Hoe Leia terug kan keren in 'Star Wars: Episode IX'

Hoe Leia terug kan keren in 'Star Wars: Episode IX'

J.J. Abrams heeft een manier gevonden!

Carrie Fishers Princess Leia keert terug in Star Wars: Episode IX van regisseur J.J. Abrams. Dat leek eerder niet mogelijk, doordat de actrice vlak na de opnames van The Last Jedi overleed. Daarop werd er gezocht naar een manier om het verhaal van Episode IX te kunnen vertellen zonder het personage dat hierin centraal had moeten staan.

Waar Disney lange tijd erop wees dat ze niet kon terugkeren, is er toch een manier gevonden. Tegenover The Hollywood Reporter vertelt Todd Fisher dat het dankzij Abrams is dat Fisher terugkeert in de film. "J.J. heeft ervoor gezorgd dat dit kon gebeuren. Als ik op de een of andere manier als inspiratie diende om Leia in het verhaal te houden, vind ik dat geweldig. Ik moet zeggen dat ik me soms voelde als een stem in de wildernis."

Abrams heeft dan ook een slimme manier gevonden om Leia terug te brengen. "We hielden allemaal ongelofelijk veel van Carrie Fisher. Een bevredigende conclusie vinden voor de Skywalker-saga zonder haar, leek ons onmogelijk. We konden haar nooit opnieuw casten, of een CG-personage gebruiken. Met de steun en zegen van haar dochter Billie, hebben we een manier gevonden om Carries nalatenschap en rol als Leia in Episode IX te eren, door ongebruikte beelden die we samen voor Episode VII opnamen te gebruiken."

Naar het schijnt gebruikt Abrams ook delen van The Force Awakens die niet in de film kwamen, maar wel opgenomen zijn, in de film. Centraal zal Leia vermoedelijk niet staan, maar dat ze terugkeert is mooi. Vanaf 20 december 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair