Poll

De acht beste vrouwelijke slechteriken en superheldinnen

Welke acht?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Verleden week keken we naar een flinke reeks vrouwelijke personages in superheldenfilms. Hieronder de acht personages die de meeste stemmen kregen!

DE TOP 5

1. Black Widow
Goed voor 21% van de stemmen. Natasha Romanoff / Black Widow wordt gespeeld door Scarlett Johannssen, voor het eerst in Iron Man 2 uit 2010. Daarna was ze te zien in de Avengers-films en enkele andere films uit het Marvel Cinematic Universe. Komende jaren is ze minimaal te zien in Avengers 4 en vermoedelijk een herkomstfilm.


2. Wonder Woman
Met 16 procent van de stemmen ook zeker een favoriet personage, gespeeld door Gal Gadot. Slechts zo'n twee jaar geleden debuteerde ze op het witte doek, in Batman v Superman: Dawn of Justice, en na Wonder Woman 1984 eind 2019 hebben we haar al in vier films gezien.


3. Harley Quinn
Deze opvallende slechterik van Margot Robbie is overduidelijk het favoriete personage uit het gekraakte Suicide Squad. Ook in dit lijstje scoort ze met 12 procent sterk. Het vriendinnetje van de Joker moet het gezicht worden van deze DCEU-subfranchise en ze zal naar verluidt in 2020 te zien zijn in Birds of Prey.


4. Hit-Girl
Dit opvallende, bikkelharde personage van Chloe Grace Moretz zagen we tot op heden twee keer op het witte doek, uiteraard in de twee Kick-Ass films. Ooit werd er gesproken over een vervolg en een spin-off. Het lijkt er nu eerder op dat er een reboot komt. Hit-Girl kreeg een mooie 9 procent van de stemmen.


5. X-23
Haar eerste rol in een bioscoopfilm - Logan uit 2017 - pakte voor Dafne Keen gelijk ijzersterk uit. Dat zij bij de bovenste vijf staat is dus niet geheel onterecht. De soort van Wolverine-opvolger kreeg 7 procent van de stemmen en ze zou mogelijk te zien zijn in een spin-off. Met de Disney overname van Fox lijkt deze van de baan.


DE OVERIGE TOPPERS
Er waren nog drie personages die redelijk wat stemmen kregen. Gamora (Zoe Saldana) uit de Guardians of the Galaxy-films scoorde zes procent van de stemmen. Catwoman (Michelle Pfeiffer) uit Batman Returns kwam tot vijf procent en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) verzamelde vier procent van de ruim 700 stemmen.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Waar blijft de nieuwe Poll Bram?

Bram

Avatar

@Decepticon, even geduld :) Paar minuten nog..

Decepticon

Avatar

Oh oké. Heb je uitgeslapen van een feestje ofzo? Normaal plaats je de Poll vaak al om 8 uur 's morgens ofzo. :)

Bram

Avatar

@Decepticon, simpelweg vergeten online te zetten...

DigitalHeekie

Avatar

Why is die X-23 zo populair ?
Ik vond d'r maar irritant in die film :(

Ereptile

Avatar

Heb in de POLL gekozen voor The Wasp. Na het zien van Ant-man & The Wasp ben ik blij dat ik die gekozen heb. Vind Hope Van Dyne/ The Wasp veel beter dan Black Widow eerlijk gezegd!

Ghost was ook wel een interessant personage!

nieuwslaatste nieuws

meest populair