Algemeen

Kong scoort matig weekend

door MovieInsider op 19.12.2005 om 11:06 in Algemeen
King Kong heeft in zijn eerste weekend in de Amerikaanse bioscopen minder opgebracht dan werd verwacht. Hollywoodkenners hadden gedacht dat de nieuwste film van Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson, minstens zestig miljoen dollar (bijna vijftig miljoen euro) in het laatje zou brengen, maar met een opbrengst van 50,15 miljoen dollar (ruim 41,5 miljoen euro) staat hij wel op de eerste plaats in de Amerikaanse boxoffice.

De grote aap stootte hiermee Aslan, de leeuw uit The Chronicles of Narnia van zijn plek. Deze film bracht 31,2 miljoen dollar op (bijna 26 miljoen euro) en kwam op de tweede plaats terecht.

Critici beweren dat Kong door een positieve mond-tot-mond reclame alsnog kan uitgroeien tot een reusachtige hit. Buiten Amerika deed de film het opmerkelijk beter.

51 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmwolfje

Avatar

Iedereen gaat King Kong kijken met de kerst... dat komt wel goed...

styfus

Avatar

Filmwolfje "iedereen gaat King Kong kijken met de kerst... dat komt wel goed..."
nou... ik denk dat iedereen Narnia gaat kijken met de kerst... dat is veel meer een kerstfilm... voor mezelf heb ik gekozen om nu naar King Kong te gaan en rond kerst naar Narnia...

over King Kong: ik vond het een geweldige film..! 3 uur is een zit, maar de CGI is echt om te zoenen (het ziet er nog beter uit dan in de trailers) en er speelt een rijtje acteurs in mee waar je u tegen zegt

Kenji

Avatar

therealalexander "*hoopt stiekem op een flop :{*"
Waarom eigenlijk? Wat kan het jou nou schelen?

Jusjuh

Avatar

Hmm... Aan dit nieuws hebben we niet zoveel he? Als we nou iets wisten over de bocoffice in NL, kon ik best een reden bedenken... Op de een of andere manier vind ik het wel weer typerend dat Narnia een andere release heeft in de VS als Europa. Net als het feit dat er alleen sequels komen bij een succes... Dus, hier denkik zal Kong het winnen van Narnia, zéker in het openingsweekend.

Mcjansen84

Avatar

Filmtotaal.... jullie lopen wederom achter met de feiten... de cijfers zijn flink omhoog gegaan

http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=12429

het is de 4 na grootste openings film van december ooit,

Thiver

Avatar

MovieInsider "Buiten Amerika deed de film het opmerkelijk beter."

Eigenlijk wel opvallend dat zo'n Amerikaans begrip als King Kong een beetje matig presteert. Aan de andere kant: in een tijd dat het grote moslimgevaar dreigt, heeft het publiek misschien meer behoefte aan een kindvriendelijke familiefilm vol christelijke moralen: The Chronicles of Narnia.

Amrod

Avatar

Zegt helemaal niets, Titanic begon ook maar met $28,638,131 en staat nu ook bovenaan in de allertijden lijst met $600,779,824.

Stok

Avatar

En sinds wanneer is openen met 50 miljoen slecht?

depp

Avatar

[edit Bolo: dit soort taal is onaanvaardbaar. Tel rustig tot tien en probeer het dan nog eens, zonder beledigingen deze keer.]

therealalexander

Avatar

Bolo "Waarom eigenlijk? Wat kan het jou nou schelen?"


Omdat ik vind dat Jackson een hype is geworden.
LOTR was heel verdienstelijk maar ik vraag me echt af in hoeverre dat door hem komt...
Bedoel met zo'n cast, zo'n budget en zulke designers kom je al heel ver...

Niemand zat echt te wachten op een King Kong... net als bij Gozilla of Day after tomorrow (dat waren 2 redelijke publieks trekkers, maar niemand had het er van te voren zoveel over als nu).

Heb het idee dat er nu dus de hype is "alles wat jackson maakt is geweldig" zoals spielberg ook jaaaren heeft gehad...

Terwijl ik gewoon in King Kong een opgeblazen CGI film zie... met een verhaal dat gewoon een mix is van Godzilla, Lotr en Jurassic Park 1,2 en 3.

Kenji

Avatar

therealalexander "Terwijl ik gewoon in King Kong een opgeblazen CGI film zie... met een verhaal dat gewoon een mix is van Godzilla, Lotr en Jurassic Park 1,2 en 3."
In het verhaal van KK 2005 zie ik anders weinig LotR terug... (in de productie wel degelijk, maar da's iets anders). Wat Godzilla en de Jurassic Park-films betreft: die zijn eerder schatplichtig aan de originele King Kong uit '33. Dat je nu gelijkenissen ziet tussen Jurassic Park en Jacksons King Kong heeft eerder daarmee te maken.

Maar als ik je goed begrijp hoop je op een flop, omdat PJ dan misschien weer met beide beentjes op de grond komt te staan en zijn fans met hem? Ergens snap ik het wel, maar ik blijf het een vreemde gedachte vinden. Nou ja.

El Chivo

Avatar

therealalexander "Omdat ik vind dat Jackson een hype is geworden.
LOTR was heel verdienstelijk maar ik vraag me echt af in hoeverre dat door hem komt...
Bedoel met zo'n cast, zo'n budget en zulke designers kom je al heel ver...."


I may be wrong, maar vaak is het de regisseur die (voor het grootste deel) verantwoordelijk is voor de keuze van de cast en de hele ploeg waarmee hij een film wil maken.

therealalexander "Niemand zat echt te wachten op een King Kong... net als bij Gozilla of Day after tomorrow (dat waren 2 redelijke publieks trekkers, maar niemand had het er van te voren zoveel over als nu).."


Goed, we zaten er niet op te wachten. Moet een film daarom dan maar floppen?

therealalexander "Heb het idee dat er nu dus de hype is "alles wat jackson maakt is geweldig" zoals spielberg ook jaaaren heeft gehad... )"


Ik spreek natuurlijk voor mezelf, maar ik moet zeggen dat ik bitter weinig slechts ken van beide heren (er is natuurlijk altijd wel wat te vinden, Hook, JP2 of The Frighteners die ik zelf maar matig vond)

therealalexander "Terwijl ik gewoon in King Kong een opgeblazen CGI film zie... met een verhaal dat gewoon een mix is van Godzilla, Lotr en Jurassic Park 1,2 en 3).."


Ik krijg er wat van, van mensen die niet weten dat er in het origineel ook al dino's kwamen en daarom maar snel lopen te roepen dat King Kong '05 een rip-off is van Jurassic Parc en Godzilla.

therealalexander

Avatar

I may be wrong, maar vaak is het de regisseur die (voor het grootste deel) verantwoordelijk is voor de keuze van de cast en de hele ploeg waarmee hij een film wil maken.
Valt mee, als de regiseur de kans krijgt van de producers of er de behoefte aan heeft wel natuurlijk. Maar dan nog moet je maar genoeg geld los kunnen peuteren bij om het voor elkaar te kunnen krijgen. Ik ben dus ook van mening dat Jackson niet uniek is...

Goed, we zaten er niet op te wachten. Moet een film daarom dan maar floppen?
Nee niet daarom. Ik zeg alleen dat PJ met iets kan wegkomen wat anderen voorheen niet is gelukt... En dat zou ik jammer vinden.

Ik krijg er wat van, van mensen die niet weten dat er in het origineel ook al dino's kwamen en daarom maar snel lopen te roepen dat King Kong '05 een rip-off is van Jurassic Parc en Godzilla.
Dat weet ik ook wel, maar dan nog kan je kiezen hoe je het gebruikt in een film. En PJ maakt er een groot CGI feest van met hoogtepunten die ik dus min of meer ook in andere films al zag. En zover ze voorheen ook al gedaan zouden zijn...tja daar heb je wel een punt... maar dan alsnog zijn ze anno 2005 nog wat minder bijzonder... Vandaar dat ik me af vraag of de remake wel nodig was. Als CGI feest is de film zeker een succes, maar zoveel lof over "wow hoe krijgt hij dat toch voor elkaar?" dat snap ik niet.

Thiver

Avatar

therealalexander "Heb het idee dat er nu dus de hype is "alles wat jackson maakt is geweldig" zoals spielberg ook jaaaren heeft gehad..."

