? Zou danny glover ook een rol hebben in deze film? Hoe laat begint deze film? Of is dit een netflix direct film? En is het mogelijk dat het cloverfield monster op het einde verschijnt?

rainking

Avatar

Ik had echt zero interesse in deze film, maar dit ziet er toch wel gaaf uit.

Daanminator

Avatar

Mooie trailer met opzich beste cgi hoor. Alleen dat praten onder water, waarom geen zuurstof die vrij komt of iets dergelijks?

Maar deze ga ik zeker zien.

MikeyMo

Avatar

Ik stoor me er aan hoe ze kennelijk in staat zijn om onder water te praten en te juichen

Moviewheels

Avatar

Au....... Dit is echt héél pijnlijk om naar te kijken; lijkt meer op een stuiptrekking van WB om nog iets van DCEU te maken. Dat is in ieder geval niet gelukt...... Jammer als je zoveel mooi materiaal hebt om mee te werken, om het dan zo door studio CEO's te laten verzieken

Decepticon

Avatar

Goede trailer, ziet er imo gaaf en goed uit, maar idd, je ziet zuurstof bubbels opkomen in het water als ze praten. Dat heeft dan minder het idee dat ze in het water leven, alleen het zwevende haar geeft dan die indruk eigenlijk.
Je ziet wel wat waterverplaatsing bij snelle bewegingen.

Ik kijk er naar uit, heb veel vertrouwen in James Wan.

MovieWanker

Avatar

Deze lijkt me ook wel fun en de moeite waard om te zien!

Steve-O

Avatar

Ziet er vet uit! Blij toe dat 2/3 van de film zich onderwater afspeelt want dat ziet er veelbelovend uit.

Sunspot

Avatar

@MickeyMo

Dat is te zien in de Justice League film al, niet echt uitgelegd, maar toch, zal wel een bepaalde techniek zijn.

uiteindelijk goedkoper ook denk, maar ook beter voor publiek denk

NieuwsFilm