Tessa Thompson & Ruth Negga in Rebecca Hall's regiedebuut 'Passing'

Tessa Thompson & Ruth Negga in Rebecca Hall's regiedebuut 'Passing'

Boekverfilming over twee donkere vrouwen die beiden anders omgaan met racisme.

The Prestige-actrice Rebecca Hall heeft twee hoofdrolspeelster gevonden voor haar regiedebuut: het drama Passing. Dit wordt een boekverfilming die het werk van Nella Larsen uit 1929 adapteert. Dat meldt Deadline. Het verhaal gaat over verschillende rassen en de dingen die we doen om door een andere groep geaccepteerd te worden. Hall heeft hierbij beroep gedaan op Tessa Thompson (Sorry to Bother You) en Ruth Negga (tv-serie Preacher).

New York, de jaren 20. Clare Kendry (Negga) leeft op het randje. Ze is een lichtgetinte Afro-Amerikaanse vrouw die getrouwd is met een blanke, racistische man. Hij heeft geen idee dat ze zwart is. Dat komt omdat Clare alle banden met haar verleden heeft verbroken om door te gaan als een blanke vrouw. Haar jeugdvriendin, Irene Redfield (Thompson) heeft dezelfde huidskleur, maar in tegenstelling tot Clare omarmt zij de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Ze vindt Clare's riskante beslissing om als blanke vrouw te leven zeer walgelijk, maar ook verleidelijk. Wanneer ze het contact weer herstellen, gaan ze beiden een tragisch lot tegemoet.

Rebecca Hall zal filmen naar een draaiboek dat ze zelf geschreven heeft. Haar project wordt gesteund door ondernemingen als Picture Films en Sight Unseen. Het is niet bekend wanneer Hall wil beginnen met de opnames. Momenteel is Tessa Thompson bezig met het maken van de nieuwe Men in Black-film, waarin ze naast Chris Hemsworth te zien zal zijn. Ook treedt ze op in het aankomende Creed 2. Ruth Negga is nu te bewonderen in het derde seizoen van Preacher. Volgend jaar kunnen we haar en Brad Pitt in de bioscoop zien met de sciencefictionthriller Ad Astra.

NieuwsFilm

meest populair