Mike Flanagan maakt 'The Shining'-vervolg 'Doctor Sleep'

Mike Flanagan maakt 'The Shining'-vervolg 'Doctor Sleep'

Voorheen regisseerde hij het goed ontvangen Gerald's Game.'

Voor schrijver Stephen King was 2017 qua boekverfilmingen een apart jaar. The Dark Tower was een grootse flop, maar It en Gerald's Game deden het zeer goed - kritisch en financieel. Warner Bros. is verantwoordelijk voor de eerstgenoemde, maar liet het daar niet bij. De studio keek goed naar de creatie van streamingdienst Netflix en besloot vervolgens de regisseur achter Gerald's Game in te huren voor een andere King-verfilming. Deadline bericht namelijk dat Mike Flanagan Doctor Sleep gaat maken. Het vervolg op The Shining.

Het verhaal vindt zo'n dertig tot veertig jaar later plaats. Het knulletje Danny Torrance is nu een volwassen vent. Hij wordt echter nog steeds achtervolgd door nachtmerries van het Overlook Hotel. Helaas is Danny ook in de voetstappen van vaderlief Jack gestapt - woede uitbarstingen en alcohol domineren zijn leven. Wanneer hij zijn leven wil beteren verhuisd Danny naar New Hampshire. Daar ontwikkelt zijn gave - de shining - een psychische band met het 12-jarige meisje Abra Stone. Ook zij bezit de shining. Weldra krijgen ze het aan de stok met een mysterieuze groep genaamd De Ware Knoop. Hun doel? Jagen op kinderen met de psychische gave.

Doctor Sleep stamt uit 2013, The Shining uit 1977. Het scenario van Doctor Sleep is bewerkt door Akiva Goldsman, die ook The Dark Tower en Angels & Demons schreef. Vermoedelijk zal Flanagan er iets moois van maken, aangezien hij al een lange tijd op deze regieklus aast. Her en der zal hij het schrijfwerk van Goldsman aanpassen. Wanneer de camera's draaien is nog onbekend.



NieuwsFilm

meest populair