Wel, om eerlijk te zijn vind ik alle zes de Peter Jackson-films die ik tot nu toe heb gezien variëren van "goed" tot "meesterlijk goed". Smiley face Misschien komt dat doordat ik Bad Taste nooit heb gezien (die schijnt vrij slecht te zijn), maar dat Jackson zich in meerdere genres goed weet te reddden, lijkt me wel.

rvg1983

Avatar

Thiver "Wel, om eerlijk te zijn vind ik alle zes de Peter Jackson-films die ik tot nu toe heb gezien variëren van "goed" tot "meesterlijk goed". Smiley face Misschien komt dat doordat ik Bad Taste nooit heb gezien (die schijnt vrij slecht te zijn), maar dat Jackson zich in meerdere genres goed weet te reddden, lijkt me wel."


Bad Taste vond ik juist ook een goede film...
Alleen jaah, niet te serieus nemen.
Het is gewoon een hilarische horror :E

Planethugo

Avatar

Tis een vermakelijke film maar imo geen topper die de geschiedenisboeken in gaat

Minority_freak

Avatar

Bolo "...de Jurassic Park-films betreft: die zijn eerder schatplichtig aan de originele King Kong uit '33. Dat je nu gelijkenissen ziet tussen Jurassic Park en Jacksons King Kong heeft eerder daarmee te maken."
:N Fout. JP is schatplichtig aan 'The Lost World' (1925) die er nota bene éérder was dan King Kong (1933)... tenzij je ergens in JP natuurlijk een aap ziet rondwandelen?

Minority_freak

Avatar

El Chivo "Ik krijg er wat van, van mensen die niet weten dat er in het origineel ook al dino's kwamen en daarom maar snel lopen te roepen dat King Kong '05 een rip-off is van Jurassic Parc en Godzilla."
Who can blame them... 'King Kong' was anders maar een afkooksel van de dino-avonturenprent 'The Lost World'. En op deze manier hebben ze wel gelijk ja.

Kenji

Avatar

Bolo "...de Jurassic Park-films betreft: die zijn eerder schatplichtig aan de originele King Kong uit '33. Dat je nu gelijkenissen ziet tussen Jurassic Park en Jacksons King Kong heeft eerder daarmee te maken."
Minority_freak ":N Fout. JP is schatplichtig aan 'The Lost World' (1925) die er nota bene éérder was dan King Kong (1933)... tenzij je ergens in JP natuurlijk een aap ziet rondwandelen?"
Let op het woordje 'eerder' in de context van mijn bericht. De Jurassic-Park films zijn eerder schatplichtig aan KK'33 (want deze film, en niet The Lost World 1925, gaf het genre van de monsterfilm de grote impuls die nu nog zichtbaar is) dan KK2005 aan JP. Niet fout dus.

Caramel_Excellent

Avatar


Maar als ik je goed begrijp hoop je op een flop, omdat PJ dan misschien weer met beide beentjes op de grond komt te staan en zijn fans met hem? Ergens snap ik het wel, maar ik blijf het een vreemde gedachte vinden. Nou ja.


volgens mij staat PJ nog altijd met beide benen op de grond. hij wilde echt een remake maken en niet het hele verhaal omgooien zoals bij de meeste huidige remakes, hij wil dit al jaren doen als eerbetoon aan de Kong films die hij vroeger heeft gezien.

therealalexander

Avatar

Jaaaaren geleden deed hij ook een poging ja, maar toen kreeg hij niet genoeg geld bij elkaar om het project te maken.

Nu echter nu hij een "grote ster" is krijgt hij aanbiedingen van iedereen...

met andere woorden: producers vonden dat de film niet interessant genoeg was om opnieuw te maken, maar nu JP echt bekend is mag het wel en is het opeens een geweldig idee :|

Dazzlestan

Avatar

Kong is een enorme mooie goede film

3 uur en 20 minuten I dont care.

Beste remake ooit gezien, en gelukkig voor mij al een voorproefje op JP IV

Minority_freak

Avatar

Bolo "Let op het woordje 'eerder' in de context van mijn bericht. De Jurassic-Park films zijn eerder schatplichtig aan KK'33 (want deze film, en niet The Lost World 1925, gaf het genre van de monsterfilm de grote impuls die nu nog zichtbaar is) dan KK2005 aan JP. Niet fout dus."

Bwa... Smiley face Dat is voor discussie vatbaar hoor. Het klopt dat KK'33 voor de grote impuls verantwoordelijk was, dat ga ik niet ontkennen. Maar in hoever KK'33 geïnspireerd werd door The Lost World 1925, ligt niet voor de hand. Maar zoals ik al eerder zei, The Lost World was wél eerder dus... ;)

Kenji

Avatar

Hm, nog even een manier vinden waarop ik ook dát kan ontkennen... :E

Minority_freak

Avatar

therealalexander "met andere woorden: producers vonden dat de film niet interessant genoeg was om opnieuw te maken, maar nu JP echt bekend is mag het wel en is het opeens een geweldig idee :|"
Ze vonden het áltijd wel een goed idee. Producenten zijn in Hollywood grotendeels zakkenvullers, maar je moet de feiten ook niet onnodig gaan demoniseren. Ten tijde van Godzilla en Mighty Joe Young (was het '98?) kreeg PJ wel degelijk groen licht voor King Kong, maar omdat eerder vermelde films flopten, draaiden de producenten de geldkraan plots toe... LotR werd een feit en de rest is filmgeschiedenis. Smiley face

godfather

Avatar

Al PJ films zijn vet
Braindead is echt top
bat taste vet
heavenly creatiors
frightners

Jusjuh

Avatar

Minority_freak "Bwa... Smiley face Dat is voor discussie vatbaar hoor. Het klopt dat KK'33 voor de grote impuls verantwoordelijk was, dat ga ik niet ontkennen. Maar in hoever KK'33 geïnspireerd werd door The Lost World 1925, ligt niet voor de hand. Maar zoals ik al eerder zei, The Lost World was wél eerder dus... ;)"
Minority Freak, alsjeblieft. Op de een of andere manier vind ik het een beetje gek dat je exact deze discussie op het King Kong topic in Nu In De Bioscoop hier terughaalt, die je daar verloren hebt, en met dezelfde argumenten komt.

Therealalexander "Jaaaaren geleden deed hij ook een poging ja, maar toen kreeg hij niet genoeg geld bij elkaar om het project te maken.

Nu echter nu hij een "grote ster" is krijgt hij aanbiedingen van iedereen...

met andere woorden: producers vonden dat de film niet interessant genoeg was om opnieuw te maken, maar nu JP echt bekend is mag het wel en is het opeens een geweldig idee"

Peter Jackson hoort op dit moment tot de extreme top van (levende) regisseurs. Dit omdat hij gevoelens geweldig over kan brengen, een geweldige cinemathografie hanteert, en voor spektakel zorgt. Weinig filmmakers zijn zó met hun project bezig als Peter Jackson. Dat kon je al bij LotR zien, waar hij eigenlijk op ieder onderdeel van de ontwikkeling bezig was, zélfs de soundtrack. Deze betrokkenheid, en deze visie maken hem uniek. Hij voldoet éxact aan de verwachtingen die de kritische filmmaker heeft. Je kan roepen dat hij geluk heeft gehad met al die LotR fans die het zó goed vinden, maar dat is niet het enige. Heavenly Creatures everyone?
Niet zo gek he, dat men hem geen geld wil geven als redelijk onbekende filmmaker, voor een 800 miljoen dollar kostende film he?
Daarom heeft hij geluk dat hij éindelijk na jaren zoeken naar een filmmaatschappij, New Line gevonden heeft, die hem ook maar nét LotR wildde maken. 2e plek IMDB anyone? Jaja, roep maar wéér dat ik een poseur ben, maar dat zegt behooorlijk wat.
Toen ik zelf hoorde dat PJ King Kong ging maken vond ik het ook een zwak idee. Maar wacht, daar waren de beelden. Peter Jackson een slechte regisseur? Ik zélf schat hem bij de drie beste van onze tijd. En maak dat lijstje zelf maar af.

Noldy

Avatar

EDIT: foutje opgelost ;)

Minority_freak

Avatar

Jusjuh "Minority Freak, alsjeblieft. Op de een of andere manier vind ik het een beetje gek dat je exact deze discussie op het King Kong topic in Nu In De Bioscoop hier terughaalt, die je daar verloren hebt, en met dezelfde argumenten komt. "

Ten eerste, jij hebt mij absoluut niks te dicteren.
Ten tweede, ik heb helemaal niets verloren. Ik ben gestopt met discussïeren op die andere thread, omdat het gesprek daar toch maar in een vicieuze circel terechtkwam en ten derde, mijn argumenten die ik 'hier' aanhaal zijn 100% legitiem. Tevreden? T+)

Jusjuh

Avatar

Minority_freak "Ten eerste, jij hebt mij absoluut niks te dicteren.
Ten tweede, ik heb helemaal niets verloren. Ik ben gestopt met discussïeren op die andere thread, omdat het gesprek daar toch maar in een vicieuze circel terechtkwam en ten derde, mijn argumenten die ik 'hier' aanhaal zijn 100% legitiem. Tevreden? T+)"
Ik dicteer je helemaal niks hoor ;). Ik zeg dat het een beetje gek is. En die vicieuze cirkel hebben we hier niet he? :X

Jusjuh

Avatar

Noldy "Ho, foutje. Ik denk dat de film wat meer dan 800 dollar kostte."
Haha, sorry, miljoen :E.

JBS en Dirk

Avatar

Een goede film is naar mijn mening ook een film die je graag een tweede keer wilt zien. En hoewel ik van veel Peter Jacksons films heb genoten wil ik geen van zijn films nogmaals zien. Moet er niet aan denken om LOTR nog eens te moeten zien, wat een marteling. Terwijl toen ik de film zag het een pracht van een film vond.

Er zijn genoeg films die ik bij een tweede keer zien nog even mooi of zelfs mooier vond.(bijv Fightclub, Braveheart, Conan, Total Recal, indiana jones) Maar daar horen zijn films echter niet bij.

Wat die film met die aap betreft, die hoef ik niet te zien. Voor die hem wel gaan kijken, veel plezier :D

mercapto

Avatar

Ach ja, PJ wil overal een vinger in de pap hebben, dat maakt hem tot een zeer betrokken regisseur, echt top vindt ik hem echter nog niet in zijn meer recente werk. Hij is een top pop-corn maker, dat zeker, de Playstation van de film wereld ;)
Kong teert op CGI en een gerecycled verhaal, net als LOTR, er een samenhangend geheel van maken is zeker een prestatie, maar zoals de echter toppers iets uit niets creeeren zit er niet bij. Ik zou hem best eens een orgineel script willen zien verfilmen na deze blockbuster parade, kijken of hij ook zonder cliché momenten en hapklare emoties een topper kan neerzetten.
Net als WotW ben ik niet echt onder de indruk van Kong, een leuk nieuw jasje dat zeker, maar in de tijd van prequels, sequels en remakes met Kong aankomen...ik had meer verwacht van de "grootste regisseurs van onze tijd"
Ze mogen me altijd bellen voor een script ;)

Jusjuh

Avatar

Dat gebeurd ook ;).

IMDB " Based on the best selling book by Alice Sebold, The Lovely Bones is the story of a 14-year-old girl from suburban Pennsylvania who is murdered by her neighbor. She tells the story from Heaven, showing the lives of the people around her and how they have changed all while attempting to get someone to find her lost body"


Schrijf je trouwens? Ikook... :E

atomdude

Avatar

Heerlijke discussie dit weer... Maar goed ik hoop ook wel eens dat er een megaproductie flopt.... Misschien in de ijdele hoop dat men in Hollywood dan in blinde paniek films gaat produceren die niet op dezelfde manier als King Kong zijn te promoten (zijn er al King Kong Happy Meals?)
Films met inhoud bijvoorbeeld.
Neemt niet weg dat ik probeer zoveel mogelijk alle blockbusters en megaproducties te zien. En het neemt ook niet weg dat ik dan al popcorn schranzend even een tijdje van de wereld ben. Als dat lukt is de film wat mij betreft een succes.

Thiver

Avatar

Minority_freak "Ze vonden het áltijd wel een goed idee. Producenten zijn in Hollywood grotendeels zakkenvullers, maar je moet de feiten ook niet onnodig gaan demoniseren. Ten tijde van Godzilla en Mighty Joe Young (was het '98?) kreeg PJ wel degelijk groen licht voor King Kong, maar omdat eerder vermelde films flopten, draaiden de producenten de geldkraan plots toe... LotR werd een feit en de rest is filmgeschiedenis. Smiley face"

De film werd al in 1997 op non-actief gezet, nog voor de bovenstaande titels uitkwamen dus. De producenten waren echter bang dat zo'n overdaad aan monsterfilms het publiek de keel uit zou komen, dus kreeg de film geen doorgang. Het floppen van Godzilla en Mighty Joe Young had er dus niets mee te maken... deze waren op dat moment namelijk nog niet uit. Tja... en door LotR werd Peter Jackson een grote naam in Hollywood. Mocht hij daarom King Kong nu wel maken? Dat zou kunnen... Misschien had hij 'm nu ook wel mogen maken zonder zijn LotR-succes, simpelweg omdat we een paar jaar verder zijn en er nu minder last is van monstermoeheid bij het publiek.

atomdude "Maar goed ik hoop ook wel eens dat er een megaproductie flopt...."

Ik heb dat ook wel eens, maar dat komt vooral voort uit de gedachte dat er wel eens een volledig overbodige sequel zou kunnen komen. Peter Jackson zie ik er echter niet voor aan om sequels te gaan maken.

Joeri

Avatar

Wat een discussie inderdaad! Dus omdat The lost world (1925) er eerder was als King Kong (1933) neemt King Kong 2005 dingen over van Jurassic Park... ik volg het niet meer O+ :E

Minority_freak

Avatar

Thiver "De film werd al in 1997 op non-actief gezet, nog voor de bovenstaande titels uitkwamen dus. De producenten waren echter bang dat zo'n overdaad aan monsterfilms het publiek de keel uit zou komen, dus kreeg de film geen doorgang. Het floppen van Godzilla en Mighty Joe Young had er dus niets mee te maken... deze waren op dat moment namelijk nog niet uit. Tja... en door LotR werd Peter Jackson een grote naam in Hollywood. Mocht hij daarom King Kong nu wel maken? Dat zou kunnen... Misschien had hij 'm nu ook wel mogen maken zonder zijn LotR-succes, simpelweg omdat we een paar jaar verder zijn en er nu minder last is van monstermoeheid bij het publiek.
"
Wauw Thiver! Jij weet het gewoon beter dan Peter Jackson himsélf! :W Dat heb ik nog nooit meegemaakt... Tenzij je het interview van PJ in het gerespecteerde, Belgische weekblad HUMO van verleden week gaat tegenspreken natuurlijk...

I quote:
vraag HUMO: Je was in '96 al eens aan begonnen aan een remake: wat is er toen gebeurd?

Jackson: "Er waren toen net twee monsterfilms in de cinema: 'Godzilla' en 'Mighty Joe Young', en die waren allebei geflopt. De studio vond het te riskant en heeft de film in de koelkast gelegd. Gelukkig had ik de kans met de hele ploeg aan 'Lord of the Rings' te beginnen..." (uit HUMO nr°3406/50 pag.42)

Je bronnen er beter op nalezen vriend. >Smiley face

Rooster

Avatar

Minority_freak "Wauw Thiver! Jij weet het gewoon beter dan Peter Jackson himsélf! :W Dat heb ik nog nooit meegemaakt... Tenzij je het interview van PJ in het gerespecteerde, Belgische weekblad HUMO van verleden week gaat tegenspreken natuurlijk...

I quote:
vraag HUMO: Je was in '96 al eens aan begonnen aan een remake: wat is er toen gebeurd?

