Featured

Heel veel details over 'Aquaman'!

Dat belooft wat te worden.

door Jim Pedd om 22:41 in Featured
Details over James Wans Aquaman waren er wel de afgelopen weken en maanden, maar eigenlijk niet zo heel veel. Daar brengt een zeer uitgebreid artikel van de site JoBlo en een aantal andere sites verandering in. Zij bezochten de set en leerden daar veel nieuws!


Het verhaal
Hoe dan ook: details hebben we nu wel genoeg en die zetten we in dit artikel op een rij. Allereerst maar eens het verhaal. Volgens JoBlo wordt de film echt een oorsprongsverhaal en zien we Arthur Curry / Aquaman (Jason Momoa) op vier momenten in zijn leven. Het voornaamste deel bevindt zich in het heden, de andere drie zien we via flashbacks.

Het plot is grotendeels gebaseerd op de New 52-comics van Geoff Johns en draait om Arthur en Mera (Amber Heard), die samen op zoek gaan naar de drietand van King Atlan. Vermoedelijk zagen we die drietand ook op de foto die gisteren naar buiten werd gebracht door regisseur Wan. Arthur en Mera worden bij hun zoektocht achtervolgd door Orm (Patrick Wilson) en Black Manta (Yahya Mateen-Abdul II). Als Arthur de drietand vindt, is hij waardig en mag hij koning van Atlantis worden.

Twee derde van de film speelt zich onderwater af, en het geheel moet een sfeer hebben van Raiders of the Lost Ark, gemengd met Romancing the Stone. Regisseur Wan wilde verder vooral elementen gebruiken waar mensen Aquaman normaal belachelijk om maken en tonen dat het personage echt wel stoer is. En dus is er een amusante en tegelijk actievolle avonturenfilm gemaakt.


De schurken
Orm is een van de twee schurken in de film. Hij is de halfbroer van Arthur en wil de mensen op de aardoppervlakte uitroeien, omdat zij de oceanen vervuilen. En dus valt hij kuststeden aan, en zoekt hij naar de drietand van Atlan in een poging de macht te krijgen die hij nodig heeft om de mensen definitief uit te roeien. Hij is een brute schurk, die alles doet om de andere zes koninkrijken achter zich te krijgen en dreigt en executeert daartoe anderen. Er is ook een grote veldslag, The Battle of the Brin, waarin Orms leger het tegen dat van The Fisherman Kingdom opneemt, waarbij Orm hen wil onderwerpen.

De andere schurk is Black Manta en van hem zien we het oorsprongsverhaal. Hij is de B-schurk in de film en iemand die meerdere films de slechterik moet zijn. Black Manta krijgt technologie van Orm, waarmee hij Aquaman moet opjagen en doden. Dat maakt hem uiteindelijk de aartsvijand van Arthur.


Aquaman
De held uit de titel. Diens ouders ontmoetten elkaar op een dag, werden verliefd en krijgen een kind. Als het aan de bewoners van Atlantis lag, was dat verraad en dus kon Arthur niet mee naar de oceaan. Hij is opgevoed door Thomas Curry (Temuera Morrison) en is daar woedend over.

In een flashback zien we dat Arthur de Boston Aquarium bezoekt, waar hij wordt gepest en merkt dat de vissen hem proberen te helpen. Zo leert hij dat hij met ze kan praten. Verder vertelt zijn vader hem uiteindelijk dat hij deels Atlantiër is en krijgt hij zo de vijftand van zijn moeder (die hij ook in Justice League gebruikt). Eigenlijk wil Arthur niks met de onderwaterwereld te maken hebben, maar hij doet dat als Orm de Amnesty Bay aanvalt met een vloedgolf en de vader van Arthur daarbij om het leven komt.


De onderwaterwereld
De Atlantiërs hebben superkrachten, zoals Superman die heeft, omdat ze millennia lang onderwater geleefd hebben. Tegelijk kunnen ze door hun eigen technologie gewoon gedood worden. Alle zeven koninkrijken komen overigens in de film voor: Atlantis, Xebel, The Brine, The Fisherman Kingdom, The Missing Kingdom en een onbekend zevende koninkrijk. Er zit geen megavernietiging in de film, want geen van de veldslagen speelt zich in een grote stad af.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Gaat sowieso denk cool worden. Sowieso voor het eerst echt onderwater en een coole Aquaman, vet mooie tegenspeelster.

Steve-O

Avatar

Kijk hier enorm naar uit!

Akke Moeka Hara

Avatar

De thumbnail leek een beetje op Jack Sparrow.

SplashySleet20

Avatar

Hopelijk gaan ze hier nu mee een goede film van maken. Als ik het zo lees wordt dat het ook. Want wonder Woman was de enige tot nu toe dat compleet geslaagd was.

nieuwslaatste nieuws

meest populair