Eckhart, Asano, Quaid en Jonas ook in Roland Emmerich's WO2-film 'Midway'

De cast bestaande uit Woody Harrelson, Luke Evans en Patrick Wilson blijft maar groeien.

Als we Deadline mogen geloven heeft regisseur Roland Emmerich moeite gehad met het opzetten van zijn volgende project, de oorlogsfilm Midway. Elke keer wanneer de filmmaker echter een bekende acteur wist aan te trekken, trokken de complicaties weg. Nu is dat vermoedelijk helemaal geregeld, want deze week zijn er opnieuw aardig wat namen toegevoegd. Het gaat om acteurs als Aaron Eckhart, Tadanobu Asano, Dennis Quaid, Jun Kunimura, Keenan Johnson, Etsushi Toyokawa, Luke Kleintank en Nick Jonas.

Zij voegen zich bij de eerder aangestelde Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Ed Skrein en Patrick Wilson. Midway vertelt het waargebeurde verhaal over de zeeslag bij het atol Midway in 1942. Het was een strijd tussen de Verenigde Staten en Japan die vier dagen duurde. Velen noemden de veldslag een belangrijke gebeurtenis, een keerpunt in de oorlog om de Grote Oceaan. Het scenario van de film is geschreven door Wes Tooke. Of zijn script ook nog andere zaken behandelt, is niet bekendgemaakt.

Midway wordt gemaakt door Centropolis Entertainment, The Mark Gordon Company en Bona Film Group. Gezamenlijk hebben ze een budget opgehoest dat de 100 miljoen dollar overstijgt. Voorheen werd bericht dat de opnames in Montreal, Canada starten. Volgens Deadline worden de eerste beelden echter in Honolulu, Hawaï vastgelegd. Op 5 september gaan ze daarmee beginnen. Een releasedatum bestaat nog niet.



NieuwsFilm

meest populair