Disney's Christopher Robin krijgt geen release in China

Disney's Christopher Robin krijgt geen release in China

Winnie de Poeh doet vermoedelijk te veel denken aan Xi Jinping, de leider van de Communistische Partij.

Het komt wel vaker voor dat een land een Hollywood-productie weert. Eerder dit jaar besloot men in China dat Disney's A Wrinkle in Time nooit een release zou krijgen en nu is ook Christopher Robin, Disney's nieuwe film binnen de Winnie de Poeh-franchise, aan de beurt. De reden hiervoor is bizar en eigenlijk zelfs komisch.

Hoewel er nog geen officiële verklaring is gegeven voor de ban, heeft The Hollywood Reporter wel een vermoeden wat er aan de hand is. De eerste verklaring is dat er op dit moment al te veel Hollywood-films in de Chinese markt te zien zijn. De tweede reden is veel logischer en ook een stuk vermakelijker.

Ze zijn in China niet zo blij met het personage Winnie de Poeh, omdat er schijnbaar nogal wat vergelijkingen worden gemaakt tussen het beertje en Xi Jinping, de leider van de Communistische Partij. Tegenstanders van Jinping begonnen een tijdje terug met het posten van foto's waarop de leider samen met Poeh te zien is, om zo te benadrukken dat beiden een pafferig lichaam hebben. De autoriteiten besloten afgelopen zomer op te treden en elke afbeelding van Poeh te censureren. Een beetje kinderachtig, nietwaar?

In Christopher Robin is te zien hoe een jongeman die ooit dol was op avonturen in het bos samen met zijn geliefde knuffels, inmiddels een volwassen man is geworden die de lol in het leven is kwijtgeraakt. Het is aan zijn knuffelbare jeugdvriendjes, waaronder Winnie de Poeh, om hem eraan te herinneren dat hij vanbinnen nog steeds een liefdevolle, vrolijke jongen is.

Christopher Robin is een film van regisseur Marc Forster en het script komt van Alex Ross Perry en Allison Schroeder, die gebruikmaakten van de legendarische personages van A.A. Milne. De film, met onder anderen Ewan McGregor en Hayley Atwell in de hoofdrollen, komt in Nederland uit op 9 augustus.



NieuwsFilm

meest populair