Algemeen

Eerste foto Laurel en Hardy-biopic 'Stan & Ollie'

John C. Reilly en Steve Coogan zien er haast exact zo uit als de originele Dikke en de Dunne.

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
Het BFI London Film Festival heeft aangekondigd dat de Laurel & Hardy-biopic Stan & Ollie het festival zal afsluiten op 21 oktober a.s. Deze aankondiging ging gepaard met de eerste foto van de film, die je hieronder kunt bekijken! Jon S. Baird (Filth) regisseert de film, waarvan het script werd geschreven door Jeff Pope.

Steve Coogan en John C. Reilly spelen in de film het iconische komische duo, die in de film door Groot-Brittannië en Ierland reizen om afscheid te nemen van hun fans. In de film zien we verder hoeveel de twee van elkaar hielden, hoe ze werden ondersteund door hun echtgenotes en de harten stalen van hun fans. Naast Coogan en Reilly zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Shirley Henderson, Nina Arianda en Danny Huston.

De film wordt tijdens de première in Londen ook op verschillende andere plekken in Groot-Brittannië vertoond. De officiële releasedatum zal ergens in januari 2019 liggen.
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Laurel & Hardy waren het beste komische duo allertijden. Ze straalden altijd een enorme sympathie uit. Als fan ben ik dan ook benieuwd naar deze biopic.

MovieWanker

Avatar

Waren toch wel een beetje mijn jeugdhelden. Kwamen regelmatig toen nog op tv, jaren `70 en `80. Jammer genoeg zie je ze nu nooit meer en kent de jeugd van tegenwoordig ze niet eens. Ben echt zeer benieuwd naar deze film!

Jacobatje

Avatar

Dit ziet er goed uit. Kijk uit naar een trailer ;)

Sunspot

Avatar

MIjn vader had VHS collectie van deze serie, veel gezien dit.

Maar was toen niet wat ik echt vet grappig vond, wel grappig, maar...

En was in de jaren '90 nog regelmatig op tv te zien inderdaad.

Maar was toen ook met Fawlty Towers, alle seizoenen op VHS, dacht toen, waarom dan! Was in die tijd echt van de actiefilms, JCVD vooral :D. Vond het toen niet grappig echt in het begin, maar paar jaar later vond ik het echt fantastisch.

Vind FT nog steeds de beste komedie, continu lachen, al die karakters.

Maar Lauren en Hardy vind ik nog steeds niet 'super'. Wel leuk om te zien, al die oude beelden van een heel andere tijd, kan daar sowieso van genieten.

Artificialis

Avatar

Laurel & Hardy waren een tijdloos komisch duo. De fragmenten uit de jaren 20, 30 en 40 zijn nog steeds leuk om terug te kijken. De werkelijkheid wordt in dit soort films vaak (onbedoeld) vervormt tot iets wat niet meer overheen komt met de realiteit. Dus ik ben niet bijzonder geïnteresseerd in deze biopic, ik kijk liever het echte materiaal terug. Steve Coogan lijkt hier wel sprekend op Stan Laurel moet ik zeggen.

Bramreijn

Avatar

De film wordt in januari ook in ons land uitgebracht door EntertainmentOne. De Nederlandse 'Sons of the Desert' hebben
contact met eOne, ook met het oog op de Europese Conventie van L&H-afficonado's die volgend jaar in Avifauna wordt gehouden. Stan en Ollie zijn nog steeds springlevend!

NieuwsFilm

meest populair