'Avengers: Infinity War' eindigde oorspronkelijk veel bloederiger

'Avengers: Infinity War' eindigde oorspronkelijk veel bloederiger

Maar dat werd wat minder gruwelijk gemaakt.

Het einde van Marvel-film Avengers: Infinity War is op zijn zachtst gezegd al behoorlijk duister voor de filmstudio die bovenal vrolijke en humoristische films de wereld in slingert. Het had niet veel gescheeld, of het was nog veel erger geweest. Tijdens een bezoek aan Digital Domain, de studio die Thanos (Josh Brolin) gemaakt heeft voor de film, leerde de site Slashfilm dat er oorspronkelijk een uiterst bloederig einde was gepland.

De gestoorde Titan moest oorspronkelijk, vlak na zijn vingerknip, door een rivier van bloed lopen in de Soul World. In dat bloed zou hij de jonge Gamora dan ontmoeten, net als in de uiteindelijke film het geval werd. Volgens VFX Supervisor Dan DeLeeuw werd het echter iets te duister daardoor en werd besloten om het idee te schrappen. Dat terwijl het bloed niets meer dan een metafoor was voor de talloze levens die Thanos beëindigt in de film.

Volgens Slashfilm zou de rivier van bloed ook een beetje afdoen aan de emotionele lading die nu in het einde zit. Het was iets te bloederig voor een Marvel-film, maar deed dus ook af aan emoties. Dat komt doordat de visuals veel feller moesten zijn om het bloed op te laten vallen. Schijnbar deed dat af aan de somberheid van de scène, die daardoor minder goed tot zijn recht kwam.



NieuwsFilm

meest populair