King-verfilming 'Doctor Sleep' heel trouw aan boek

King-verfilming 'Doctor Sleep' heel trouw aan boek

Tot geluk van schrijver Stephen King.

Acteur Ewan McGregor stelt dat Doctor Sleep trouw is aan het bronmateriaal van schrijver Stephen King. De film focust zich op een volwassen versie van Danny Torrence, die gespeeld moet worden door McGregor. Daarnaast is het een vervolg op The Shining, dat al eens zeer succesvol verfilmd werd door Stanley Kubrick (al vond King die film maar niks).

King was vooral van mening dat de film van Kubrick niet trouw genoeg was aan het materiaal. Dat zal bij het vervolg, dat geregisseerd wordt door Mike Flanagan. "Nou, het is heel trouw aan het boek en aan het script. Dus, ik bedoel, als je het boek gelezen hebt, dan weet je wel al veel van het verhaal dat we gaan vertellen."

Er wordt momenteel langzaamaan gezocht naar een cast voor Doctor Sleep. De film speelt zich jaren na de gebeurtenissen in het Overlook Hotel af. Danny worstelt nu met alcoholisme en woedeproblemen en ontmoet op een dag een jong meisje. Zij heeft de krachtigste vorm van The Shining die hij ooit heeft gezien en moet haar redden van een kwaad dat The True Knot heet.

Vanaf januari 2020 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair