Regisseur gevonden voor Stephen King-verfilming 'From a Buick 8'

Regisseur gevonden voor Stephen King-verfilming 'From a Buick 8'

Deze man griezelde voorheen met 'The Boy' en 'Stay Alive.'

Deadline bericht dat Hyde Park Entertainment aan From a Buick 8 werkt, een boekverfilming die het werk van Stephen King uit 2002 verfilmt. Daarvoor hebben ze William Brent Bell ingehuurd. De regisseur van films als The Boy en The Devil Inside stelt het schrijfwerk op en zal dat nadien verwezenlijken vanuit de regiestoel.

Het boek - in Nederland uitgebracht onder de naam Het Geheim van de Buick - draait om een oude Buick Roadmaster uit 1953. De agenten Ennis Rafferty en Curtis Wilcox vinden de wagen in 1979, verlaten aan de kant van de weg. Ze ontdekken al snel dat er van alles aan de auto mankeert - het motorrijtuig is gevaarlijker dan gevaarlijk.

Daarom bergt de staatspolitie de merkwaardige wagen in een schuur op. Twintig jaar later stuit de zoon van Curtis op de auto en komt achter een duister geheim. Het plaatsje Statler, dat in Pennsylvania ligt, wordt al snel door bovennatuurlijke gebeurtenissen geteisterd. Het blijkt dat de Buick niet echt een auto is, maar een deur naar een andere dimensie.

Volgens Deadline werd het project in het verleden voorbereid als een regieklus voor de inmiddels overleden George A. Romero. Naast de twee bovengenoemde films heeft Bell ook Stay Alive en weerwolf-film Wer gemaakt. Wanneer de boekverfilming het daglicht moet zien is niet onthuld.



NieuwsFilm

meest populair