Haaienfilm 'The Meg' lijkt megaflop te worden

Haaienfilm 'The Meg' lijkt megaflop te worden

De film is simpelweg te duur.

Met een productiebudget van $130 tot 150 miljoen is The Meg geen goedkope film. De haaienfilm van regisseur Jon Turteltaub (The Sorcerer's Apprentice, National Treasure) en met onder meer actieheld Jason Statham lijkt echter te stranden aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. Volgens The Hollywood Reporter wordt de film zelfs een megaflop.

De film is vooral zo duur doordat er jaren aan gewerkt is. Volgens The Hollywood Reporter worden de kosten in ieder geval niet in de States terugverdiend. Aankomend weekend wordt er naar verwachting slechts $20 tot 22 miljoen opgehaald tijdens het Noord-Amerikaanse premièreweekend.

Ook met rollen voor Winston Chao, Bingbing Li, Ruby Rose, Rainn Wilson, Cliff Curtis en Jessica McNamee is het dus te hopen voor de Amerikaanse en Chinese investeerders dat er flink wat meer tickets worden verkocht in China en de rest van de wereld.

De ontvangst onder de recensenten blijkt erg wisselend met tot op heden 50% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 5,6 als gemiddelde beoordeling. Vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoopzalen. Ga jij heen?



NieuwsFilm

meest populair