Poll

POLL: Deel jij jouw Netflix wachtwoord?

Opvallend veel jongeren delen hun wachtenwoorden van streamingdiensten.

door Bram de Groot om 10:40 in Poll
Via CNBC wordt duidelijk dat het delen van wachtenwoorden van streamingdiensten als Netflix en Amazon flink wat inkomsten scheelt voor de aanbieders. De streamingdiensten verliezen honderden miljoenen aan inkomsten door het delen van de inloggegevens. Volgens recente onderzoeken zou Hulu maar liefst $1 miljard verliezen. Een mooi momentje voor een POLL!

Opvallend is dat maar liefst 35 procent van de Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) de inloggegevens deelt met bijv. vrienden en familie. Van Generatie X (1965 - 1980) deelt zo'n 19 procent zijn of haar wachtwoorden en de Baby Boomers (1940 - 1965) delen met 13 procent al een stuk minder.

Het meest opvallend is dat van de Post-Millennials (geboren na 2000) maar liefst 42 procent hun wachtwoorden delen. De reden van het delen zou komen door "het gevoel van wederkerigheid" en positief is dat "het delen relaties versterkt". Het zou zelfs zover gaan dat jongeren die uit huis gaan gewoon het wachtwoord van hun ouders blijven gebruiken. Ook stelletjes die uit elkaar gaan zouden vaak hetzelfde wachtwoord blijven hanteren.

Het delen van bijvoorbeeld een Netflix-account wordt veroorzaakt doordat premium en ultra abonnees op meerdere schermen tegelijkertijd kunnen Netflix-en. Ook bij een voordeliger abonnement (basic of standaard) is delen mogelijk, al kan er dan maar één scherm gebruikt worden voor avondje bingen.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

"Euhmm... Ik gebruik inloggegevens van iemand anders"Waarom staat daar "Euhmm" voor?Kan toch zijn dat je met iemand anders account deelt, die ander de aanvrager van account is maar de kosten deel je gewoon eerlijk. Smiley face

Darthmar

Avatar

Nope heb geen Netflix

Prince John

Avatar

+1 Horizon
Vind ook de zin ''Het zou zelfs zover gaan dat jongeren die uit huis gaan gewoon het wachtwoord van hun ouders blijven gebruiken'' overdreven. Oke, is misschien iets anders in mijn geval; ben ook al lang het huis uit maar deel een Netflix abonnement (de standaard) met mijn ouders en betalen gewoon 50/50. Waarom de volle prijs betalen als het ook goedkoper kan maar evenveel ervoor terug krijgt?

xarkov

Avatar

Ik mis de optie: Ik heb geen netflix/ik gebruik geen netflix.

ThomasOMalley

Avatar

^Maar die statistieken zijn niet relevant voor deze poll.

comkees

Avatar

Ik deel mijn gegevens met mijn inwonende kinderen met een account waar vier personen op mogen.

chefry1983

Avatar

Ik betaal voor 2 accounts dus mogen mijn schoonouders er ook gebruik van maken

Master Of Films

Avatar

Mijn inloggegevens delen met anderen is zo een white privilege geworden daar begin ik niet aan.

Ang3l

Avatar

Wij delen het account met 5 vrienden en splitsen de kosten.

Marklar

Avatar

en netflix is hier ook groot mee geworden, maar dat vergeten ze gemakshalve

Goku32

Avatar

Nop lekker voor mezelf en als iemand wilt betaald die geen mijn een bedrag.

Dukat

Avatar

@Goku: nu in normaal Nederlands??

Ereptile

Avatar

K heb ook geen Netflix... waar is die optie in de POLL?

justmikemovies

Avatar

Ja. Mijn zus die het als alleenstaande moeder moet doen met een laag inkomen gebruikt mijn Netflix account zodat zij en haar kind ook kunnen kijken. Om die rede heb ik ook het abonnement van € 13,99.

Artificialis

Avatar

Geen interesse in streamingdiensten, ik ben een ouderwetse verzamelaar van films in fysieke vorm. De overgang van Dvd's naar Blu-ray's vond ik al groot genoeg.

NieuwsFilm

meest populair