Jackson: "Er waren toen net twee monsterfilms in de cinema: 'Godzilla' en 'Mighty Joe Young', en die waren allebei geflopt. De studio vond het te riskant en heeft de film in de koelkast gelegd. Gelukkig had ik de kans met de hele ploeg aan 'Lord of the Rings' te beginnen..." (uit HUMO nr°3406/50 pag.42)

Je bronnen er beter op nalezen vriend. >Smiley face"

Jackson's antwoord is een beetje ongelukkig, maar als ik het dus goed begrijp zijn ze in '96 al eens begonnen aan KK, en doorgegaan tot eind '98 (immers, Mighty Joe Young kwam 25 dec '98 uit). En toch lees je op meerdere plaatsen dat het project in Januari '97 in de ijskast is gezet!?
Ik vindt het een beetje te veel gehannes met jaartallen... en die Jackson vertrouw ik ook niet helemaal... :}

Thiver

Avatar

Tja, ik ken het blad zelf niet, maar Humo schijnt vrij goed bekend te staan. Dat wil echter niet zeggen dat alles wat men in dat blad schrijft ook echt waar is. Ik heb zelf op diverse sites gelezen dat het anders zat (klik hier, hier, hier en hier). Maar laten we eens uitgaan van logica: in 1996 begint Peter Jackson met de productie van King Kong. In 1998 komen Godzilla en Mighty Joe Young uit (die allebei niet bijster succesvol blijken te zijn, maar daarover later meer). Dat is dus twee jaar nadat Jackson gestart is met zijn project. Het kan zijn dat hij nogal traag werkt, maar logisch gezien zou de film dan al in een ver stadium van zijn; eigenlijk te laat om de film nog stop te zetten. Een beetje filmmaker zou de film dan al zo goed als af hebben.
Overigens was Godzilla niet de hit waar de studio op hoopte, maar hij was wél winstgevend (kijk de IMDb-pagina er maar op na), dus om daarbij nu direct van een flop te spreken...

Minority_freak

Avatar

Thiver "Tja, ik ken het blad zelf niet, maar Humo schijnt vrij goed bekend te staan. Dat wil echter niet zeggen dat alles wat men in dat blad schrijft ook echt waar is. Ik heb zelf op diverse sites gelezen dat het anders zat (klik hier, hier, hier en hier). Maar laten we eens uitgaan van logica: in 1996 begint Peter Jackson met de productie van King Kong. In 1998 komen Godzilla en Mighty Joe Young uit (die allebei niet bijster succesvol blijken te zijn, maar daarover later meer). Dat is dus twee jaar nadat Jackson gestart is met zijn project. Het kan zijn dat hij nogal traag werkt, maar logisch gezien zou de film dan al in een ver stadium van zijn; eigenlijk te laat om de film nog stop te zetten. Een beetje filmmaker zou de film dan al zo goed als af hebben.
Overigens was Godzilla niet de hit waar de studio op hoopte, maar hij was wél winstgevend (kijk de IMDb-pagina er maar op na), dus om daarbij nu direct van een flop te spreken..."

Ja sé, als je de regisseur zélf al niet meer kunt vertrouwen. Het is alvast vér gekomen... :?

Thiver

Avatar

Minority_freak "Ja sé, als je de regisseur zélf al niet meer kunt vertrouwen. Het is alvast vér gekomen... :?"

Jij hebt zeker nog nooit een interview geschreven... ;) Interviews worden doorgaans geschreven door de interviewer, niet door de geïnterviewde.

WoUtoMatiC

Avatar

Zo, wat een interessante discussie. Ik ga ff een stuk touw halen.

Zeurdoos

Avatar

WoUtoMatiC "Zo, wat een interessante discussie. Ik ga ff een stuk touw halen."


Om de eindjes aan elkaar te knopen of voor het ouderwetse lynchen? ;)


Maar ging het in eerste instantie niet gewoon over de kwaliteit van de film? Noodzaak, jaartal, inspiratiebron, regisseur met of zonder bril daargelaten.

Mellie

Avatar

Is het nou een goede film of niet? :?

