Complete cast 'Star Wars IX' officieel onthuld: Luke en Leia terug!

Complete cast 'Star Wars IX' officieel onthuld: Luke en Leia terug!

Het slotstuk krijgt zijn cast.

Walt Disney Pictures en Lucasfilm hebben officieel de cast voor Star Wars: Episode IX onthuld. Dit wordt uiteraard de cast die ervoor gaat zorgen dat er definitief een punt gezet gaat worden achter de driedelige Skywalker Saga-trilogie!

Oorspronkelijke cast


Dit zijn twee namen meer dan van te voren werd gedacht. Broer en zus Skywalker keren dus terug in het laatste deel. De beelden die van Fisher te zien zullen zijn, blijken niet gebruikte beelden voor Star Wars: The Force Awakens uit 2015.

Mark Hamill (Luke Skywalker)
Carrie Fisher (General Leia Organa)
Anthony Daniels (C-3PO)
Billy Dee Williams (Lando Calrissian)

Over de aanwezigheid van Fisher in IX zegt regisseur J.J. Abrams: "We hielden heel erg van Carrie Fisher. Het was zoeken naar een echt bevredigende conclusie van de Skywalker-saga zonder dat ze ons zou ontgaan. We zouden nooit een andere actrice aantrekken of een CG-personage gebruiken. Met de steun en de zegen van haar dochter, Billie, hebben we een manier gevonden om de nalatenschap en rol van Carrie als Leia in Episode IX te eren door niet vertoonde beelden te gebruiken die we samen voor Episode VII hebben opgenomen."

Nieuwe namen

Hieronder de nieuwe namen die voor nu zijn aangekondigd. De kans is groot dat tussendoor nog meer nieuwe namen worden onthuld.

Naomi Ackie, bekend uit de serie Doctor Who
Richard E. Grant, bekend uit Gosford Park en Logan
Keri Russell, bekend uit Felicity en Free State of Jones

Terugkerende namen

Op zich geen grote verrassingen hier.

Daisy Ridley (Rey)
Adam Driver (Kylo Ren)
John Boyega (Fin)
Oscar Isaac (Poe Dameron)
Lupita Nyong'o (Maz Kanata)
Domhnall Gleeson (Generaal Hux)
Kelly Marie Tran (Rose Tico)
Joonas Suotamo (Chewbacca)
Billie Lourd (Lieutenant Kaydel Ko Connix)

De opnames voor IX starten in de Pinewood Studios in Londen op 1 augustus. Het script is door regisseur Abrams en Chris Terrio (Argo, Justice League) geschreven. Ook componist John Williams keert terug voor de muziek. Vanaf 20 december 2019 in de wereldwijde bioscoopzalen!



NieuwsFilm

meest populair