Algemeen

'Avengers: Infinity War' eindigde oorspronkelijk veel bloederiger

Maar dat werd wat minder gruwelijk gemaakt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het einde van Marvel-film Avengers: Infinity War is op zijn zachtst gezegd al behoorlijk duister voor de filmstudio die bovenal vrolijke en humoristische films de wereld in slingert. Het had niet veel gescheeld, of het was nog veel erger geweest. Tijdens een bezoek aan Digital Domain, de studio die Thanos (Josh Brolin) gemaakt heeft voor de film, leerde de site Slashfilm dat er oorspronkelijk een uiterst bloederig einde was gepland.

De gestoorde Titan moest oorspronkelijk, vlak na zijn vingerknip, door een rivier van bloed lopen in de Soul World. In dat bloed zou hij de jonge Gamora dan ontmoeten, net als in de uiteindelijke film het geval werd. Volgens VFX Supervisor Dan DeLeeuw werd het echter iets te duister daardoor en werd besloten om het idee te schrappen. Dat terwijl het bloed niets meer dan een metafoor was voor de talloze levens die Thanos beëindigt in de film.

Volgens Slashfilm zou de rivier van bloed ook een beetje afdoen aan de emotionele lading die nu in het einde zit. Het was iets te bloederig voor een Marvel-film, maar deed dus ook af aan emoties. Dat komt doordat de visuals veel feller moesten zijn om het bloed op te laten vallen. Schijnbar deed dat af aan de somberheid van de scène, die daardoor minder goed tot zijn recht kwam.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmmilF

Avatar

SPoiler???

Soul world is gebruikt, dat kan wat beloven voor deeltje 4. De slachtoffers van de snap zijn niet dood, maar leven voort in gevangenschap in de soulworld. Dit gebruiken kon ook eigenlijk niet anders aangezien dit een wezenlijk onderdeel is in de comics en nu weer van belang is in het huidige en afgelopen event.

Benieuwd of dit ool echt verwerkt gaat worden en of Adam Warlock mee gaat doen.

JamesBond

Avatar

"Volgens Slashfilm zou de rivier van bloed ook een beetje afdoen aan de emotionele lading die nu in het einde zit. Het was iets te bloederig voor een Marvel-film, maar deed dus ook af aan emoties."

...emotionele lading? Welke emotionele lading?

Novarellum

Avatar

@Jamesbond

Ben je voor het einde weggelopen?
Tien jaar in the making, veel karakters waar je als Marvel liefhebber een 'band' mee hebt, ja het einde was een emotionele lading. (Vooral Groot en Rocket en Spiderman)

JamesBond

Avatar

@Novarellum

Nope, maar dat had ik misschien beter wel kunnen doen...

Tim78

Avatar

Tja emotionele lading.. zou ik inderdaad wel hebben gehad als je zeker weet dat dit het is.. nu weet je gewoon dat dood nog niet dood is. Het einde van de film deed me minder dan die van die personage in het begin en die andere tijdens de film bij het bemachtigen van de soul stone omdat die wel meer als def einde voelde. De rest komt toch via omweg weer terug in A4Off-topic: hoe kan ik spoilerstukjes hier “verhullen”

Mav Damian

Avatar

Tim78 "Off-topic: hoe kan ik spoilerstukjes hier “verhullen”"
[ spoiler ] tekst [ /spoiler ] maar dan zonder de spaties.
wijzig

Tim78

Avatar

Thanks Mav!

Sunspot

Avatar

Ja, al die doden deden me echt geen fuck, totaal geen impact.

Het enige wat ik emotioneel ervaarde waren de kwetsbare momenten van Thanos, hebben ze goed gedaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair