Deadpool 2 (2018)

Be the first to see the second coming.

Door de grootheidswaanzin niet zo perfect gebalanceerd zoals zou moeten zijn.
play

7,2 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Nadat hij een bijna fatale aanval van een koe overleefd heeft, worstelt de misvormde kok in een cafetaria Wade Wilson met het realiseren van zijn droom: de beste bartender van Mayberry worden. Tegelijk moet hij een manier vinden om met zijn verlies van smaak om te kunnen gaan. Op zoek naar een nieuw levenskruis en de flux capacitor, moet Wade het opnemen tegen ninja’s, de yakuza en een groep seksueel agressieve honden. Ondertussen reist hij over de wereld en ontdekt hij het belang van familie, vriendschap en smaak - en een nieuw verlangen naar avontuur en het verdienen van de titel op zijn koffiemok: World’s Best Lover.

Regie
Tim Miller
David Leitch
Cast
Ryan Reynolds, Josh Brolin, Bill Skarsgård, Terry Crews, T.J. Miller, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Kyle Chandler, Eddie Marsan, Julian Dennison, Brianna Hildebrand, Karan Soni, Lewis Tan, Jack Kesy, Stefan Kapicic, Randal Reeder, Leslie Uggams, Shioli Kutsuna, Rob Delaney, Hayley Sales, Nikolai Witschl, Luke Roessler, Hunter Dillon, Tanis Dolman, Andréa Vawda.
Release
01.06.2018
Release NL
17.05.2018
Release DVD
12.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: David Leitch | Cast: Ryan Reynolds (Deadpool), Josh Brolin (Cable), Zazie Beetz (Domino), Julian Dennison (Firefist), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Stefan Kapicic (Colossus), Morena Baccarin (Vanessa), Leslie Uggams (Blind Al), Karan Soni (Dopinder) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2018

In 2016 zorgde Deadpool voor een ongekende hype, mede aangewakkerd door een geniale marketingcampagne. Natuurlijk moest er een sequel volgen op dit unieke meesterwerkje én moest deze bovendien grootster zijn op alle vlakken. De grootste uitdaging van regisseur David Leitch en creatief brein Ryan Reynolds is het vinden van een originele invalshoek zonder de aantrekkingskracht van het eerste deel te verliezen, want met zo'n typische en verfrissende film als Deadpool bestaat al gauw de kans dat het als een uitgekauwd concept voelt. De oplossing? Het kwadrateren van de actie, grappen en personages. De vraag is of dat werkt voor een film die juist zo sterk was dankzij zijn kleinschalige en unieke karakter.

In zijn nieuwe missie moet Deadpool de geradicaliseerde mutant Russell (een robuuste tiener met vuurvaste handjes) beschermen tegen de futuristische supersoldaat Cable die gewapend met een teddybeertje en wat zwaarder geschut, uit is op het problematische joch. In de basis is de succesformule van Deadpool niet in mootjes gehakt. De makers borduren voort op de grove satire en bloederige actie die het origineel zo anders maakte dan de kindvriendelijkere producties van Marvel. Het kunstje wordt dus nog eens dik overgedaan, maar toch lijkt men meer op veilig te hebben willen spelen, want de eerder zo verdiende R-rating wordt in dit vervolg minder uitgebuit. Deadpool 2 is minder duister en gruwelijk en bevat ook minder naakt. Daarmee lijkt Fox langzaam op te willen schuiven naar een traditionelere franchise. Wellicht ter voorbereiding op de overstap naar Disney?

alle artikelen (149)

Deadpool 2 Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Deadpool 2

acties