Featured

Toffe details 'Aquaman' van regisseur James Wan!

Wat zien we allemaal?

door Jim Pedd om 10:43 in Featured
In een uitgebreid interview met Fandango, licht regisseur James Wan toe wat we allemaal zien in de eerste trailer voor DC-film Aquaman. Tijdens het interview noemde hij specifieke momenten die echt interessant zijn en toelichting verdienen. In dit artikel lichten we de belangrijkste punten uit.

Hieronder kan je echter eerst nog eens de trailer bekijken. Die werd tijdens de San Diego Comic-Con 2018 vrijgegeven en onthult dat Aquaman (Jason Momoa) samen met Queen Mera (Amber Heard) op zoek moet naar de drietand van Atlan, zodat hij de koning van Atlantis wordt en zijn halfbroer Orm (Patrick Wilson) van de troon kan stoten. Vanaf 20 december 2018 in de bioscoop.


De trailer opent met een moment waarop we zien hoe Queen Atlanna (Nicole Kidman) aanspoelt en gered wordt door Thomas Curry (Temuera Morrison). Ze worden verliefd en krijgen een kind, dat ze Arthur noemen. Wan laat weten dit moment als begin van de trailer gekozen te hebben, om ons rustig in de bijzondere nieuwe wereld te introduceren. Liefde is immers erg menselijk. "Ik vond het ook heel belangrijk, omdat dit een van de emotionele drijfveren van Arthur is in de film," aldus Wan.


Daarna zien we hoe Aquaman een onderzeeër aanvalt. Volgens Wan is dat onze introductie van "Black Manta, voordat hij Black Manta is. Het is het oorsprongsverhaal van Aquaman, maar ook van Black Manta. Dat is iets wat ik echt duidelijk wil hebben: iedereen denkt dat Black Manta de voornaamste schurk is, maar dat is hij niet. Echt niet. De voornaamste schurk is Arthurs halfbroer, King Orm."


Vervolgens is er een stuk te zien waarin Orm en Aquaman tegen elkaar vechten. Aquaman heeft volgens Wan het recht om koning te zijn, omdat hij eerst geboren werd. Orm wil zichzelf bewijzen, en daarom wordt er gevochten boven lava.


Er zijn ook wat beelden van de training van Arthur. Wie hem traint is niet zeker. "Een deel van mij wilde graag een Miyagi/Daniel-san moment hebben, waarop hij op het strand traint. Het enige wat we niet hebben, is de kraanvogeltrap." Wan koos voor deze scène omdat hij trainingsmontages leuke elementen van superheldenfilms vindt.


"Toen ik net bezig was met het verhaal en het script, vroeg ik DC en Zack Snyder of ze niet naar Atlantis konden gaan," aldus de regisseur. In zijn film zien we echt hoe Aquaman voor het eerst in Atlantis komt. Daarmee is impliciet ook zeker dat Aquaman zich in elk geval deels voor Justice League afspeelt. De inspiratie van Atlantis is het leven op de oceaanbodem. "Atlantis bevindt zich zo diep onderwater, dat ze daarom al die jaren verborgen zijn gebleven. Als je zo diep onderwater komt, is het erg donker en schijnt er geen zon. Ze hebben daarom ook een eigen lichtbron." En dat moest magisch worden. Uniek en magisch, volgens Wan.


Ook uniek: het shot waarin de Trench (die zo diep leven dat zelfs de bewoners van Atlantis niet tegen de druk kunnen), een vissersboot aanvallen en gestopt worden door Aquaman. Vooral mooi is de manier waarop het shot zowel de wereld boven- als onderwater toont.


Verder benadrukt Wan dat het echt een avonturenfilm wordt. "Denk maar aan hoe Indiana Jones moest zoeken naar de Ark of the Covenant. Onze held moet op een reis vertrekken, en doet dat samen met Mera. Samen volgen ze broodkruimels, een kaart en allemaal dat soort zaken, die hen naar verschillende koninkrijken brengen."


Wan is en blijft een horrorregisseur en dat zien we uit het design van de Trench.


Mooi is ook de strijd tussen de soldaten van Atlantis en de Xebel. Xebel is het koninkrijk waar Mera vandaan komt, dat op een gegeven moment zal vechten tegen Atlantis. De soldaten van Atlantis rijden op haaien en die van Xebel op zeepaardjes. Gigantische zeepaardjes.


Tot slot is er nog een beeld van een gigantische veldslag. Volgens Wan is dat het moment waarop we "een van de laatste koninkrijken" te zien krijgen. "Zonder al teveel weg te geven, ik wilde een superheldenfilm maken die niet het patroon van een gewone superheldenfilm volgt. Hij draait dus niet om een man die krachten krijgt en zijn pak leert maken. Nee, ik heb me gebaseerd op klassieke actie- en avonturenfilms en fantasyfilms. Het is meer The Dark Crystal of Lord of the Rings."2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Ik moet zeggen dat ik die gasten op die zeepaardjes weinig kans geef tegen die gasten op die haaien...

Guyon2002

Avatar

Volgens de breakdown van NewRockstars is het karakter van Willem Dafoe Aquaman's mentor/trainer

nieuwslaatste nieuws

meest populair