Algemeen

Deadpool 2-regisseur David Leitch voor 'Enter the Dragon'?

De beste film van Bruce Lee krijgt een remake.

door Jim Pedd om 12:56 in Algemeen
Deadline meldt dat niemand minder dan David Leitch, de regisseur van hitfilm Deadpool 2, in onderhandelingen is om een remake te maken van Bruce Lee-klassieker Enter the Dragon (1973). De oorspronkelijke film is de laatste die Lee opnam, voordat hij veel te vroeg overleed, en was een grote hit.

Enter the Dragon volgt een Shaolin-martial artist, die door de Britse inlichtingendienst gedwongen wordt om deel te nemen aan een karatetoernooi. Dat toernooi wordt georganiseerd door misdaadbaas Han, die ervan verdacht wordt het toernooi te gebruiken om drugs en vrouwen te verhandelen.

Leitch heeft het maar druk als hij deze film ook accepteert. Nadat hij als soloregisseur debuteerde met Atomic Blonde, maakte hij al snel Deadpool 2. Verder heeft Leitch getekend voor de regie van Hobbs & Shaw, een spin-off van de immens populaire Fast & Furious-franchise, en is hij aangesteld als regisseur van The Division. Dat laatste project wordt gebaseerd op het populaire spel van Tom Clancy. Daar kan Enter the Dragon natuurlijk nog wel bij.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Dat vind ik niet normaal zo een perfecte film. Waarom moet je daarzo een remake van maken. En helemaal van Bruce lee niet normaal

keepertje

Avatar

Met JCVD in de hoofdrol. Je vind natuurlijk nooit zo een talent als Bruce Lee.

Sunspot

Avatar

Nee! Dit is dus een film die totaal geen remake nodig heeft.

Robbepost

Avatar

The Rock als Bruce Lee?

John Wayne

Avatar

Deze remake zie ik ook niet zitten. Het origineel is één van de beste in zijn genre. Laat ze liever iets origineels bedenken. Ter vergelijking: geen schilder zal het zich in het hoofd halen om de Nachtwacht opnieuw te maken omdat hij denkt dat hij hem kan verbeteren, waarom doen filmmakers dit wel?

Frietgezicht

Avatar

@ Wayne, als er flinke centen mee te verdienen vallen pakte ik en velen anderen vandaag nog een kwast erbij

Chris23

Avatar

Een Bruce Lee film zonder Bruce Lee.

Master Of Films

Avatar

Tja mister Wayne, je kan het ook zien als een "nieuwe" interpretatie. Remakes hoeven niet per se slecht te zijn. We weten wel dat sommige remakes beter (kunnen) zijn dat de orginele.

Persoonlijk zie ik Enter the Dragon remake ook niet zitten. Probeer maar eens in de sandaaltjes van Bruce Lee te lopen.

Aan de andere kant zit Leitch waarschijnlijk achter het regie stuur. Hij liet al zien dat hij goed kan omgaan met actiescenes, getuige John Wick, Atomic Blonde (de trap scene), Deadpool 2 (o.a. de beginscenes waar Wade flink achter raakt tov zijn target).

benjamin

Avatar

Jonah Hill houdt zich niet bezig met remakes maar maakt wél films. En dat vraagt om een trailertje:

Mothercopper

Avatar

Deze film dient met rust te worden gelaten. Maar indien toch bewaarheid, dan getuigt dit wederom van totale artistieke armoede in Hollywood.

Goku32

Avatar

Master of film het komt er gewoon op neer dat je deze film niet een remake gaat geven. Het maakt niks uit wie de film regiseert, want het is Bruce lee niemand kan die vervangen in welke film dan ook. En enter the dragon is gewoon perfect dus niet doen

benjamin

Avatar

Nog een trailer:

Dirk Diggler

Avatar

Bruce Lee onvervangbaar.

Om bruce maar eens te quoten:
“Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, do not go out and look for a successful personality and duplicate it"

Remake mag maar gooi 't dan zo om dat het verhaal ietwat anders is, kunsten van Bruce zijn nl. ongenaakbaar.

Sharky13

Avatar

Niet doen, gewoon....niet doen !

Gigan72

Avatar

Dit is wel tries..

NieuwsFilm

meest populair