Algemeen

Jack Nicholson niet langer in 'Toni Erdmann'-remake

Tegelijkertijd komt het nieuws dat Lisa Cholodenko is ingehuurd om de film te regisseren voor Paramount.

door Zilko Tarici om 11:01 in Algemeen
Jack Nicholson zal niet langer de hoofdrol spelen in de door Paramount geproduceerde Amerikaanse remake van Maren Ade's kritisch bejubelde Duitse comedy Toni Erdmann. Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat Lisa Cholodenko (The Kids Are All Right) de film zal regisseren.

De oorspronkelijke film gaat over een vader die, in de hoop weer een relatie te kunnen opbouwen met zijn carrière-gerichte dochter, zich een andere identiteit aanmeet waarmee hij het professionele leven van zijn dochter probeert te dwarsbomen.

Nicholson had in de nieuwe versie de rol van de vader moeten spelen. Lena Dunham en Jenni Konner zouden het script van de remake schrijven, maar ook zij verlieten onlangs het project. Cholodenko zal nu ook het script voor haar rekening nemen.

Door het vertrek van Dunham en Konner zal het project er anders komen uit te zien dan voorheen de bedoeling was, waardoor Nicholson, die al acht jaar niet meer in een film heeft gespeeld, van de rol afzag. Kristen Wiig zal naar verluidt nog steeds de rol van de dochter spelen. Jessica Elbuam, Will Ferrell, Adam McKay, Jonas Dornbach en Janine Jackowski produceren Toni Erdmann.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Laat Jack Nicholson nu net de enige reden zijn waarom ik deze remake nog zag zitten ..

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vind remakes vaak vrij onnodig, maar omdat Nicholson hierin zou spelen was ik nog wel benieuwd. Jammer...

NieuwsFilm

meest populair