Warner Bros. verkoopt 'Mowgli' aan Netflix!

Andy Serkis ziet zijn blockbuster naar het kleine scherm verkassen.

Bram de Groot 28 juli 2018 22:30 in Algemeen
Een paar jaar geleden was Netflix nog maar iets vreemds in een groot deel van de wereld; anno 2018 weet Netflix een blockbuster van Warner Bros. te kopen. De Jungle Book-film Mowgli van regisseur Andy Serkis verkast namelijk naar Netflix en verschijnt dus niet meer in de bioscoop.

Regisseur Serkis deelde het nieuws met Deadline. "Ik ben erg enthousiast over Netflix voor Mowgli," aldus Serkis, die aangaf dat de film niet bedoeld is voor jonge kinderen. De toon zou heel duister zijn. Serkis vindt de film geen enorme blockbuster en ziet het als een film die wat betreft formaat past tussen Life of Pi en de Planet of the Apes-fims. Ook vindt hij de 3D-versie van de film indrukwekkend. Deze versie wordt hoogstwaarschijnlijk niet aangeboden via Netflix.

De film met grote namen als Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa), Naomie Harris (Raksha), Tom Hollander (Tabaqui), Eddie Marsan (Vihaan), Peter Mullan (Akela), Jack Reynor (Brother Wolf) en Rohan Chand als Mowgli stond oorspronkelijk voor oktober dit jaar gepland, maar verschijnt nu in 2019 op Netflix.NieuwsFilm