Algemeen

Kong wint kerstweekeinde

door MovieInsider op 28.12.2005 om 13:36 in Algemeen
King Kong was in het kerstweekeinde met een opbrengst van 27,8 miljoen euro nog net de best bezochte film in de Verenigde Staten. De film van Peter Jackson werd twee weken na de première op de hielen gezeten door The Chronicles of Narnia. Dit kinderavontuur bracht in zijn derde week 26,7 miljoen euro op in de VS.

Hoewel het King Kong met kerst voor de wind ging, blijft het verwachte succes vooralsnog uit. Vergeleken met producties als Star Wars, Harry Potter en Lord of the Rings doet de reuzenaap het niet zo goed. Kenners wijten het uitblijven van het succes aan de duur van de film: drie uur en zeven minuten. Voor bioscopen is het daardoor moeilijk Kong meerdere malen per dag te programmeren.

Toch is er hoop voor de makers. In 1997 kwam het succes van Titanic langzaam op gang. De film, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrollen, bracht in zijn openingsweekeinde een bescheiden 24 miljoen euro op. Met een totale opbrengst van 1,5 miljard euro en elf Oscars bleek het uiteindelijk de meest succesvolle productie aller tijden.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Queenfan

Avatar

Ik vraag me af of iedereen ook wel zo overtuigd was van het financiele succes van King Kong; wat mij betreft spreekt het verhaal gewoon te weinig mensen aan.
En dat er ook nog eens te lange (en vaak lelijke) actie inzit die het verhaal afremmen, draagt ook niet bij aan het succes van de film.
Ik vond hem dan ook gewoon erg leuk..niets meer. En zeker niet van het niveau van SW en Harrie.

PJ aan het werk met The Hobbit daarentegen.... Dat de gevechten-om-de-rechten maar snel voorbij mogen zijn en ze beginnen met dit verhaal! T+)

Ageell

Avatar

Idd. het heeft dat extra dat wel SW en LOTR en zelfs Harry wel hebben.

desondands een leuke film. maar hij had de eerste anderhalf uur zeker kunnen inkorten.

chess

Avatar

Dat gezeik over opbrengsten de hele tijd.
Hollywood zet producten op de markt, geen films.

Filip

Avatar

Eén van de betere spektakelfilms van de laatste jaren als je het mij vraagt. Het is wel extra leuk als je het origineel nog recent gezien hebt. Voor mensen die niets (of weinig) van Kong weten, dan komt een mysterieus eiland vol dino's en een gigantische aap wat oudbollig over denk ik... (een beetje Jules Verne precies). Misschien is dat de reden van een 'beperkt' bezoek? Kong is gewoon een zeer klassieke, tragische figuur die mij precies nog weet aan te spreken. Top drawer alleszins (al mocht de bioscoop wel eens een plaspauze inlassen!)

juso

Avatar

Ik ga hem nog zeker zien in de bios.

Kan niet wachten.

BunnyHunter

Avatar

chess "Dat gezeik over opbrengsten de hele tijd.
Hollywood zet producten op de markt, geen films."


Wat voor oordeel jij ook over hollywood hebt dit is een juweeltje gemaakt door iemand met liefde van het origineel. Ik heb genoten van elke seconde van de film!

Heerlijke sfeer! De film duurt echt niet te lang in mijn ogen!

Oh en mocht het nog niet duidelijk zijn..
Als je naar de bios gaat moet je deze zeker zien!
(evenals chronicals of narnia btw..)

NieuwsFilm

meest populair