Jusjuh

Avatar

Jep. Maar onze gewardeerde vriend Minority Freak (Minority Freak = the Minority Report = Spielberg, Spielberg maakte Jurassic Park, MR (L) Jurassic Park, en haat King Kong) vind dat niet écht.
Even on-discussie :E, we weten nu al welke films er over twee jaar gemaakt zullen worden.
Stel, ik wil nu een hele grote film maken over een Alien-invasie, kijk ik wél even of er niet al een film word gemaakt hierover binnenkort. Als blijkt dat op mijn release, ook 3 andere films uitkomen van hetzelfde genre, is het niet zo vreemd als het word uitgesteld he?
Wat ik ook zo gek vind, wat hier geroepen word, is dat het stom is dat PJ wél King Kong nu mag maken, maar eerst niet omdat hij nu een beroemde Hollywood-regisseur zou zijn. (ten eerste, hij ís geen Hollywood-regisseur). Niet zo gek he? Stel, jij staat bekend als iemand die geleend geld nooit terug geeft. Zal iemand jou snel geld lenen? Nee he? Maar als jij bekend staat, om geleend geld meteen terug te geven mét extra geld, zal iedereen jou geld lenen. Nu heeft PJ inderdaad één keer een enorm bedrag opbebracht ja, met LotR, wat tevens ook een prachtige film was. Niet zo gek he, dat ze hem dan dolgraag deze film willen laten maken? Niet zo gek he, dat hij het recordbedrag van $20 miljoen dollar kreeg, vóór de film uitkwam (zonder boxoffice percentage dus).

Even overzichtje voor iedereen die het niet meer volgt: :E:E:E

1. King Kong is geweldig!
2. Nee, slap aftreksel van Jurassic Park!

1. Maar de '33 versie van King Kong was veel eerder dan Jurassic Park, wat een genre maakte, wat JP mogelijk maakte!
2. Maar hallo, er was ook nog The Lost World, uit 1924! Dit zorgde voor King Kong '33

1. Misschien toen wel, maar het heeft het genre niet het leven ingeblazen wat het nu heeft!
2. Misschien wel ja... Maar het is wel heel dom dat Peter Jackson al een remake wildde maken van King Kong vóór LotR, dat het toen niet mocht, en nu wel!

1. Nee hoor, dat heet 'naam maken!' Hij is trouwens een van de beste tot nu toe, Peter Jackson!
2. NIETIS! Hij is een hype, en alles wat hij doet zou ineens goed zijn!

En hier zijn we nu ;)

Thiver

Avatar

Jusjuh "Even overzichtje voor iedereen die het niet meer volgt: :E:E:E

1. King Kong is geweldig!
2. Nee, slap aftreksel van Jurassic Park!

1. Maar de '33 versie van King Kong was veel eerder dan Jurassic Park, wat een genre maakte, wat JP mogelijk maakte!
2. Maar hallo, er was ook nog The Lost World, uit 1924! Dit zorgde voor King Kong '33

1. Misschien toen wel, maar het heeft het genre niet het leven ingeblazen wat het nu heeft!
2. Misschien wel ja... Maar het is wel heel dom dat Peter Jackson al een remake wildde maken van King Kong vóór LotR, dat het toen niet mocht, en nu wel!

1. Nee hoor, dat heet 'naam maken!' Hij is trouwens een van de beste tot nu toe, Peter Jackson!
2. NIETIS! Hij is een hype, en alles wat hij doet zou ineens goed zijn!

En hier zijn we nu ;)"

Zo herkenbaar! :W

Minority_freak

Avatar

Jusjuh "Jep. Maar onze gewardeerde vriend Minority Freak (Minority Freak = the Minority Report = Spielberg, Spielberg maakte Jurassic Park, MR (L) Jurassic Park, en haat King Kong) vind dat niet écht. "
Hola, ik ben nu zelfs al een gewaardeerde vriend. Amai seg. :W En eigenlijk heb ik een verkeerde 'nickname' gekozen... maar omdat ik elders ook bekend sta als Minority Freak... dacht ik deze naam te behouden. Ben inderdaad een liefhebber van de Spielberg-films, maar waar ik absoluut zót van draai, is voor regisseur Michael Mann. Maar dat is een ander verhaal... ;)


1. Nee hoor, dat heet 'naam maken!' Hij is trouwens een van de beste tot nu toe, Peter Jackson!
2. NIETIS! Hij is een hype, en alles wat hij doet zou ineens goed zijn!
...

En hier zijn we nu ;)


:E Schitterende samenvatting!

El Chivo

Avatar

Jusjuh "
Even overzichtje voor iedereen die het niet meer volgt:
"


:W

NieuwsFilm

meest populair