Kong wint kerstweekeinde

King Kong was in het kerstweekeinde met een opbrengst van 27,8 miljoen euro nog net de best bezochte film in de Verenigde Staten. De film van Peter Jackson werd twee weken na de première op de hielen gezeten door The Chronicles of Narnia. Dit kinderavontuur bracht in zijn derde week 26,7 miljoen euro op in de VS.

Hoewel het King Kong met kerst voor de wind ging, blijft het verwachte succes vooralsnog uit. Vergeleken met producties als Star Wars, Harry Potter en Lord of the Rings doet de reuzenaap het niet zo goed. Kenners wijten het uitblijven van het succes aan de duur van de film: drie uur en zeven minuten. Voor bioscopen is het daardoor moeilijk Kong meerdere malen per dag te programmeren.

Toch is er hoop voor de makers. In 1997 kwam het succes van Titanic langzaam op gang. De film, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrollen, bracht in zijn openingsweekeinde een bescheiden 24 miljoen euro op. Met een totale opbrengst van 1,5 miljard euro en elf Oscars bleek het uiteindelijk de meest succesvolle productie aller tijden.

NieuwsFilm

meest populair